Excelsa

noin 1v (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

18.12.2020 Elsa muutti jouluksi omaan kotiin Nori-kisun kaveriksi

Excelsa on hurmaava ja vauhtipäinen nuori tyttökissa, joka etsii leikkikaveria toisesta aktiivisesta tyttökissasta.

8.12.2020
Excelsa tuli Rekuille maalla holtittomasti lisääntyneestä kissapopulaatiosta. Kesyyntyminen ei kestänyt sijaiskodissa kovin kauaa, vaan ruoka ja hauskat leikkihetket vetivät nopeasti puoleensa. Tästä hopeatiikeristä onkin kuoriutunut sijaiskodissa varsinainen ilopilleri, joka rakastaa vauhtia ja leikkimistä.

Excelsa etsii kaverikseen toista yhtä vauhdikasta tyttökissaa, jonka kanssa voisi juosta hippaa ja keksiä uusia hauskoja leikkejä. Yhteiseen sijaiskotiin Excelsan kanssa päätyi Robusta-tyttökissa, joka ei kuitenkaan ole Excelsan mieleen tarpeeksi välitön ja nopeatempoinen. Robusta saattaa murista Excelsan kosketuksesta tai lyödä käpälällä sitä lättyyn, sekä kyllästyy nopeasti yhteiseen juoksuhippaan. Excelsa ei ymmärrä Robustan varovaista ja rauhallista asennetta ja niinpä sillä on päässyt olemaan sijaiskodissa välillä tylsää.

Hullunkurinen Excelsa tykkää leikkiä kaikella: huiskalla, pallolla, kengännauhalla, kepillä, matolla… Vain laserlelun ideaa se ei ole vielä tajunnut. Siitä on erityisen hauskaa rynnätä lelun perässä ylös kiipeilypuuhun ja sieltä takaisin alas. Myös lintuvideot ovat sen mieleen. Koska tässä tytössä on paljon energiaa, se on tarvinnut paljon leikittämistä. Mikäli päivän leikkihetket eivät ole polttaneet tarpeeksi energiaa, Excelsa saattaa pitää isäntäväkeä yöllä hereillä pienillä turhautuneilla maukaisuilla. Turhautuneena Excelsa on purrut myös sälekaihtimien narua.
Excelsa on alkanut tottua pikkuhiljaa lattialta nosteluun ja onpa se viettänyt lyhyitä silitystuokioita myös sylissä. Kun Excelsa rauhoittuu ja sillä ei ole leikit mielessä, pieni hyrinäkone lähtee nopeasti käyntiin. Kilttinä kissana se antaa koskea itseensä joka puolelta, eikä yritä purra tai raapia ihmis- eikä kissaystävää. Eläinlääkäriltä Elsa on saanut kehuja hyväkäytöksisyydestään!

Excelsa syö kaikkea mitä sille tarjotaan. Sijaiskodissa sille on annettu hyvälaatuista märkäruokaa ja herkkuina kuivaruokaa. Kodissa kannattaa pitää ruokalautaset piilossa, sillä muuten Excelsalle kelpaavat leivänmurutkin. Hiekkalaatikkoetiketti on ollut hallussa alusta asti. Turkin harjaamisesta Excelsa ei juuri välitä, mutta ei pistä vastaankaan. Kynsienleikkuu onnistuu herkkupalojen avulla.

Sijaiskodissa ei ole koronan vuoksi käynyt vieraita, joten on epävarmaa, miten Excelsa suhtautuu vieraisiin. Myöskään lapsiin tai koiriin suhtautumisesta ei ole tietoa. Kilttinä ja helposti käsiteltävänä kissana Excelsan voisi luovuttaa perheeseen, jossa on lapsia, jotka ymmärtävät miten seurustellaan kissan kanssa. Vaikka on Excelsa on viettänyt alkutaipaleensa ulkona, sijaiskodissa se pelkää parvekkeelle menoa.

Summary in English

Excelsa is a fun-loving young female cat who is looking for another playful girl cat to live with. Excelsa comes from a countryside where she lived in a big cat population. Excelsa loves playing and chasing. She is bored with the other cat (Robusta) who lives in the same foster home with her. Sometimes Robusta hits Excelsa in the face or becomes annoyed of her being too fast or too close to her. Excelsa requires a lot of play time. If she hasn’t been played enough with, she might keep the foster home awake at night with little meows.

Excelsa is slowly getting used to being lifted up and has started liking on being petted. She is a very kind and easily-handled cat, and does not try to bite or hit a human nor her cat friend. Excelsa eats everything, and knows how to use the sand box. She doesn’t mind being combed and lets her nails to be cut while fed with treats.

Due to the corona situation, Excelsa haven’t met any visitors at the foster home, so it is difficult to say how she would react to visitors. Her attitude towards dogs and children is also not known. She could fit to a home with children who know how to be with a cat. Eventhough Excelsa has been an outside cat, she has been too afraid to going to the balcony at the foster home.