Elma

27.05.2015

Alkuperä: Suomi

2.8.2021

Elma muutti omaan kotiin, jossa hänellä on kaksi kivaa kissakaveria.

 

28.7.2021

Elma on herättänyt runsaasti kiinnostusta, joten emme ota tällä hetkellä vastaan enempää hakemuksia.

 

Elma on kuusivuotias leppoisa, puhelias ja seurallinen Maine Coon tyttö, joka nauttii rapsutuksista, leikki- ja köllöttelyseurasta sekä hyvästä ruuasta.

19.7.2021

Elma ei turhia stressaile: sijaiskotiin tullessaan kissalla meni noin puoli tuntia ottaa sekä paikat että ihmiset haltuun ja sen jälkeen hän asettuikin taloksi. Elma on hyvin seurallinen kissa. Sijaiskodissa hän yleensä hakeutuu samaan tilaan ihmisten kanssa ja hakee huomiota. Nukkumaan hän usein hakeutuu omaan rauhaansa, mutta jos herätessään huomaa olevansa huoneessa yksin, alkaa kovaääninen naukuminen, joka loppuu vasta, kun häntä menee moikkaamaan. Elma ei ole sylikissa, eikä pidä nostelusta, mutta tulee usein illalla nukkumaan mennessä makoilemaan ihmisten päälle rapsutuksia hakien. Elmalla on usein paljon asiaa, ja hän ilmoittaa ääneen, jos haluaa ihmisen tekevän jotakin: useimmiten asia koskee ruokailua, mutta välillä on vain seura hakusessa.

Vieraita Elma yleensä vähän jännittää alkuun, mutta liittyy seuraan todettuaan vieraat vaarattomiksi. Elma on melko kaikkiruokainen ja hän syö hyvällä ruokahalulla. Elmalta jouduttiin poistamaan kaikki hampaat pitkälle edenneen hammassyöpymätaudin vuoksi, joten hän syö pääosin märkäruokaa. Elman turkki on kasvuvaiheessa, sillä se jouduttiin ajamaan takkujen ja huopumisen takia pois. Tulevaisuudessa se vaatii viikottaista harjausta pysyäkseen takuttomana. Jos harjauksen yhdistää rapsuttelutuokioon, se on Elman mielestä jopa mukavaa. Sijaiskodissa on turkinhoidon lisäksi harjoiteltu muun muassa kynsienleikkuuta. Elma on käsiteltävissä, mutta hän ei tykkää nostelusta ja varsinkin kynsienleikkuun harjoittelua tulee jatkaa uudessa kodissa. Lääkkeet Elma syö herkkuihin sekoitettuna mukisematta.

Elma tykkää juosta karvaisten ja höyhenistä tehtyjen lelujen perässä, ja varsinkin kaivuuleikit ovat mieleisiä. Elma kaipaa paljon seuraa ja virikkeitä, joten tulevassa kodissa tulisi olla aikaa kissan kanssa oleiluun. Lisäksi Elma tykkää oleilla korkeilla paikoilla, joten uudessa kodissa olisi hyvä olla kiipeilymahdollisuuksia ja kivoja tähystyspaikkoja. Kovat äänet ja äkkinäiset liikkeet ovat Elman mielestä liian jännittäviä, joten Elma ei sovi kotiin, jossa on ihan pieniä lapsia. Elma on todella seurallinen tyyppi, joten hän voisi tulla toimeen jonkin suunnilleen samanikäisen ystävällisen kissan tai kissoihin tottuneen koiran kanssa.