Espe

15.1.2020 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

5.1.2021 Espe muutti omaan kotiin Vantaalle veljensä Eebenin kanssa.

***

Espe-neiti rakastaa leikkimistä ja touhuilua, mutta pelkää vielä ihmisen kosketusta. Uudella kodilla tulisikin olla kissakokemusta ja kärsivällisyyttä edetä neitokaisen kanssa hitaasti. Kodista tulisi myös löytyä toinen tyttökissa tai vaihtoehtoisesti Espen veli Eeben voisi muuttaa Espen kanssa samaan kotiin.

12.12.2020 

Espe ja sen veli Eeben ovat lähtöisin Etelä-Savon perukoilta maalaistalon pihapiirissä eläneestä kissapopulaatiosta. Rekkujen sijaiskotiin tämä hyvin arka parivaljakko saapui toukokuun puolivälissä noin 5 kuukauden iässä ja siitä alkoi ihmiseen totuttautuminen.

Eebenillä ja Espellä oli suolistovaivoja hoitopaikkaan tullessaan ja alkuun häädettiinkin giardia pois. Suolistovaivat jatkuivatkin pitkään, mutta nyt raakaruoan ja hypoallegisten raksujen yhdistelmällä on vatsat rauhoittuneet. Tulevassa kodissa onkin hyvä huomioida, että mahdolliset muutokset ruokavalioon tulee tehdä harkitusti.

Espe on todella kaunis kissaneiti, joka jaksaa leikkiä veljensä kanssa, mutta myös itsekseen. Espen intohimo on uittaa leluja tai mitä nyt eteen tuleekaan vesikipossa ja sitten heitellä märkiä leluja ympäriinsä. Espe tykkää myös puuhailla keittiössä itsekseen ja kotihoitaja voikin löytää keittiötarvikkeita vähän sieltä täältä neidin jäljiltä.

Espe on utelias ja kiinnostunut kaikesta ja se tulee moikkaamaan vieraita, pummaamaan ihmiseltä ruokaa ja voi olla ihan vieressä makoilemassa. Mutta se pelkää ihmisen kosketusta todella paljon. Leikin ohessa saa neitiä silittää tai kun se nukkuu turvapaikassaan, mutta jännityksen näkee Espestä eikä kehräystäkään vielä ole kuultu. Espen kanssa ei vielä onnistu hoitotoimenpiteet ja jos väkisin niitä koettaa tehdä, niin peloissaan Espe saattaa myös käyttää hampaitaan. Espe tarvitseekin kodin, jossa ymmärretään pelokkaan kissan sielunelämää ja jossa riittää osaamista ja kärsivällisyyttä opettaa Espeä käsittelyyn. Espen koti on aikuiskoti, jossa on reippaita kissasiskoja tukena ja turvana ja ymmärtäväinen omistaja.