Emilia

2010 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

Emilia on kaunis, lempeä ja kiltti kissarouva, joka saapui Rekku Rescuelle kodinvaihtajana.

9.7.2019

Emilia on ihana, kypsään ikään ehtinyt kissa, joka suhtautuu elämän menoon seesteisesti. Emilia pitää hyvin paljon loikoilusta omissa oloissaan, mutta nauttii paljon myöskin silityksestä ja ihmisen seurasta. Emilian lempilelu on laserhiiri, josta hän villiintyy täysin vastakohdaksi normaaliin rauhalliseen luonteeseensa. Välillä öisin iskee rakkauspuuska ja Emilia haluaa viereen kehräämään, johon se yleensä jääkin hetkeksi loikoilemaan. Alkuun kotihoitajan luokse saapuessa Emilia oli hieman arka, mutta on siitä reipastunut. Kuitenkin äkkinäiset liikkeet saattavat vieläkin pelästyttää Emilian, jolloin hän katsoo parhaaksi poistua paikalta. Hetken päästä Emilia on kuitenkin taas paikan päällä seurailemassa mitä talossa tapahtuu. 

Emilia sairastaa kilpirauhasen liikatoimintaa, mikä on varsin yleinen sairaus keski-ikäisillä ja vanhemmilla kissoilla. Tauti on lääkkeillä hallinnassa ja lääkitseminen tapahtuu helposti märkäruoan seassa, jonka Emilia popsii mielellään. Iän tuoman viisauden ansiosta Emilian ei tarvitse sähistä taikka raapia edes tiukassa paikassa ja on näin ollen erittäin helposti käsiteltävä kissa.

Emilia etsii kotia, jossa saisi viettää rauhallisia ja rakkaudentäyteisiä eläkepäiviä. Lempeän luonteensa ansiosta Emilia voisi sopia monenlaiseen kotiin, myös lasten kanssa samaan talouteen, kunhan kodin arki on suht tasaista ja kissaan suhtaudutaan hänen arvonsa mukaisesti. Myös muiden kissojen seura sopii tälle kissarouvalle, mutta yhtälailla hän voisi viihtyä kodin ainoana lemmikkinä.