Fanni (nyk. Ginja)

05/2019 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

18.12.2021 Fanni muutti loppuelämän kotiinsa jouluksi. Muuton myötä Fanni sai uudeksi nimekseen Ginja.

****

Fanni on nuori ja ihmisläheinen, mutta omaa tilaa ja rauhallista elämänmenoa arvostava tyttökissa.

14.12.2021

Fanni saapui Rekku Rescuen hoiviin itsestään johtumattomista syistä. Fannin lempileikkeihin kuuluvat mm. heinänkorren saalistaminen, huiskalelun pyydystäminen sekä laservalon kiinni ottaminen. Tyttöä kiinnostaa kovasti myös vesi, ja hän katseleekin ihmeissään veden valumista suihkun lattiakaivoon. Koska Fanni on kova herkkusuu, hänelle sopisivat hyvin herkkuihin liittyvät aktivointilelut. Fanni ei leiki yksin, joten ihmisen täytyy tarjota hänelle päivittäistä aktivointia. Kodin tulisi tarjota Fannille myös mahdollisuus ulkoilman haisteluun vähintään parvekkeen tai ulkotarhan muodossa. Halutessaan Fanni nauttii myös valjaskävelyistä, joihin hän on tottunut edellisessä kodissaan. Päiväunista tämä mustapantteri nauttii mieluiten olohuoneen kiipeilypuun korkeuksissa. Yöt Fanni mieluiten nukkuu.

Fanni on kiltti kissa, joka ei pure tai raavi. Hän ei kuitenkaan pidä kiinni pitämisestä tai syliin nostamisesta, vaan luikkii silloin pois paikalta. Fanni ei siis ole sylikissa, vaikka muuten tarvitseekin ihmisen läheisyyttä sekä säännöllisiä silityksiä. Fanni ottaa mielellään vastaan rapsutukset ja puskee päätään silittäjää kohti. Toisinaan Fanni hyppää viereen sängylle ja siellä kehruukone ja tamppauskone lähtevät kunnolla käyntiin. Vieraita Fanni menee piiloon sängyn alle.

Fanni on kiinnostunut ympärillään tapahtuvista asioista, mutta äkkinäiset liikkeet ja rauhattomuus saavat hänet hiipimään muualle. Koska Fanni haluaa olla rauhassa silloin kuin siltä tuntuu, hänet sijoitetaan kotiin, jossa ei ole nuoria lapsia. Fanni on tottunut olemaan kodin ainoa herkkutassu, joten hänet annetaan perheseeseen, jossa ei ole muita kissoja. Koska Fanni on vielä nuori, hänelle mahdollisesti sopisi kaveriksi toinen rauhallinen ja itsenäinen tyttökissa. Koirista Fanni ei piittaa.

Fannilla on pitkät kynnet, joita se mielellään teroittaa sohvaan. Kodin olisi hyvä opetella rauhassa kynsien leikkuuta. Turkin harjaus onnistuu hyvin, ja kantokoppaan hän menee herkkujen perässä. Ruuan suhteen Fanni on valikoiva. Kuivaruoka ja herkut ovat kovasti mieleen. Fannilla ei ole diagnosoitu sairauksia, mutta lievän ylipainon vuoksi syömisen ja aktivoinnin määrää täytyy pitää silmällä.

Summary in English

Fanni is a young and social female cat who appreciates relaxed atmosphere and her own space. Fanni is playful and needs to be played with daily, and she loves treats. The home should offer her a possibility to smell the fresh air, either in a balcony, in an outdoor cage or by taking her out for walks.

Fanni is a kind cat but doesn’t like to be catched or hold still. Therefore, Fanni is a not a lap cat, even though she requires human touch and enjoyes being petted. Sometimes she might jump to the bed and give cuddles.

Because Fanni needs her own space and wants to be left alone when she feels like it, she is looking for a home that does not have young children. She is used to being the only cat in a household, but might get along with another kind and independent female cat. Fanni doesn’t care about dogs.

Fanni has long nails that she likes to sharpen on couches. She is pretty picky. Because she is a bit overweight, the home should keep on eye the amount of food and activities she receives.