Figaro (nyk. Beli)

07/2021 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

2.5.2022 Figaro sai ikioman, kiltillä isoveikalla varustetun, kodin.

***

Hurmaava pusupoika Figaro oli vielä puolisen vuotta sitten navetantuoksuinen ja arka populaatiopentu. Nykyään pikkuherra hallitsee kotikissan elämän suvereenisti, hellittelyistä ja leikeistä täysin rinnoin nauttien.

19.4.2022

Figaro on noin 9 kuukauden ikäinen, leikkisä ja iloinen kissapoika. Hän rakastaa pallo- ja hiirileluja, joita iloisesti pallottelee ympäri asuntoa, ja joiden kanssa jaksaa pelata pitkiäkin aikoja itsekseen. Figaro rakastaa myös hippaleikkejä ja tekee yllätyshyökkäyksiä nurkan takaa jos sijaiskodin muut kissat sattuvat pahaa aavistamatta tassuttelemaan ohi. Mikään mattopainija Figaro ei ole, ja kaverin ehdottamille painileikeille se näyttää nopeasti pitkät sekä vetäytyy loukkaantuneena piiloon.

Leikkisyytensä lisäksi Figaron luonnetta leimaa sen herkkä sielu. Välillä poika vetäytyy yksin mietiskelemään maailman menoa omaan tilaansa, vain tullakseen kuitenkin pian taas seuraamaan kodin puuhia. Hellyyttäkin tämä runopoika kaipaa paljon, ja hakee sitä rapsutusten ja silitysten sekä säännöllisen sylittelyajan muodossa. Yöt Figaro nukkuu oman ihmisensä jaloissa, ja ilmoittaa aamuisin hieman erikoisella tavalla että olisi aamiaisaika: raahaamalla keittiöpyyhkeen makuuhuoneeseen, ja ihmisensä päälle. Älykkyyttäkään pikkuherralta ei siis puutu.

Figaroa saa jo aika hyvin käsitellä ja nostaa syliin luottoihmisen toimesta. Kynsienleikkuu saa pojan kuitenkin vielä sen verran kiukustumaan, että sen harjoittelu vaatinee aikaa, sinnikkyyttä ja kärsivällisyyttä uudelta kodilta. Figaro maistelee mielellään kaikkia ruokia, ja hiekkalaatikkoasiat sujuvat mallikkaasti. Myös tunnin-parin automatkat sujuvat, ja hoituipa useamman viikon kyläilykin hienosti.

Figaro on lähtöisin isosta kissapopulaatiosta ja on elänyt koko pienen elämänsä muiden kissojen parissa. Tulevassa kodissa pitää siis ehdottomasti olla pojalle kiltti, kissasosiaalinen sekä kotikissan elämää reippaasti elelevä lajitoveri. Figaro on erityisesti mieltynyt itseään hieman vanhempiin, leppoisan luonteen omaaviin setäkissoihin, joten tällainen pitkän pinnan omaava, mutta kuitenkin vielä leikkisä isoveli olisi hakusessa.

Figaro rakastaa hellyyttä ja huomiota, ja ykkösjuttu hänelle on olla oman luottoihmisensä lähellä. Niinpä uuden omistajan toivotaan olevan henkilö, joka viettää kotona runsaasti aikaa. Figaron halu olla oman ihmisensä ykkönen tulisi myös ottaa huomioon mietittäessä yhteensopivuutta perheen muiden jäsenten kanssa. Figaro saattaisi tulla toimeen rauhallisen nuorison kanssa, mutta pikkulapsiperheeseen hän ei sovi. Myöskään koirien seura ei Figaroa miellytä. Uudessa kodissa tulisi myös olla tilaa pienen formulakuskin spurttailuille, sekä catwalk -treeneille.