Costi

06/2022 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

18.11.2022

Costi muutti omaan kotiinsa kaverinsa Paven kanssa.

**

Costi on hurmaava ja rohkeutta kerännyt kiltti poikakissa, joka etsii yhteistä kotia Paven kanssa.

18.10.2022

Costi saapui sijaiskotiin viiden muun saman populaation pennun kanssa (”rokkaripojat”) ilman emoaan. Pojat olivat alkuun arkoja ja suhtautuivat ihmisiin epäluuloisesti, mutta luottamus rakentui nopeasti ruoan ja leikin avulla. Tällä hetkellä samassa sijaiskodissa uutta loppuelämän kotia odottelee rokkaripojista neljä (Costi, Pave, Makke ja Galle) ja toisessa sijaiskodissa kaksi (Andy ja Hynyne). Pojat luovutetaan uusiin koteihin pareittain, jotta heillä on seuraa toisistaan ja kaveruus saa jatkua.

Costi oli alkuun kuusikosta arin ja oli pitkään piilossa, mutta on tällä hetkellä sijaiskodin sydämet sulattanut hurmaava kotikissa. Costi hakeutuu pojista eniten ihmisten lähelle ja kaipaa jo ihmiskontaktia. Costi kipittää usein ihmisten luo häntä pystyssä rapsutuksia hakemaan ja kehrää äänekkäästi. Costi tykkää painia muiden rokkaripoikien kanssa, leikkiä palloilla ja kaivaa raksuja aktivointileluista. Myös pötköttely ihmisten touhuja seuraillen ja sohvalla köllöttely ihmisten lähellä on mieleistä.

Costi on pitkäkarvainen, upealla hännällä varustettu hömelö löllykkä. Häntä saa jo nostella syliin, silittää ja vähän pyöritelläkin. Ihminen on Costille selvästi sama asia kuin toinen kissa eli välillä käden kanssa yritetään painia tai pureskellaan sormia.

Vaikka Costi on omia ihmisiä kohtaan jo luottavainen, uudet asiat jännittävät ja silloin mennään matalana sohvan alle. Uuden kodin on hyvä jatkaa luottamuksen rakentamista ja uusiin asioihin tutustumista pikkuhiljaa. Etenkin ovikellon soiminen, vieraiden ihmisten äänet ja imurointi saa sinkoamaan piiloon, mutta sieltä tullaan esiin heti kun vaaratilanne on ohi.

Costi on palvelijoilleen helppo hoidettava. Niin märkä-, kuiva- kuin raakaruokakin maistuu hyvin, hiekkalaatikolla käynti sujuu moitteettomasti ja kynsien teroitus osuu pääsääntöisesti raapimapuuhun, joskus harvoin sohvaan. Kopituskin onnistuu vain koppaan nostamalla. Costi juttelee jo vähän ihmisille tervehtiessään ja joskus huutelee eksyessään talossa liian kauas muista. Ulkona Costi ei ole käynyt, eikä hänen kanssaan ole kokeiltu valjaita eikä kynsien leikkausta.

Koska Costi on vielä nuori ja kaipaa paljon leikkiseuraa ja aktivointia, hänet luovutetaan vain joko toisen rokkaripojan kanssa (Pave) tai kotiin, jossa on jo valmiiksi nuori kissa. Costin sopeutumisesta pieniin lapsiin tai koiriin ei ole kokemusta, mutta toisiin kissoihin hän todennäköisesti suhtautuu hyvin, tosin ensin pitää vähän loukkaantua, kun asioiden tilaa muutetaan yllättäen. Lasten suhteen on hyvä huomioida, että lasten äkkinäiset liikkeet ja kovat äänet todennäköisesti pelottavat, jolloin lapsille voi tulla pettymyksiä. Costi saattaa myös näykkiä ja pureskella sormia silitystilanteissa.