Elma

27.05.2015

Alkuperä: Suomi

2.8.2021

Elma muutti omaan kotiin, jossa hänellä on kaksi kivaa kissakaveria.

 

28.7.2021

Elma on herättänyt runsaasti kiinnostusta, joten emme ota tällä hetkellä vastaan enempää hakemuksia.

 

Elma on kuusivuotias leppoisa, puhelias ja seurallinen Maine Coon tyttö, joka nauttii rapsutuksista, leikki- ja köllöttelyseurasta sekä hyvästä ruuasta.

19.7.2021

Elma ei turhia stressaile: sijaiskotiin tullessaan kissalla meni noin puoli tuntia ottaa sekä paikat että ihmiset haltuun ja sen jälkeen hän asettuikin taloksi. Elma on hyvin seurallinen kissa. Sijaiskodissa hän yleensä hakeutuu samaan tilaan ihmisten kanssa ja hakee huomiota. Nukkumaan hän usein hakeutuu omaan rauhaansa, mutta jos herätessään huomaa olevansa huoneessa yksin, alkaa kovaääninen naukuminen, joka loppuu vasta, kun häntä menee moikkaamaan. Elma ei ole sylikissa, eikä pidä nostelusta, mutta tulee usein illalla nukkumaan mennessä makoilemaan ihmisten päälle rapsutuksia hakien. Elmalla on usein paljon asiaa, ja hän ilmoittaa ääneen, jos haluaa ihmisen tekevän jotakin: useimmiten asia koskee ruokailua, mutta välillä on vain seura hakusessa.

Vieraita Elma yleensä vähän jännittää alkuun, mutta liittyy seuraan todettuaan vieraat vaarattomiksi. Elma on melko kaikkiruokainen ja hän syö hyvällä ruokahalulla. Elmalta jouduttiin poistamaan kaikki hampaat pitkälle edenneen hammassyöpymätaudin vuoksi, joten hän syö pääosin märkäruokaa. Elman turkki on kasvuvaiheessa, sillä se jouduttiin ajamaan takkujen ja huopumisen takia pois. Tulevaisuudessa se vaatii viikottaista harjausta pysyäkseen takuttomana. Jos harjauksen yhdistää rapsuttelutuokioon, se on Elman mielestä jopa mukavaa. Sijaiskodissa on turkinhoidon lisäksi harjoiteltu muun muassa kynsienleikkuuta. Elma on käsiteltävissä, mutta hän ei tykkää nostelusta ja varsinkin kynsienleikkuun harjoittelua tulee jatkaa uudessa kodissa. Lääkkeet Elma syö herkkuihin sekoitettuna mukisematta.

Elma tykkää juosta karvaisten ja höyhenistä tehtyjen lelujen perässä, ja varsinkin kaivuuleikit ovat mieleisiä. Elma kaipaa paljon seuraa ja virikkeitä, joten tulevassa kodissa tulisi olla aikaa kissan kanssa oleiluun. Lisäksi Elma tykkää oleilla korkeilla paikoilla, joten uudessa kodissa olisi hyvä olla kiipeilymahdollisuuksia ja kivoja tähystyspaikkoja. Kovat äänet ja äkkinäiset liikkeet ovat Elman mielestä liian jännittäviä, joten Elma ei sovi kotiin, jossa on ihan pieniä lapsia. Elma on todella seurallinen tyyppi, joten hän voisi tulla toimeen jonkin suunnilleen samanikäisen ystävällisen kissan tai kissoihin tottuneen koiran kanssa.

Summary in English

Elma is a six-year-old calm, talkative and sociable Maine Coon girl who enjoys receiving cares, playing and good food.


19.7.2021

Elma does not stress unnecessarily: when she came to the foster home, she took about half an hour to take over both the place and the people, and after that she settled into the house. Elma is a very sociable cat. She often seeks her own peace to sleep, but if she wakes up and finds herself alone in the room, a loud moaning begins, which only ends when someone goes to greet her. Elma is not a lap cat, and does not like lifting, but often comes to bed in the evening to stay close to people, looking for cares. Elma often has a lot to say, and she announces out loud if she wants something, most of the time this something is food, but also attention.

Elma is a little vary of strangers at first, but joins the party after finding the guests harmless. When Elma came to Rekku Rescue, her teeth were in a very bad shape and they all needed to be removed. Because of this, she eats mostly wet food.
Elma’s fur was also shaved because it was not been taken care of properly and is now growing back. In the new home she needs to be brushed on a weekly basis to keep the fur untangled. Also nail cutting has been practiced in the foster home and this training should be continued in the new home.

Elma loves chasing feather toys and attacking the toy under a carpet or sheet is the best game. She likes high places to sit and keep an eye on her territory. This lady needs a lot of company so the new home should have time to spend with her. Loud noises and sudden movements are scary for her so she is not suitable for a home with young children. She might like a company of a kind female cat or a dog that is used to cats.