Faro (nyk. Kosto)

Lisätty sivulle: 2016-02-28

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Suomi

Faro (nyk. Kosto)
17.3.2016 Faro muutti omaan kotiin Jyväskylään yhdessä Aurorankanssa.

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

29.4.2017 Tytöillähän tuli jo vuosikin täyteen yhdessäeloa meidän kanssa, eikä olla ollenkaan muistettu kuulumisia kertoa, joten tässäpä tulee! Kosto, tuo saunan nurkkaan ovikellon soidessa piiloutuva lymyilijä, on yllättänyt kotiväen ja alkanut tosissaan seurakissaksi. Se tulee päälle tai jaloksiin nukkumaan, haluaa tervehdysrapsutukset aina ihmispalvelijoidensa tullessa kotiin ja viihtyy sylissä kuin olisi aina ollut siinä. Vieraita se edelleen jännittää, mutta säännöllisemmät (ja rauhalliset) kävijät se jo tunnistaa ja kaivautuu piilostaan hakemaan rapsutuksia heiltäkin. Myös kuljetuskoppakoulutus on edennyt jo niin hyvin, että koppaan tarvitsee vain heittää yksi nappula, ja Kosto kipittää sisään ja jää kuuliaisesti sisälle odottamaan lisälahjuksia :) Tammikuussa rokotuksia haettaessa eläinlääkäri kehui Kostoa terveeksi ja erittäin hyvähampaiseksi kissaksi (vaikka Kosto parhaansa mukaan yrittikin tehdä kaikkensa, ettei kuljetuskopasta tarvitsisi poistua epäilyttävälle tutkimuspöydälle).

Kosto ja Ryöstö myös tulevat keskenään mainiosti toimeen. Muutama kuukausi sitten huomasimme, että ruokailutilanteissa Ryöstö joutui aina väistämään, jolloin ostimme toisen ruokailualustan, jonka sijoitimme niin, ettei ruokakupeilta näe toiselle kupille, sekä varmuuden vuoksi yhden lisähiekkiksen, ja nyt ne tuntuvat tulevan entistäkin paremmin toimeen. Ne nukkuvat välillä kerällä vierekkäin sängyllä auringon paistaessa suoraan tyynyille, ja joka päivä pitää ottaa säännönmukaiset jahti- ja painileikit yhdessä. Välillä vähän ihmisten kannalta kiusalliseen aikaan, esimerkiksi kahdelta yöllä ja sängyn yli täysiä loikkien.

22.3.2016 Automatka sujui kumpaiseltakin todella hyvin, vaikka matka Helsingistä Jyväskylään oli pitkä! Autossa nukuttiin ja makoiltiin, ainoastaan Aurora oli tehnyt pienet pissat vilttinsä nurkkaan. Perillä Jyväskylässä Aurora tuli parissa minuutissa kopastaan varovaisesti ulos ja lähti hyvin varovaisesti hiipien tutkimaan asuntoa, ja löysikin heti hiekkalaatikon. Faro oli päättänyt pesiytyä koppansa nurkkaan. Jotakuinkin puolen tunnin odotuksen jälkeen avasimme kopan katon, jos se helpottaisi toisen liikkeelle lähtöä – ja kyllähän se helpottikin, sekin lähti hiipimään ympäri asuntoa, mutta hyvin pian totesi, että pöydän tai sängyn alla on ihan turvallista.

Auroralle maistuivat pienet makupalat heti, mutta Faron syömisestä tuli jo seuraavana päivänä kova huoli ja murhe. Emme olleet nähneet sen syövän yhtikäs mitään meille tulon jälkeen. Iltaa kohden huoli kasvoi, kun oletettua syömättömyyttä alkoi tulla vuorokausi täyteen. Apteekista käytiin Nutriplus- eeliä ja ruutta varmuuden vuoksi. Yöksi jätettiin tarjolle kaikkea mahdollista; Maukas-lihapullia, Cosman kanaruokaa, tonnikalaa, juustoa, katkarapuja… Yöllä kuunneltiin myös riehumista, naukumista ja taisivatpa molemmat käydä sängyssäkin kääntymässä – mutta pakenivat paikalta heti, kun huomasivat, että me huomasimme niiden olevan siinä. :D Aamulla osa sapuskoista oli kadonnut, mutta koska emme vieläkään olleet varmoja, oliko ruokia syönyt Aurora vai Faro, yritin antaa ruutalla Nutriplussaa ja vettä. Sain vastaukseksi saunan lauteilta vihaista sähinää, mutta kun Faro pääsi maistamaan geeliä, se alkoikin syödä sitä hyvällä ruokahalulla eikä tarvinnut edes pitää kiinni. Heti geelin perään alkoivat maistua myös katkaravut. Luojan kiitos se syö!

