Excelsa

noin 1v (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

18.12.2020 Elsa muutti jouluksi omaan kotiin Nori-kisun kaveriksi

Excelsa on hurmaava ja vauhtipäinen nuori tyttökissa, joka etsii leikkikaveria toisesta aktiivisesta tyttökissasta.

8.12.2020
Excelsa tuli Rekuille maalla holtittomasti lisääntyneestä kissapopulaatiosta. Kesyyntyminen ei kestänyt sijaiskodissa kovin kauaa, vaan ruoka ja hauskat leikkihetket vetivät nopeasti puoleensa. Tästä hopeatiikeristä onkin kuoriutunut sijaiskodissa varsinainen ilopilleri, joka rakastaa vauhtia ja leikkimistä.

Excelsa etsii kaverikseen toista yhtä vauhdikasta tyttökissaa, jonka kanssa voisi juosta hippaa ja keksiä uusia hauskoja leikkejä. Yhteiseen sijaiskotiin Excelsan kanssa päätyi Robusta-tyttökissa, joka ei kuitenkaan ole Excelsan mieleen tarpeeksi välitön ja nopeatempoinen. Robusta saattaa murista Excelsan kosketuksesta tai lyödä käpälällä sitä lättyyn, sekä kyllästyy nopeasti yhteiseen juoksuhippaan. Excelsa ei ymmärrä Robustan varovaista ja rauhallista asennetta ja niinpä sillä on päässyt olemaan sijaiskodissa välillä tylsää.

Hullunkurinen Excelsa tykkää leikkiä kaikella: huiskalla, pallolla, kengännauhalla, kepillä, matolla… Vain laserlelun ideaa se ei ole vielä tajunnut. Siitä on erityisen hauskaa rynnätä lelun perässä ylös kiipeilypuuhun ja sieltä takaisin alas. Myös lintuvideot ovat sen mieleen. Koska tässä tytössä on paljon energiaa, se on tarvinnut paljon leikittämistä. Mikäli päivän leikkihetket eivät ole polttaneet tarpeeksi energiaa, Excelsa saattaa pitää isäntäväkeä yöllä hereillä pienillä turhautuneilla maukaisuilla. Turhautuneena Excelsa on purrut myös sälekaihtimien narua.
Excelsa on alkanut tottua pikkuhiljaa lattialta nosteluun ja onpa se viettänyt lyhyitä silitystuokioita myös sylissä. Kun Excelsa rauhoittuu ja sillä ei ole leikit mielessä, pieni hyrinäkone lähtee nopeasti käyntiin. Kilttinä kissana se antaa koskea itseensä joka puolelta, eikä yritä purra tai raapia ihmis- eikä kissaystävää. Eläinlääkäriltä Elsa on saanut kehuja hyväkäytöksisyydestään!

Excelsa syö kaikkea mitä sille tarjotaan. Sijaiskodissa sille on annettu hyvälaatuista märkäruokaa ja herkkuina kuivaruokaa. Kodissa kannattaa pitää ruokalautaset piilossa, sillä muuten Excelsalle kelpaavat leivänmurutkin. Hiekkalaatikkoetiketti on ollut hallussa alusta asti. Turkin harjaamisesta Excelsa ei juuri välitä, mutta ei pistä vastaankaan. Kynsienleikkuu onnistuu herkkupalojen avulla.

Sijaiskodissa ei ole koronan vuoksi käynyt vieraita, joten on epävarmaa, miten Excelsa suhtautuu vieraisiin. Myöskään lapsiin tai koiriin suhtautumisesta ei ole tietoa. Kilttinä ja helposti käsiteltävänä kissana Excelsan voisi luovuttaa perheeseen, jossa on lapsia, jotka ymmärtävät miten seurustellaan kissan kanssa. Vaikka on Excelsa on viettänyt alkutaipaleensa ulkona, sijaiskodissa se pelkää parvekkeelle menoa.