Dolli (nyk. Filo)

Lisätty sivulle: 2010-08-02

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Dolli (nyk. Filo)
15.3.2015 Filo muutti omaan kotiin Helsinkiin.

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

9.9.2015 Filo tykkää edelleen syödä ja nukkua tosi hyvin. Päiväpeiton alle kiivetään heti aamiaisen jälkeen. Muuten kissan aika kuluu mm. parvekkeen kiipeilypuussa, pehmopalloja jahdatessa ja raapimispuun nupissa olevaa pehmokisua metsästäessä.

22.3.2015 Viime sunnuntaina meille kotiutunut kisu viettää jo melko rentoutunutta elämää (paitsi tänään, kun oli paljon vieraita kylässä). Filo on käynyt tutkimassa kaikki mahdolliset kolot ja nurkat ja parhaaksi paikaksi on valikoitunut olohuoneen korkein hylly. Myös päiväpeiton alla makoilu on ihanaa. Ruoka maistuu jo tosi hyvin ja kissavessa löytyi jo ensimmäisenä iltana. Olohuoneen ikkunan raosta on hyvä kyttäillä naapureiden touhuja ja ensimmäinen lelu saatiin rikki jo samana iltana. Kiipeily on meilläkin parasta ajanvietettä nukkumisen lisäksi.

***

Leikattu naaras, noin 4,5 v.

4.3.2015 Filtsu on jatkanut reipastumistaan ja kaipaa kovasti ihmisen huomiota. Silittäjän palkitsee puskemalla ja voltteja heittämällä kehräyksen säestämänä. Filo selkeästi kaipaa enemmän ihmisen seuraa kuin muiden kissojen. Filo on taitava kissa kiipeilemään ja se tykkää korkeista paikoista. Filon kanssa on harjoiteltu sylissä oloa ja pienin askelin on edistytty. Omassa kodissa ainoana kissana neiti varmasti olisi onnellisin.

15.2.2015 Filo on päässyt tutustumaan hoitopaikan omiin kissoihin ja neiti on muutenkin reippaasti tutkinut paikkoja. Muiden kissojen seura ei sitä kumminkaan juuri kiinnosta, joten Filo voisi viihtyä ainoanakin kissana.

11.2.2015 Filo on tullut ulos kuorestaan ja tulee itse hakemaan silityksiä, kiehnää ja heittelee kuperkeikkoja ja nauttii saamastaan huomiosta. Sylikissa tämä neiti ei ole, mutta muuten tykkää ihmisen huomiosta. Neiti ei myöskään tykkää mennä kuljetuskoppaan, mutta kun sen sinne saa niin matkustaa oikein nätisti. Filo myös juttelee jonkun verran ja hurmaa kauneudellaan.

8.2.2015 Filo siirtyi toiseen hoitopaikkaan. Muutto kotoa hoitopaikkaan sai Filon menemään ihan lukkoon, eikä yhteiselo Dominon kanssa enää luonnistunut. Nyt uudessa hoitopaikassa jo vuorokauden jälkeen, on neiti alkanut pääsemään kuorestaan ulos ja tulee varovaisen uteliaasti hoitomammaa haistelemaan. Silitykset kelpaa ja leikkikin jo maistuu. Toki neitiä vielä ujostuttaa, ja äkkinäiset liikkeet saa hakeutumaan kauemmaksi, mutta hyvää vauhtia tämä neiti on reipastumassa. Filo etsii rauhallista aikuista kotia, jossa olisi kiltti tyttökissa kaverina.

19.1.2015 Filo ja Domino siirtyivät yhdistyksen kotihoitopaikkaan. Kuulumisia ja kuvia tulossa, kunhan kaksikko ensin kotiutuu.

Dolli (nyk.Filo) ja Chisu (nyk.Domino) joutuvat etsimään uutta kotia itsestään riippumattomista syistä. Läheiset sisarukset haluaisivat päästä yhteiseen kotiin. Omistaja kertoo:

Filo on hyvin aktiivinen ja vilkas. Leikki kuin leikki niin Filo osallistuu suurella tunteella ja usein leikkiminen täytyy itse huomata lopettaa kun hän alkaa väsymään. Suurimpia suosikkeja ovat onkilelu ja laser-osoittimen punainen piste (varottava silmiä). Jos oven päällä kuivumassa olleet lakanat on vedetty lattialle, kylpyhuoneen hana on avattu tai vessapaperirulla on vieritetty ympäri kylpyhuonetta niin asialla on yleensä Filo. Hänellä on paljon energiaa, uteliaisuutta ja huumorintajua.

Filo osaa myös ottaa rauhallisesti, on kova puskemaan ja kaipaa paljon rapsutuksia. Hän ei varsinaisesti sylikissa ole, mutta viereen tulee usein kiehnäämään.

HUOM! Jos kiinnostuit tästä kissasta, ota yhteyttä varaajaan. Kerro mahdollisimman kattavasti itsestäsi, asumismuodostasi, perheestäsi, muista eläimistäsi, eläinkokemuksestasi, elämäntilanteestasi jne. Huomioithan myös, että kissa voi olla osa elämääsi seuraavat 15-20 vuotta. Emme luovuta kissoja vapaana ulkoileviksi.

KULUKORVAUS leikatusta kissasta on 120 €. Kulukorvauksella kissa on saanut matolääkkeet, perusrokotukset, tunnistemikrosirun ja kissa on leikattu. Kissa on eläinlääkärin tarkastama, ja sillä on eläinlääkärin antama virallinen terveyskortti, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Kissan mikrosiru on rekisteröity joko Kissaliittoon tai Turvasiru-palveluun.