Aurora myös alkoi sosiaalistua, se alkoi leikkiä ja hengailla ihmisten läheisyydessä enemmänkin. Faro oli päättänyt, että tv-tason alle jäävässä sokkelissa oli sille turvallisin paikka, ja linnottautui sinne. Aurora pitää hyvää huolta kaveristaan, ja kävi aina päivätorkkujen jälkeen etsimässä Faron ja tarkistamassa, vieläkö kaveri lymyää piilossaan. Yöllä jatkui Faron kurina- aukumiskonsertti, ja nousin itse vähäksi aikaa katsomaan kissojen touhuja, kun en saanut unta, ja Farokin uskaltautui leikkimään kanssani huiskalelulla. Maanantaina Faro vaihtoi vakiopaikkansa jo sokkelista pois, ja hengasi kirjahyllyn päällä näkösällä. Ruokaa katoaa tasaisesti, ja meillä onkin nyt maisteltu jo monenlaista; NaturesMenun pentumärkää, Maukas kana-possu-nauta -lihapullia, Cosman märkäpurkit, Cosman kuivanamut, katkaravut, tonnikala, possun sydän, sika-nautajauheliha sekä vehnänoras. Tästä voi pikkuhiljaa alkaa säännöllistää ruokailua niin, että ruoka tulisi tasaisesti 3 kertaa päivässä, eikä sitä olisi ihan koko ajan tarjolla. Ensimmäisinä päivinä sitä on pidetty koko ajan jotakin esillä, että kissat saisi ylipäätään syömään.

Kiitos vielä näistä ihanista kissoista! Olemme ihan rakastuneita niihin jo nyt, ja mikään ei ole tärkeämpää, kuin taata niille kissanpäivät koko loppuelämäksi.

***

Leikattu naaraspentu, synt. 10/2015, kotihoidossa Helsingissä.

28.2.2016 Fontana sekä siskot Faro ja Fragata ovat suloinen pentukolmikko ja ne saapuivat yhdistyksen kotihoitopaikkaan juuri ennen jouluaattoa. Pennut ovat asuneet ensimmäiset viikkonsa vailla kunnollista ihmiskontaktia, joten paras sosiaalistamisikä oli jo ohi niiden saapuessa hoitopaikkaan. Fontana oli heti suhteellisen reipas, mutta tytöt, varsinkin musta Faro on ollut haasteellisempi tapaus sosiaalistaa. Säilykenimet kolmikko on saanut siitä, että ne toimitettiin paikalliseen löytöeläinpalveluun säilykepurkissa.

Faro on ollut kolmikon haasteellisin kesytettävä ja siksi vasta nyt on se oikea hetki etsiä sille oma koti. Faro arastelee vielä hieman ihmisen kättä, mutta kun ihminen malttaa rauhassa neitiä lähestyä niin palkkioksi saa äänekään kehräämisen. Faro saattaa ottaa hampaillaan hieman kädestä kiinni, mutta se ei ole oikeaa puremista vaan sellaista pientä näykkimistä. Faron voi myös ottaa syliin, joskaan siinä se ei kauaa jaksa olla ja sylissä oloa se vielä myös hieman jännittää. Faro hakeutuu hoitomamman viereen nukkumaan ja toisten kissojen seura on parasta mitä se tietää. Ujoutensa vuoksi Faro sopii ainoastaan rauhalliseen aikuisperheeseen, jossa ymmärretään ujon kissan sielunelämää ja osataan totuttaa neitiä pehmein keinoin kotikissan elämään. Faron kodissa tulee lisäksi olla leikkisä ja reipas kissakaveri, sillä Faro tukeutuu paljon toisiin kissoihin ja on myös hyvin villi sekä se tykkää paini- ja jahtaamisleikeistä. Faro leikkii paljon myös itsekseen ja kantelee leluja suussaan. Pallorata on myös ihan suosikkilelu!

HUOM! Jos kiinnostuit tästä kissasta, ota yhteyttä varaajaan. Kerro mahdollisimman kattavasti itsestäsi, asumismuodostasi, perheestäsi, muista eläimistäsi, eläinkokemuksestasi, elämäntilanteestasi jne. Huomioithan myös, että kissa voi olla osa elämääsi seuraavat 15-20 vuotta. Emme luovuta kissoja vapaana ulkoileviksi. Kissanpentuja ei luovuteta ainoaksi kissaksi, mikäli siitä ei ole erikseen mainittu.

KULUKORVAUS leikatusta kissanpennusta on 180 €. Kulukorvauksella kissanpentu on steriloitu, ja se on saanut matolääkkeet, ulkoloishäädön, perusrokotukset ja tunnistemikrosirun. Kissanpentu on eläinlääkärin tarkastama, ja sillä on eläinlääkärin antama virallinen terveyskortti, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Kissan mikrosiru on rekisteröity Turvasiru-palveluun.