Fanni

n. 9v (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

17.9.2020 Fanni löysi oman kodin.

Fanni on hurmaava mutta uudelta kodilta ruokavalion ja stressinhallinnan kanssa hieman erityistoimia vaativa kisssarouva.

10.92020

Fanni on hyvin seurallinen, ystävällinen, ihana, puhelias ja älykäs. Kissa, joka tykkää loputtomasti huomiosta ja silityksistä. Ei ole yhtä itsenäinen kuin kissat yleensä, vaan on todella rakastava ja huomionhakuinen. Voisi sanoa koiramaiseksi. Tykkää myös leikkiä pitkiä aikoja ihmisten kanssa, parasta ovat huiskalelut ja laservalolelut, joiden perässä säntäilee kuin pentu. Tykkää muutenkin viettää aikaa ihmisten kanssa ja olla mukana kaikissa kodin touhuissa, samalla juttelee paljon hauskalla persoonallisella naukuvan natisevalla äänellään. Fanni on hauska, ihmiseen syvästi kiintyvä ja on heti ensimmäisestä yöstä lähtien nukkunut ihmisen jalkojen päällä. Aamuisin Fanni herättää ihmisensä naukumalla ja läppäämällä kevyesti, on heti iloinen nähdessään ihmisen heräävän ja on valmis syömään ja leikkimään. Fanni kaipaisikin kotia jossa ihmiset olisivat paljon kotosalla pitämässä hänelle seuraa ja järjestämässä aktiviteetteja.

Fanni on hyvin siisti eli käyttää hienosti vessaa eikä raavi huonekaluja, vaan käyttää raapimapuuta. Kissan pedit eivät kelpaa vaan haluaa olla ihmisten lähellä sängyllä tai sohvalla. Samoin tervehtii innokkaasti kotiin tulevaa ihmistä ja pyörii jutellen jaloissa. Sylissä ei viihdy kuitenkaan. On erittäin älykäs, oppi nopeasti avaamaan huoneiden ja kaappien ovet. Älypelit voisivat hyvinkin olla Fannin mieleen. On myös tosi hyvä hyppäämään eli välillä Fannin löytää vaatekaapin ylimmiltä hyllyiltä. Turkki on helppohoitoinen ja Fanni tykkää sen kampaamisesta. Muutkin hoitotoimenpiteet sujuvat hienosti.

Fannilla on kuitenkin hieman ongelmia, joihin tulee uudessa kodissa kiinnittää huomiota. Hän on allerginen todennäköisesti ainakin tonnikalalle, ehkä muillekin ruoka-aineille, joten hän syö allergiaruokaa. Uudessa kodissa tulee jatkaa allergiaruokavaliota ja varovaisia ruokakokeiluja mitä Fanni sietää ja mitä ei. Allergia oireilee kutinana ja silmien vuotamisena. Lisäksi hän on kovin stressiherkkä ja esim. kovat äänet, kissakaveri tai muu odottamaton tapahtuma saa Fannin hyvin stressaantuneeksi ja hän alkaa nyhtää karvoja mahasta ja jaloistaan. Kun ruokavalio on kunnossa ja elämä tasaista ja rauhallista niin oireet pysyvät hyvin kurissa.

Fanni etsii kotia ainoana lemmikkinä.