Edwin

2018 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

6.1.2023 Edwin muutti uuteen kotiin Helsinkiin

***

Edwin on kiltti pitkäkarvainen herra, joka etsii rauhallista loppuelämän kotia

29.12.2022

Edwin palasi yhdistykselle itsestään riippumattomista syistä ja etsii nyt loppuelämän kotia. Edwin on lempeä ja kiltti pitkäkarvainen kissa, joka viihtyy hyvin ihmisten seurassa. Arviolta 4-vuotias Edwin on usein rauhallinen ja tykkää seurailla maailman menoja kauempaa sekä ikkunasta. Kuitenkin, kun ruoka on syöty ja laatikolla käyty niin myös Edwin kissoille tyypilliseen tapaan tykkää juoksennella ja leikkiä. Edwin tykkää rauhallisesta seurasta, jossa kovat äänet eivät pääse häntä häiritsemään. Hän on myös utelias ja seurallinen, ja tykkää olla jatkuvasti lähellä, esimerkiksi ihan vieressä lepäilemässä. Edwin on tykännyt myös ulkoilla valjaissa jopa talvellakin.

 

Edwinillä on vielä määrittelemättömiä ruoka-allergioita, joiden takia Edwinin ruokavaliota työstetään. Ajatuksena on ollut siirtyä täysin hypoallergeeniseen ruokavalioon, eli Edwinin ruoat ollaan valittu tarkasti ja sitä tarvitaan myös tulevaisuudessa. Ruoka-allergiat ovat oireilleet ihottumana pään alueella, oksenteluna sekä yskimisenä. Edwin siis tarvitsee kodin jossa ollaan valmiita sitoutumaan suurella todennäköisyydellä hypoallergeeniseen ruokavalioon, jotta oireet pysyvät poissa, kuten nyt ne ovat pysyneet.

 

Iän myötä rauhallisemmaksi muuttunut Edwin kaipaa siis uudesta perheestään rauhallista seuraa, jonka viereen voi istua tai jonka puuhailuja voi vierestä seurata, sekä välillä leikkiseuraa jonka kanssa voi juosta tai leluja jahdata. Edwin tulee hyvin toimeen kaikkien kanssa, mutta lapsista tai muista kissoista ei ole kokemusta. Lapset saattavat olla ehkä liian arvaamattomia Edwinin makuun, sillä Edwin pitää kiinni omista rajoistaan ja saattaa kynsiä jos sitä häiritään liikaa levon aikana tai nostellaan epämukavasti.

 

15.10.2020

Edwin on kaunis leijonanharjainen hurmuri, jota elämä ei ole aina kohdellut silkkihansikkain. Siitä huolimatta se on säilyttänyt lujan luottamuksen ihmisiin ja on valmis rakastamaan kaikkia.

Leikkisä ja nuori Edwin on taustaltaan maalaispoika, mutta siirtymä kaupunkiin sisäkissaksi on sujunut hyvin. Innokas kiipeilijä pitää korkeista paikoista, nauttii hiirilelujen jahtaamisesta ja tekee höyhenleluista äkkiä selvää. Valpas metsästäjä vaanii innokkaasti saalista YouTuben lintuvideoiden äärellä ja sohii tassulla helposti ennätyspisteet digitaalisissa, kissoille suunnatuissa peleissä. Melkein mikä tahansa peli ja aktivointi kelpaa Edwinille – pääasia, että toimintaa on paljon.

Ruoan suhteen Edwin on kaikkiruokainen ja matolääkkeet menevät vaivatta ruoan mukana, koska lautanen tyhjenee aina. Allergiaepäilyn vuoksi Edwin on saanut jonkin aikaa erikoisruokaa, mutta nyt tavalliseen ruokavalioon yritetään palata asteittain. Uuden kodin on kuitenkin hyvä varautua mahdolliseen ruoka-aineallergiaan ja erikoisruokavalion tarpeeseen.

Luottavainen ja hauska Edwin tutustuu helposti ihmisiin, tulee mielellään syliin istumaan ja nauttii rapsutuksista. Nosteluun Edwin suhtautuu rauhallisesti ja kantokoppaan meno onnistuu vaivatta. Turkin harjaaminen on myös helppoa. Pienten lasten kaveriksi Edwin ei kuitenkaan sovellu, sillä kovat äänet pelottavat sitä ja ärtyneenä se myös näykkää helposti hampailla. Isompien, yläkouluikäisten lasten kanssa Edwin tulee todennäköisesti toimeen. Sijaiskodissa on tulkittu näykkäily enimmäkseen hellyysaggressioksi, josta Edwiniä yritetään opettaa pois ja uudessa kodissa sitkeää harjoittelua kannattaa varmasti jatkaa.

Sijaiskodissa asuu rauhallinen vanhempi kissakaveri, jota Edwin on kuitenkin toistaiseksi nähnyt vain kauempaa verkko-oven läpi. Kissakaveri selvästi herättää kiinnostuksen, mutta tässä vaiheessa on mahdoton sanoa, pelkääkö Edwin toisia kissoja vai haastaako se niitä leikkimään. Kun Edwin näkee lajitoverin, se heittäytyy rysähtäen päin metallista oviverkkoa ja kiipeää kovaa vauhtia verkkoa pitkin kohti kattoa.

Edwin etsii rauhallista kotia, jossa ollaan valmiita väsymättä aktivoimaan nuorta innokasta leikkijää. Lasitettu parveke tai kissojen ulkoilutarha olisivat Edwinille varmasti mieleen, sillä se tykkää seurailla pihapiirin elämää ja vaania ulkona lentäviä lintuja. Mahdolliselta kissakaverilta odotetaan reippautta ja avoimuutta, Edwin saattaa olla kovakourainen leikkiessään.