Donna

2011 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

Sijainti: Suomi, Vantaa (sijaiskodissa)

Varattu

Donna on kypsempään ikään ehtinyt rouvaskissa, joka osaa jo nauttia elämän oleellisista asioista eli leppoisasta olemisesta sekä oman ihmisensä huomiosta ja hellyydestä.

1.6.2020

Edellisessä kodissa muut kissat ovat kiusanneet Donnaa, ja hän etsiikin nyt kotia ainokaisena silmäteränä. Muiden kissojen seuraa Donna ei edelleenkään arvosta. Ihmisen osoittamasta huomiosta Donna nauttii sitäkin enemmän, reippaasti tervehtii käyden puskemassa vieraatkin kyläilijät ja ottaa elämän ylipäänsä melko lunkisti.

Varsinainen sylikissa Donna ei ole, mutta rapsutukset, silitykset ja ihan pelkkä lepertelykin saavat aikaan välittömän kehräyksen, tyytyväisen tassuttelun ja kyljelleen köpsähtämisen. Turkin harjaamista Donna rakastaa yli kaiken. Leikkikin Donnalle maittaa, ja huiskaleikit ovat lempikeino silloin tällöin purkaa kissamaista energiaa. Käytöstavat Donnalla ovat erinomaiset, raapimapuun juju hoksattiin heti ja laatikolla käydään säntillisesti, ainoastaan ruokakupin sisällöstä nirsoillaan hieman.

Donnalla todettiin hoitoon tullessaan kissojen yleisin sydänsairaus HCM, joka ei tällä hetkellä hänen elämäänsä juurikaan vaikuta. Ennuste on kuitenkin hyvin vaihteleva, ja koska ei ole tietoa, milloin sairaus on Donnalla puhjennut, tulee kissan tilaa kontrolloida säännöllisin ultraäänitutkimuksin ja varautua siihen, että jossain vaiheessa Donna tulee luultavasti tarvitsemaan lääkityksen.