Elmeri

31.03.2011

Alkuperä: Suomi

28.4.2023 Elmeri muutti omaan kotiin perheen ainoaksi kissaksi.

***

Pirteä seniori Elmeri etsii omaa kotia.

22.3.2023

Elmerillä on ollut ajoittain pissaamisvaikeuksia, joihin ei ole löydetty selkeää syytä, joten vaivoja on hoidettu idiopaattisena kystiittinä. Elmeri syö tietynlaista lisää ja tarvittaessa Elmerille on annettu kipulääkettä. Stressittömyys on tärkeä asia pissavaivojen ennaltaehkäisyssä.

Elmeri on harjoitellut ahkerasti agilityn alkeita sijaiskodissa, ja olisikin kiva että aktiivinen ja harrastava elämäntyyli jatkuisi uudessa kodissa.

26.2.2023

Elmeri saapui Rekku Rescuelle vuoden alussa, kun edellinen omistaja joutui luopumaan hänestä allergian vuoksi.

Elmeri on äänekäs kaveri ja hän tykkää jutella ihmisten kanssa mielellään. Vaikka Elmeri lähenee 12 vuoden ikää, niin hän on ikäisekseen aktiivinen, varsinkin kun hampaat saatiin hoidettua kuntoon. Hampaiden poiston jälkeen Elmerillä on jäljellä 9 hammasta ja tulevaisuudessa niistä on pidettävä hyvää huolta hampaiden harjaamisella ja säännöllisillä eläinlääkärin tarkastuksilla ja röntgenkuvauksilla. Hampaiden lisäksi uuden omistajan on kiinnitettävä huomioita Elmerin silmiin ja korviin. Elmerin silmät vuotavat ajoittain, ja niitä on puhdistettu lämpimällä vedellä ja vanulapulla. Korvissa on ajoittain ollut kuivunutta vaikkua, jota on putsattu eläinlääkäriltä saatavalla rauhoittavalla aineella. Uudella omistajalla tulee olla kokemusta näiden perushoitotoimenpiteiden tekemisestä.

Elmeri on melko valikoiva ruoan suhteen, mutta kotihoitaja on löytänyt kaksi märkäruokamerkkiä, mitkä Elmerille maistuvat. Elmerille tulee syöttää jatkossakin pääasiassa märkäruokaa.

Elmeri etsii kotia mielellään aikuisperheestä. Rauhalliset ja jo vähän isommat lapset voisivat olla Elmerin kannalta OK. Tärkeintä omassa kodissa on se, että ihmiset osaavat lukea Elmeriä ja ymmärtävät hänen tarvettaan olla välillä omassa rauhassa. Olisi Elmerin kannalta hienoa, että perheen ihmiset tykkäisivät viettää aikaa kotona, sillä Elmeri tarvitsee paljon aktivointia, rapsutuksia ja ihmisen seuraa. Jos Elmeri joutuu olemaan yksin kotona pitkiä aikoja, hän saattaa tylsyyttään maistella johtoa tai purkaa mattoa.

Sään salliessa Elmeri viihtyy ulkona kissaturvallisella parvekkeella. Edellisessä kodissa hän on päässyt ulkoilemaan valjaissa, mitä voisi olla kiva jatkaa uudessa kodissa. Elmeri on tarkka vessahygieniasta, joten hiekkalaatikko on tärkeää pitää siistinä ja hiekkaa on oltava riittävästi, jotta Elmeri ei pissaa vääriin paikkoihin.

Elmerillä ei ole kokemusta muista kissoista, joten ei ole tietoa tuleeko Elmeri toisten kissojen kanssa toimeen. Edellisessä kodissa Elmeri on tutustunut hoitokoiriin, joiden kanssa Elmeri on tullut toimeen. Voisi siis olla, että Elmeri sopisi sellaiseen kotiin, jossa on ennestään kiltti koira, johon Elmeri voisi tutustua rauhalliseen tahtiin.

Summary in English

Senior cat Elmeri is looking for a forever home.

22.3.2023

Elmeri has feline idiopathic cystitis so he needs a stressfree environment to avoid problems with peeing. He is also fed a supplement and sometimes pain killers.

26.2.2023

Elmeri is very active for his age. He needs lots of attention but sometimes he also likes to spend time on his own. Elmeri’s teeth were in bad condition. He has nine teeth left and his new owner needs to take good care of these teeth with brushing and dental check ups at the vet’s. Elmeri’s eyes and ears also need to be checked by his owner regularly and cleaned if needed. Elmeri is not used to kids. We do not know if Elmeri likes other cats because he has had no experience. Elmeri has met dogs in his previous home and he has got along with them as long as the dog is calm and Elmeri can take his time to get to know the dog.