***

27.11.2010 Chisu ja Dolli muuttivat yhteiseen kotiin pääkaupunkiseudulle.

***

Kuulumisia kodista:

29.11.2010 Moikka! Hain pienet tyttöset kotihoidosta lauantaina, pari päivää sitten. Kotihoitaja oli saanut huijattua tytöt kantokoppaan jossa odottelivat matkaa omaan kotiin.

Filo (Dolli) ei millään olisi malttanut pysyä kantokopassa automatkan aikana. Naama oli oviristikossa kiinni ja tassu ulkona ovesta, niin kamalasti kiinnosti että mitä tapahtuu. Domino (Chisu) oli pakkautunut ihan kopan perälle ja tuijotteli minua kauhuissaan.

Tytöt joutuivat ensin totuttelemaan uuteen elämään makuuhuoneessa. Domino pysytteli piilossa yöpöydän alla ja uskaltautui liikkumaan vaan kun olin pois huoneesta. Filo syöksyi heti kopasta tutkimaan huoneen läpi ja parkeerasi sitten sängyn alle tarkkailemaan tilannetta. Ensimmäisenä iltana kävi pieni vahinko, tytöt eivät tajunneet että kissanvessa on kissanvessa kun siinä oli ovi. Pissat ja kakat tehtiinkin sitten sänkyyn.. Onneksi pyykkikone on olemassa ja haju on lähtenyt petivaatteista. Hiekkalaatikosta otin oven pois ja sen jälkeen kissat ovat hienosti käyneet siellä. Ei ole enää tullut lurautuksia vääriin paikkoihin.

Ensimmäisenä yönä siis nukuin sohvalla olohuoneessa ja kissat olivat makuuhuoneessa. Oven olin teljennyt kiinni kun Filo kuulemma osaa avata oven. Yöllä alkoi ryminä kun Filo tahtoi avartaa maailmaansa, eli päästä ulos makuuhuoneesta. Dominoa ei pahemmin näkynyt kun edelleen pysytteli piilossa.

Eilen avasin makuuhuoneen oven, koirani Nalle yritti innosta vinkuen tutustua uusiin tulokkaisiin mutta tytöt eivät olleet kovin vastaanottavaisia. Kova pörinä kävi kun Filo kiipeilypuun turvasta uhosi Nallelle. Pääsinpä silittämään Filoa kun oli niin keskittynyt vahtaamaan Nallea. Nalppa onneksi pitää hajurakoa kissoihin vaikka kamalasti kiinnostaisi päästä haistelemaan. Kissat alkavat huomata että Nalppa perääntyy kun vähän sähähtää, eli sitä on helppo pomottaa:D Domino pääsi yllättämään ja hiippaili ensimmäisenä ulos makuuhuoneesta. Filolla meni pari tuntia vielä sen jälkeen että rohkaistui ulos.

Illalla nukkumaan mennessä huomasin että molemmat uskalsivat jo hiippailla tutkimassa uutta valtakuntaa, Nallea myös uskallettiin varovasti käydä haistelemassa kun se nukkui. Aamulla kun heräsin niin kaikki matot olivat rullalla, ovat tainneet yön pimeinä tunteina vetää omia kiihdytysajojaan eteisessä. Molemmat pörisivät pitkin kämppää ja olivat kuin kotonaan <3 Domino tuli jopa aamulla ihmettelemään mun hampaidenpesua ja Filo taas änkesi kupille syömään vasta kun olin laittamassa ruokaa siihen. Eli todella nopeaa edistystä on ollut, ei varmaan montaa päivää mene että pääsen kunnolla tyttöjä rapsuttelemaan.

On ne niin ihania <3

***

Naaras, noin 4,5-5 kk (lokakuussa 2010)/Helsingissä

29.10.2010 lisätty uusia kuvia Dollista. Dolli tykkää hirmuisesti ihmisistä ja silityksistä. Vieraat ihmiset vähän tyttöä hirvittävät, mutta tutustuttuaan tulee kiehnäämään jaloissa. Dolli tykkää todella paljon hoitopaikan muista kissoista, joten tulevassa kodissa voisi olla kissaseuraa. Hoitopaikassa on myös pieni koira, jonka kanssa Dolli tulee hyvin toimeen.

17.10.2010 Chisu ja Dolli pääsivät hätämajoitukseen Helsinkiin, olisi hienoa js tämä kaksikko pääsisi pian omaan kotiin, joko yhdessä tai erikseen.

12.10.2010 Lisätty uusia kuvia Dollille. Kotihoitaja kertoo, että Dolli on hyvin kesyntynyt ja on ihan sylikissa. Se on seurallinen, reipas ia rohkea, tykkää kissoista ja koirista. Dollin kodin löytyminen tuntuu kovin vaikealta, toivottavasti tällekin mukavalle tytölle löytyisi pian se oma koti!

2.8.2010 Pentue Dan, Donni, Deli, Dolli ja Daana on otettu talteen hylätyn mielisairaalan alueelta. Emokissaa on yritetty myös loukuttaa kiinni jotta se saataisiin steriloitua, mutta se on tähän mennessä ollut liian ovela ja onnistunut välttämään loukun. Pennut ovat hoidossa Tallinnassa ja niille etsitään nyt kiireellä koteja joihin voisivat lähteä joko yhdessä tai erikseen.

Dolli on kotihoitajan mukaan vähän ujo ja rauhallinen, antaa silittää.

KULUKORVAUS kissanpennusta on 100€. Kulukorvauksella kissanpentu on saanut matolääkkeet, ulkoloishäädön, rabiesrokotuksen, perusrokotukset ja tunnistemikrosirun sekä sille on tehty sienitesti. Kissalla on oma virallinen EU-passi, josta toimenpiteet käyvät ilmi.