Domino

Lisätty sivulle: 2007-07-26

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Domino
1.11.2007 DOMINO SAI KODIN TURUSTA KANIN KAVERINA

****

KUULUMISIA omasta kodista:

4.8.2010 Hei, pitkästä aikaa terveisiä kissaneito Dominolta. Domino on reipas kissaneito, joka viihtyy kani-kaverin kanssa. Bruno-kanin poistuminen keskuudestamme oli Dominolle outoa ja kaveria etsittiin kovasti naukuen. Nykyisin Domskalla on kaverina uusi kanikaveri, joka ei meinaa pysyä pystyssä Domskan puskemiselta.

Dominolla on ollut harjoittelua uuden kissakaverin kanssa, mutta hemmoteltu neitimme ei muista kissoista erityisesti piittaa. Myös kania kohtaan ollaan ajoittain mustasukkaisia, vaikka kylkikyljessä voidaankin nukkua.

Näin kesäaikaan Domska pysyttelee mielellään sisätiloissa ja käy vain sylissä parvekkeella haistelemassa ilmaa. Valjaissa liikkuminen ei edelleenkään ole Domskan juttu. Johtunee varmaan siitä, että sylissä Domska viihtyisi vaikka miten pitkään. Sylissä vietetään myös illat ja yöt.

Yksinolo on Domskalle raskasta. Neiti istuu ikkunassa odottamassa tai eteisen matolla nukkumassa yksin ollessaan. Palattuamme kotiin Domino kertoo kovaäänisesti ja selkeästi, miten pitkä odotusaika oli. Yksin ollessa Domska myöskin tekee kaikkea jäynää, kuten availee kaappinen ovia, kaivelee roskiksia, kiipeilee vaatekaapissa ja tutkii meidän vaatteita, joiden päällä nukkuu poissaollesamme. Tästä syystä Domskaa ei voi pitää pitkiä aikoja yksin ilman ihmisseuraa. Domska kulkeekin tottuneesti mukanamme, jos lähdemme viikonlopuksi matkoille. Luottohoitajista huolimatta kissamme puuhastelee näitä omia juttujaan ja on selkeästi alamaissa. Pienellä kissallamme on meitäkin suurempi sydän, jolla osoittaa suurta rakkautta ja tuo suunnattomasti iloa elämäämme. Kiitokset Rekuille, että saimme Domskan perheeseemme.

18.4.2008 Dominolle kuuluu oikein hyvää ja neidon päivät menee ikkunassa maailman menoa seuratessa. Sylikissana ulkomaailmaa seurataan vain oven raossa mamman kainalossa täristen. Domskan isoveli Bruno-kani on esimerkki leikeissä sekä uusiin ihmisiin tutustuessa. Kanista otetaan mallia, kuinka revitään paperia ja tuhotaan pahvilaatikoita. Yhteisiin leikkeihin kani ei vielä ole suostunut, varsinkin ollessaan aina se vakoilun kohde. Vierailijoiden kimppuun usutetaan ensin kani ja jos Bruno on selvinnyt vierailijoista niin Domskakin rohkaistuu paikalle.

Domska on erityisen perso ruualle ja olemme saaneet piilottaa kaikki syötäväksi
kelpaavan pois kissan kynsien ulottuvilta. Bruno-kanin laihtumisen syyksi selvisi ahne kissa, jolle kani jätti omasta ruuastaan “jämät”. Domska saapuu kerta toisensa jälkeen uskollisesti paikalle, kun jääkaapin ovi avataan. Vesi on kissallemme erityinen mielenkiinnon kohde. Domska herää sikeästäkin unesta kuullessaan vesihanan houkuttelevan kutsuhuudon. Märkä suihkutila jaksaa kiinnostaa tuntikausia tippuvine vesipisaroineen. Kotiin saapuessa odottaa puskemista, sylissä istumista ja pitkät tarinat päivän kuulumisista. Domska on erityisen puhelias ja osaa vaatia haluamaansa ääntä korottamalla. Ja edelleenkin mahdottoman kova pusku-kehruukone.

Domskalle iskee yksin ollessa sisustusvimma. Kotiin tullessa tervehtii tyytyväisen kissan lisäksi matot rullalla, lelut hajalla sekä paperit silpuksi revittynä. Mutta leikki on lapsemme työtä, joten Domska varmasti on viettänyt mukavan päivän ja on valmis käpertymään viereemme nukkumaan.
Iloisia kissanpäiviä vietellen
Domino, Nina, Jukka ja Bruno

19.11.2007 Moikka, tässä meidän pikkuneidin kuulumisia uudesta kodista. Dominosta on reilussa kahdessa viikossa kuoriutunut esiin todella hellyydenkipeä ja tyytyväinen kehrääjä. Neito on reipastunut lyhyessä ajassa huomattavasti. Domino syö hyvällä ruokahalulla kädestä, tulee luokse silitettäväksi ja puskemaan, kehrää jo kuullessaan tutun äänen lähellään. Kehräämisestä ja puskemisesta ei meinaa tulla loppua. Domino kulkeekin jatkuvasti häntä pystyssä huonekaluja puskien :) Domino tuntee jo oman nimensä sekä EI-sanan. Nuori neito uskaltaa jo etsiä rajojaan mm. huonekaluja repimällä sekä pihistämällä kaikkia pieniä leikkiin kelpaavia esineitä. Erityisen mieleisiä ovat kaikki kiiltävät ja rapisevat pikkuesineet. Saammekin yöksi pistää piiloon kaikki kiiltävät lusikat ja koristeet, jotteivat ne päädy neitosen leikkeihin. Ensimmäisten öiden surulliset naukumiset on vaihtuneet taukoamattomaan leikintään ja aamulla odottaa matot kasassa ja lelut ympäri asuntoa. Rauhalliseen yöaikaan Domskatti tekee tutkimusmatkoja pitkin asuntoa ja aamulla odottaa mitä erikoisempia yllätyksiä. Edellisenä yönä heräsimme Dominon pieniin tassuihin neidon tepastellessa sängyssämme.

