Esa (Nyk. Leo)

Lisätty sivulle: 2008-05-28

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Esa (Nyk. Leo )
8.6.2008 ESA MUUTTI OMAAN KOTIIN

****

KUULUMISIA omasta kodista:

5.8.2008 Esa (nyk. Leo) on kotiutunut meille hienosti. Ensimmäisen yön Leo vietti kylpyhuoneessa, mutta jo seuraavana päivänä se pääsi tutustumaan koko asuntoon, josta Leo onkin löytänyt monia lempipaikkoja. Suosikkeja ovat oman kiipeilypuun ylätaso, jossa voi löhöillä ja leikkiä, keittiön tuuletusikkuna, jonka väliin voi mennä istumaan ja seurailla pihan tapahtumia, sekä tietenkin syli. Syliin Leo tulee usein, pyytää silityksiä, polkee tassuilla, kehrää kovalla äänellä ja “möngertää”, eli vaihtaa asentoa usein kun ei tiedä miten päin saisi parhaat silitykset. :)

Ruoka-aika on Leon mielestä paras aika päivästä. Sen lempiherkkuja ovat jauheliha, seiti ja eläinkaupan ruuat. Seitin haistaessaan Leo naukuu kovempaa kuin koskaan, puskee paljon ja ruoka häviää kupista alta aikayksikön ihan viimeistä murua myöten. Kun joku menee keittiöön, Leo juoksee sinne innoissaan ja luulee, että sille annetaan ruokaa, vaikkei olisikaan sen ruoka-aika. Se on oppinut myös sen, että herätyskellon ääni aamulla tarkoittaa ruokaa. Silloin se pomppaa sängylle, jollei ole siellä jo valmiiksi, ja alkaa touhottaa ympäriinsä, jotta me heräisimme nopeammin antamaan sille ruokaa. :D
Leo on totutellut jo hieman valjaisiin, mutta niiden kanssa olo ei suju vielä niin mallikkaasti, että uskaltaisimme viedä Leon ulos. Se on päässyt kyllä katselemaan ympärilleen parvekkeelta. Sen mielestä kaikki ötökät ovat kiinnostavia – jos sisälle pääsee livahtamaan jokin hyönteinen, niin Leo on salamana sen kimpussa eikä ötökkä saa armoa, vaan se joko liiskataan seinään tai syödään.

Leo leikkii hirmuisen paljon, sen lempileluja ovat rapisevat hiiret,
narunpätkät ja vesipisarat lavuaarissa tai suihkun lattialla. Yksi lempileikeistä on piilosleikki; ensin tuijotellaan nurkan takaa, sitten juostaan luokse, sännätään piiloon ja minun pitää etsiä, ja sitten tuijotellaan taas.

Kokonaisvaltaisesti Leo on aivan ihana kissapoika; se on utelias, jaksaa hauskuuttaa meitä omilla tempauksillaan ja tulee aamuyöstä viereen nukkumaan. Luonteeltaan se on mukavan leppoisa, mitä nyt joskus vähän itsepäinen. Leo on oppinut kurisemaan hurmaavasti – se kurisee, kun haluaisi tehdä jotain kiellettyä tai mennä johonkin minne ei saisi, tai silloin kun se on löytänyt jotain kiinnostavaa johon se ei yllä, esimerkiksi ötökän.

****

UROS, noin 2,5kk (toukokuun 2008 lopussa) HUOM! luovutusikä 3kk

28.5.2008 Pienet veljekset Esa ja Vesa tahtoisivat jo kohta omaan kotiin, joko yhdessä tai erikseen. Pennut elivät emon kanssa romuauton alla (kuvassa), mutta ovat nyt päässeet kotihoitoon. Pojat ovat vähän ujoja, mutta ystävällisiä ja tykkäävät silityksistä.

KULUKORVAUS kissasta on 100€. Kulukorvauksella kissa on saanut matolääkkeet, rabiesrokotuksen, perusrokotukset ja tunnistemikrosirun sekä sille on tehty sienitesti. Kissalla on oma virallinen eu-passi josta toimenpiteet käyvät ilmi.