Faros (nyk. Leon)

10/2017 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

Faros on upea, mustasavunvärinen nuori mies. Sen hännänpää on vekkulin valkoinen. Ihmiset ujostuttavat ensin, mutta kun luottamussuhteen saa muodostumaan, Farosista saa kivan ja aktiivisen kaverin.

5.11.2018

Faros muutti uuteen kotiin Helsinkiin Luke-kissan kaveriksi.

10.10.2018

Farosin painiotteet osoittautuivat kissakämppiksille turhan rajuiksi ja Faros palasi etsimään omaa kotia. Koska nuori herra pursuaa energiaa, kaipaa se nuoren reippaita leikkejä arvostavan kollipojan seuraa.

30.7.2018

Faros hurmasi hoitajansa ja siitä tuli hoitajan oma kissa. Se viihtyy erinomaisesti uusien kissakaveriensa Mustin, Nellin ja Topin kanssa.

12.6.2018

Pikkumusta edistyy hoitopaikassa hienosti ja on jo oikein reipas nuori kolli. Puremisharrastus on vähentynyt, vaikka edelleen on kiva leikki ottaa sormea vähän suuhun. Aamuisin Pikkumusta köllöttelee sängyssä ja ottaa rapsutuksia vastaan venytellen. Sängystä noustua alkaa kuitenkin kova komennus ruoka-ajan lähestyessä ja valkoinen hännänpää tötteröllä se pyörii ja maukuu ympärillä. Pikkumusta vietti loma-ajan toisessa hoitopaikassa ja alkujärkytyksen jälkeen oli jo kuin kotonaan. Se tuli reippaasti leikkimään ja rapsuteltavaksi myös uusille ihmisille. Pikkumustaa toisinaan vielä vähän jännittää lähestyvä ihminen, mutta kun sille ojentaa käden, tulee se haistamaan ja toteaa tilanteen vaarattomaksi. Ajan kanssa varmasti loppukin jännitys karisee tästä komeasta mustasavupojasta.

4.5.2018

Faros, kavereiden kesken Pikkumusta, on pieni ja komea pantterintaimi. Pikkumusta rakastaa muita kissoja kovasti ja tykkää leikkiä erityisesti hippaleikkejä niiden kanssa.

Faros on kotoisin suurehkosta kissapopulaatiosta. Ihminen on Pikkumustan mielestä vielä vähän jännittävä, mutta erityisesti ruoka-aikaan on kuitenkin kiva saada silityksiä ja rapsutuksia. Epävarmuuttaan Pikkumusta näyttää käyttämällä varovasti hampaitaan lähestyvään käteen. Se ei kuitenkaan pure kunnolla, ottaa vaan käden tai sormen suuhunsa ja nakertelee. Sen jälkeen se voi vähän puskea ja jää siliteltäväksi. Tästä tavasta kuitenkin harjoitellaan jatkuvasti pois, sillä Pikkumustan mielestä käsi voisi olla myös hauska leikkikalu.

Pikkumusta etsii kotia, jossa sillä olisi kiva kollipoika leikkikaverina ja omistaja, joka jatkaa työtä voittaakseen Pikkumustan luottamuksen. Ihan pienet lapset voivat olla liian jännittäviä Pikkumustalle, mutta kouluikäisten kanssa se saattaisi pärjätä. Toki puremisleikit pitäisi saada opetettua pois ennen lapsiin tutustumista.