Reipastuneessa Dominossa on edelleen arkuutta. Äkkinäiset liikkeet, kovat äänet ja vieraat ihmiset saavat Dominon piiloutumaan omiin turvapaikkoihinsa eli patterin päälle sekä kirjahyllyyn. Bruno-kani kiinnostaa kovasti, mutta kanin äkkinäiset liikkeet pelottaa Dominoa. Domino ottaa Brunosta mallia ja seuraa kirjahyllystä turvallisen välimatkan päästä Brunon touhuja. Jos kani tulee sohvalle viereen rapsuteltavaksi, hetken päästä Dominokin rohkaistuu ja tulee puskemaan sohvan viereen.

Päivät Domino viettää patterin päällä nukkuen. Ensimmäisenä viikkona Domino viihtyi vain verhon takana ja sähisi peloissaan ohi meneville ihmisille, jos ei tunnistanut äänestä ohikulkijaa. Nykyisin Domino ei halua enää verhon taakse, vaan katselee mielellään ympärillä tapahtuvia askareita ja odottaa patterin lämmössä paijauksia. Pikkuneitimme on kotiutunut ja rohkaistunut aivan uskomatonta vauhtia ja edistystä tuntuu tapahtuvan joka päivä.
Terveisin Domino, Nina ja Jukka

31.10.2007 Domino on rohkaistunut. Se uskaltaa vieraankin ihmisen kanssa leikkiä viuhkaleikkiä, juoksentelee pallojen perässä ja nukkuu sohvalla muiden kissojen kanssa. Domino tulee hyvin toimeen kaikkien kissojen kanssa. Domino ei vielä ole tottunut siihen, että ihminen sitä silittäisi, mutta kyllä sekin päivä koittaa. Olimme Dominon kanssa viikonloppureissussa. Sitten kun Domino oli kuljetuskoppaan saatu, niin se matkusti hiljaisena eikä voinut pahoin.

****

9.10.2007 Domino odottaa kotia Turussa. Domino on hiljainen ja rauhallinen tyttöpentu. Rakenteeltaan Domino on pieni ja toistaiseksi laihanpuoleinen. Domino antaa veljensä Duffin ja siskonsa Duvessan hoitaa edustustehtävät. Domino viihtyy talon rauhallisimmassa huoneessa, saunassa, ja makoilee sielä lauteilla tehden silloin tällöin tutkimusmatkoja muihin huoneisiin. Domino ei ole niin arka, että alkaisi lähestyvää ihmistä raapia tai purra, vaan Domino antaa ihmisen sipaista itseään kevyesti ja jos alkaa liikaa pelottaa, niin kisuli lähtee pois. Hoitopaikassa on iso koira, jota Domino pelkää, ja koska koira on yleensä ihmisten lähellä touhottamassa, Domino ymmärrettävästi ei siihen viereen tuppaudu. Iältään Domino on nyt noin puolivuotias. Passiin on merkitty syntymäajaksi 3.3.
Kulukorvaus 90€.

26.7.2007: Mustat sisarukset etsivät omaa kotia joko yhdessä tai erikseen.
Domino (“häivähdys valkoista” / englantilaista alkuperää oleva nimi)
Duvessa (“musta kaunotar” / Irlantilaista aluperää oleva nimi)
Duanna (“pieni musta tyttönen” / irlantilaista alkuperää oleva nimi)
Duff (“tumma” / skottilaista aluperää oleva nimi)

Kertomus:
Koulun kellarissa pimeydessä eli emokissa ja 4 mustaa pennua. Emo kävi ulkona tuuletin ikkunan kautta, odotti luokan ikkunoiden alla ruokaa ja vei sen lapsilleen. Lukuvuosi loppui, koulu autioitui ja aloitettiin peruskorjausta.
Pennut olivat jopa 2 kk mutta ne olivat liian pieniä eivätkä päässeet ulos kellarista- tuuletin ikkuna oli liian korkealla. Emokaan ei jaksanut kantaa niitä ulos ja juoksenteli neuvotona ulkona. Onneksi niitä tiedettiin etsiä ja odettiin kotihoidoon, emokissa pääsi leikkaukseen.

Pennuista isompi on poika ja muut ovat tyttösiä.
-Pikkukolli tuuheassa turkissa on lauman johtaja ja vartija, luonnolta vakava ja epäluuloinen. (Duff)
-Musta lyhytkarvainen tyttönen on hellä ja ystävällinen ja tykkää olla sylissa.
(Duanna)
-Toinen musta tyttönen on vakavampi ja sylissä ei viihdy. (Duvessa)
-Musta valkearintoinen kaikkin pienempi tyttönen on hiljainen ja tykkää kaikesta. (Domino)