Donny

Lisätty sivulle: 2008-02-24

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Suomi

Donny
26.2.2018 Donny ja Äijä saivat yhteisen kodin Helsingistä.

***

Leikattu uros, synt. 6/2008, kotihoidossa Helsingissä.

26.6.2017 Donny ja Äijä pitävät monien kissojen tavoin auringonpaisteesta ja niiden päivät kuluvat etsien aurinkoisia lepopaikkoja. Aina auringonpaisteella pojat löytyvät paistattelemassa päivää mitä ihmeellisimmissä asennoissa.

Uutena villityksenä kollipojille on tullut käydä mylläämässä pedattu peti ja päiväpeitto mytylle, kun kukaan ei ole näkemässä puuhia. Muuten pojat ovat edelleen mallikissakansalaisia eivätkä ole aiheuttaneet harmaita hiuksia kotihoitajille.

Kevät ei tuonut pojille mukanaan kummoistakaan karvanlähtöä vaan hommasta selvittiin muutamalla lisäharjauskerralla. Harjauksesta kumpikin pitää kyllä erittäin paljon eli ihan hellittelynäkin meillä on poikia harjailtu vaikkei karvaa lähtisikään. Kynsien leikkuu onnistuu Äijän kanssa hyvin helposti, mutta Donny ei ole kynsien leikkuun ystävä. Ulkoiluun Donny ja Äijä eivät ole tottuneet ollenkaan ja ovat vannoutuneita sisäkissoja. Edes Äijä ei suostu valjaita päälleen laittaa, vaikka yleensä se on helpommin käsiteltävissä.

Koska märkäruokaa jäi syömättä on poikien ruokailumäärää on vähennetty 4 ruokailusta 3 ruokailuun. Nyt pojat syövät kiltisti lautaset tyhjäksi. Hieman ronkeleille pojille on löydetty muutama suosikki ruoka, tonnikala ja keitetty kana. Donny tykkää myös raakaruuasta.

15.5.2017 Uusia kuvia lisätty.

21.12.2016 Donny ja Äijä ovat mitä mainioimpia kollipoikia. Eivät tee pahojansa vaikka välillä tietysti vahinkoja sattuu, kun vauhtia on liikaa. Pojat touhuavat keskenään ja yllyttävät toisiansa leikkiin. Välillä leikit käyvät hurjaksi ja toista koitetaan purra, mutta vahinkoa eivät toisilleen tee. Eikä se helposti puremalla edes onnistuisi, kun toiselta puuttuu ylähampaat ja toiselta alahampaat :)

Donny on edelleen varsinainen sohvaperuna ja aina vieressä tai jalkojen päällä köllöttelemässä. Donny antaa lankakerien ja kutomatöiden olla rauhassa vaikka seuraakin aina hoitajan tekemisiä lähietäisyydeltä. Hänelle riittää, että saa vaan olla lähellä.

Kollit viihtyvät ihmisten lähellä ja seurassa, mutta sylissä ne eivät viihdy. Donnyn kanssa esim kynsien leikkaaminen on osottautunut haasteelliseksi. Uudelta kodilta toivotaan kokemusta kissoista ja varmoja otteita hoitotoimenpiteisiin. Pojat sopivat kotiin jossa he saavat paljon huomiota ja hellyyttä, mutta kuitenkin halutessaan oman rauhan.

22.11.2016 Donny ja Äijä ovat sopeutuneet nyt hyvin sijaisperheeseen nyt hammashoidon jälkeen. Pojat olivat kotihoitajien kanssa mukana viikonlopun kestäneellä matkalla. Matkustaminen poikien kanssa sujui ilman ongelmia. Kuljetuskoppiin kollit menivät ilman vastarintaa, junassa kumpikin pojista oli hiljaa, mutta ulkoilma aihetti jännitystä ja mau’untakuoron.

Äijä asettui kyläpaikkaan hyvin ja seikkaili koko viikonlopun tutkien uusia nurkkia. Varmasti kaikki nurkat ja kaappien päälliset tuli viikonlopun aikana tutkittua. Yöksi Äijä kuitenkin tuli tuttujen kotihoitajien viereen nukkumaan tavoistaan poiketen.
Donnylle kylään lähteminen oli aikamoinen järkytys ja viikonlopun mittainen vierailu menikin piilossa. Ainoastaan yöksi Donny tuli kotihoitajien viereen nukkumaan, muuten poikaa ei näkynyt. Donnyllä siis sopeutuminen uuteen kotiin saattaa viedä pidemmän aikaa. Kotiuduttuaan hänestä kuitenkin saa, kuten kotihoitopaikassakin, hellyydenkipeän vieruskaverin sohvalle.

