Figaro

Lisätty sivulle: 2012-02-13

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Suomi

Figaro
21.3.2017 Figaro sai kodin Vantaalta.

***

Leikattu uros, synt. 11/2011, Helsingissä

21.2.2017 Figaro on kaunis ja hyvätapainen kollipoika, joka etsii uutta kotia itsestään riippumattomista syistä. Pentuna Figaro on elänyt huonoissa olosuhteissa ja siksi se on vieläkin säikky, eli välttelee vieraita ihmisiä ja piilotuu varmuuden vuoksi ovikellon soidessa. Figaro tottuu kumminkin niihin, jotka kuuluvat perheen sisäpiiriin ja käyvät usein vierailuilla. Perheen kesken Figaro on seurallinen ja tulee aina vastaan kun perhe tulee kotiin. Pienet pyllistelyt, venytykset ja kiehnaukset saavat omistajat nostamaan Figaron olkapäälle hetken hellittelyä varten.

Figaro pitää perheelle seuraa kotitöissä ja myös sohvalla löhöillen. Poju tykkää siis omaehtoisesta läheisyydestä ja on seurallinen kissa. Jos Figaro ei saa aamulla heti huomiota ja ruokaa, se saattaa käydä pureskelemassa muovipusseja tai pahvipakkauksia lähistöllä ja johan alkaa tapahtua. Pussien ja pahvien pureskelu onkin Figaron ainut huono tapa. Se ei raavi huonekaluja ja tarpeet tulee hienosti hiekkalaatikkoon.

Figaro on myös älykäs kissa; isäntä opetti sitä antamaan tassua herkkupaloja vastaan. Yleensä aamiaisen jälkeen Figaro hyppää hänen syliinsä ja kättelyn jälkeen Figaro saa herkkuja palan kerrallaan. Siitä kollipoika yrittää sitten heti loikata omille teilleen, mutta yleensä isäntä on nopeampi ja paijaa hetken sylissä pitäen.

Figaro arvostaa rauhaa, joten paljon matkustelevaan tai pienten lasten perheen Figaro ei sovi. Rauhallinen aikuiskoti tai koti, jossa lapset ovat jo teinejä olisi kissalle ihanteellinen. Muita eläimiä Figaro ei sitten pentuaikojen ole kohdannut, joten se etsii kotia jossa se saisi olla ainoa lemmikki ja perheen silmäterä. Figaron mukana uuteen kotiin saa halutessaan hiekkalaatikkoja, kuljetuskopan, kiipeilypuun, pedin, leluja ja muita tarvikkeita.

HUOM! Jos kiinnostuit tästä kissasta, toimi näin.

KULUKORVAUS leikatusta kissasta on 130 €. Kulukorvauksella kissa on saanut matolääkkeet, perusrokotukset, tunnistemikrosirun ja kissa on leikattu. Kissa on eläinlääkärin tarkastama, ja sillä on eläinlääkärin antama virallinen terveyskortti, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Kissan mikrosiru on rekisteröity Turvasiru-palveluun.

***

22.2.2012 FIGARO MUUTTI OMAAN KOTIIN HELSINKIIN

***
Kuulumisia omasta kodista:

30.1.2013 Hei, ilmoittelemme vain, että Figaro on täysiverinen perheenjäsen, jonka merkitystä emme edes osanneet kuvitella hänet ottaessamme. Jos Figaro on ollut tärkeä “äidilleen” Pinjalle, niin ei se meidän perheen isä jää yhtään kakkoseksi. Hän jopa lähettää ulkomailta sähköposteissaan terveiset myös Figarolle!

Nyt kohta meillä hiihtolomasta vuoden olleena Figaro hallitsee koko kotiamme aukaisten itse kaikki ovet jne. kolmessa kerroksessa. Jopa saunan lauteiden alta saa lämpimän turvapaikan kun pölynimuri soi. Hänellä on jo pinttyneet tapansa, jotka vain ilahduttavat meitä: Kun aamulla heräämme – tai tulemme ulkoa kotiin – hän kierähtää selälleen ja venyttelee itseään ja odottaa, että paijataan. Kun joku käy jääkaapilla ja paperi rapisee, niin hän heti kiipeää kyseisen henkilön jalkaa pitkin osoittaakseen, että “mulle kanssa”. Ihan sama mitä se on ja vaikka olisi jo omassa kupissa ruokaa. On vain saatava sitä mitä toisetkin. Silloin se on hauskaa kun sattuu olemaan paksut farkut jalassa, mutta joskus yöpaidassa voi olla huonompi juttu. Jos paketissa on jotain tosi herkkua, niin hän saattaa hypätä roikkumaan peppuun asti. On vähän tullut reiällisiä puseroitakin.

Figaro ei paljon mau’u. Joskus vain kun Jouko kysyy, että mitä sulla on asiaa ja Figaro odottaa aamu/ilta herkkunaksujaan (antihair) häneltä, eikä heti saa. Jouko on opettanut Figaron istumaan silloin syliin ja antamaan tassua, ennen kuin saa herkun! Emme ikinä uskoneet, että se voisi onnistua, mutta ei siihen mennyt Joukolta ja Figarolta kuin vähän päälle 2 viikkoa.

Figaro vahtaa ikkunasta pikkulintuja ja kaikki ikkunat ovat määrätyllä tasolla täynnä pieniä nenän jälkiä. Linnuille hän ei mau, vaan oudosti “naksuu”. Emme ole sellaista aikaisemmin muilta kissoilta kuulleet. Figaron leikkimielisyys ei ole leikkauksen jälkeen lainkaan laantunut. Se tuo kepin (sulalla) kun haluaa leikkiä, tai jos se on piilossa (koska syö sitä muuten koko ajan), niin hän tuijottaa/raapii sitä kaappia kunnes joku ottaa fasaaninsulka leikkikalun esille ja sitten sillä huidotaan parikymmentä minuttia ennen kuin ruokalepo kelpaa. Muut lelut eikä hiiret ole enää mitään tämän fasaaninsulan tultua kuvioihin. Figaro on aivan villinä siihen.

Kiitos siis Figarosta ja hoivaan otostanne vielä kerran!

***

UROS, n.12vkoa (helmikuussa 2012) Vantaalla

13.2.2012 Figaro sekä sisaruksena Miu ja Myy ovat suloisia, hurisevia raitapaitoja, leikkisiä ja kilttejä pikkuisia. Luovutus viikolla 8.