3.10.2016 Lisätty muutama kuva komeista pojista!

Pojat ovat toipuneet hampaiden poistosta hyvin. Donnylle jäi hammasoperaation jälkeen vain neljä ylähammasta eikä niitä alhaallakaan monta ole jäljellä. Siksi ollaan jatkettu märkäruokalinjalla, kuten tulee tehdä jatkossakin. Donny viihtyy sohvalla mielellään vieressä mutta haluaa itse päättää, milloin tulee syliin asti. Donny toimii myös kätevänä herätyskellona ja onkin kaksikosta aina kovaäänisempänä vaatimassa ruokaa heti henkilökunnan herättyä.

12.9.2016 Donny on reipastunut alusta huomattavasti ja on esimerkiksi ovella aina odottamassa kotiintulijaa. Leikitkin ovat ruvenneet kiinnostamaan. Aamuöisin ja aamuisin onkin aikamoinen ralli, kun Donny ja Äijä innostuvat toisiaan jahtaamaan ja leikkimään leluilla. Ihmisten kanssakin leikki sujuu, mutta enemmänkin ihmisiltä Donny kaipaa silityksiä ja vieruspaikkaa sohvalta. Vieläkään Donny ei tykkää syliin ottamisesta, mutta viereen tulee heti kiehnäämään tilaisuuden tullen. Myös öisin Donny hiipii viereen nukkumaan. Päivisin Donnyn löytää löhöilemästä hattuhyllyltä tai muiden hyllyjen päältä.

Äijän ja Donnyn hampaat olivat päässeet huonoon kuntoon ja ne ovat menossa lääkäriin hampaiden poistoon ja hoitoon. Uudessa kodissa tulisi panostaa laadukkaan märkäruuan tarjoamiseen ja tarkastaa suu ajoittain.

4.9.2016 Lisätty kuvia Donnysta.

28.8.2016 Äijä ja Donny ovat päätyneet etsimään uutta kotia itsestään riippumattomista syistä. Vietettyään jo monta vuotta sopuisasti samassa kodissa, joten pojat etsivätkin kotia yhdessä.

Donny on ollut alusta lähtien ujompi, mutta rohkaistunut viikon kuluessa ja nyt siitä saa jo sohvalle kaverin rapsutettavaksi. Syliin ei kuitenkaan herraa voi ottaa vaan hänelle pitää antaa oma aika tulla viereen. Utelias poika, joka on löytänyt varmasti jokaisen piilopaikan mitä kotihoitopaikasta voi löytyä. Leikkimään hän ei ole vielä ruvennut yrityksistä huolimatta, enemmänkin tarkkailija. Donny on ollut ainakin näin ensimmäisen viikon ajan hyvinkin äänekäs, mutta aika näyttää hiljeneekö poika kun tottuu uuteen ympäristöön. Äijä ja Donny ovat tottuneet lapsiin, mutta muista eläimistä ei ole kokemusta sitten pentuajan.

HUOM! Jos kiinnostuit tästä kissasta, toimi näin.

KULUKORVAUS leikatusta kissasta on 130 €. ulukorvauksella kissa on saanut kolmoisrokotuksen (calici, herpes ja kissarutto) tunnistemikrosirun, se on leikattu ja sillä on eläinlääkärin antama virallinen terveyskortti, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Kissa on eläinlääkärin pintapuolisesti tarkastama ja se on vähintään kertaalleen madotettu. Kissan mikrosiru on rekisteröity Turvasiru.fi-palveluun.

***

12.7.2008 Donny muutti Tampereelle toisen kissan kaveriksi.

***

Leikattu uros, noin 9kk (kesäkuussa 2008)/Keravalla

11.6.2008 Donnyn kaveri Dino lähti myös jo omaan kotiin, mutta missä olisi tämän nuoren veijarin koti? Donny on myös tutustunut hoidossa olleeseen koiraan joka ei ollut sen vähempää kuin tanskandoggi! Vähän kissaa hirvitti, mutta reippaasti teki tuttavuutta, joten Donny saattaisi sopia myös koiraperheeseen.

11.5.2008 Donnystä on tullut jo varsin reipas ja aktiivinen pikkumies. Tämä aktiivinen kollinpoika tulee heti tutustumaan uusiin vieraisiin ovelle, viihtyy muiden kissojen kanssa ja onpa koiraankin tehty vähän tuttavuutta.

24.2.2008 Tavallisen talliaisen näköinen Donny odottaa sitä omaa kotia joka huomaa Donnyn komeuden. Kotihoitaja kuvailee Donnya rauhalliseksi, mutta vielä ujoksi pojaksi.