Cirilla (nyk. Maisa)

08/2020 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

5.6.2021 5.6.2021 Cirilla muutti omaan kotiin siskonsa Yenneferin kanssa.

***

Pieni ja pippurinen Cirilla saapui Rekkujen sijaiskotiin heikossa kunnossa, mutta on hoidossa reipastunut ja kuoriutunut veikeäksi kissaneidiksi, jolla on omaa tahtoa ja kujeita mielessä. Utelias pikkukissa nauttii myös saadessaan hellyydenosoituksia, mutta arastaa jonkin verran ihmisiä.

22.5.2021

Cirilla odottaa edelleen sopivaa kotia ja sijaiskodin hoitajille on vahvistunut käsitys siitä, että toisiinsa kovin kiintyneet Cirilla ja Yennefer muuttaisivat mielellään yhdessä omaan kotiin. Vaikka molemmat ovat arkoja, saavat he tukea toisistaan ja usein touhuavat yhdessä omia juttujaan. Cirillan silmä vuotaa edelleen muutamien päivien jaksossa, jolloin silmää täytyy varovaisesti putsailla. Tämä vaatii vielä varmat otteet ja herkuilla palkitsemisen, joten omistajalla on oltava kokemusta kissojen käsittelystä.

10.5.2021

Flunssainen, korvista paleltunut ja korvapunkkinen Cirilla saapui Rekkujen sijaiskotiin helmikuun lopulla oletettujen siskojensa Yenneferin ja Trissin kanssa. Ensimmäisen kuukauden ajan sisaruksista pienin lähinnä nukkui ja seurasi muiden menoa, eikä juurikaan piiloutunut ihmiseltä. Eläinlääkärikäynnillä hänelle määrättiinkin antibioottikuuri mahdolliseen keuhkokuumeeseen ja silmätulehdukseen.

Lääkinnän, paremman ruuan ja ajan kanssa Cirilla tervehtyikin ja alkoi kuukauden jälkeen vihdoin leikkimään. Aluksi leikki oli varovaista lelukepin töpöttelyä tassulla, mutta pian tytöstä kuoriutui hurja metsästäjä, joka ei enää jää kahden siskonsa jalkoihin. Lelukepin lisäksi Cirilla rakastaa palloja ja viihtyy yksinkin tovin palloradan äärellä. Cirilla ottaa mielellään päiväunet joko siskonsa kainalossa tai paikalla, jossa voi seurata ihmisen puuhia.

Terveyshuolet on enimmältä osin selvitetty, mutta Cirillan toinen silmä vuotaa vielä ajoittain. Eläinlääkärin tutkinnassa silmästä ei ole löytynyt mitään, joten syynä on todennäköisesti rakenteellinen vika kyynelkanavassa tai kyynelkanavan tukkeutuminen. Silmän vuotaminen ei onneksi häiritse Cirillaa itseään, eikä vaadi hoitoa.

Cirilla on vielä osittain arka ja suhtautuu uusiin ihmisiin epäillen, joten hän tarvitsee kokeneen ja arkoja kissoja ymmärtävän omistajan, joka ottaa hänen tarpeensa huomioon ja jatkaa luottamuksen rakentamista. Leikkisä ja seurallinen tyttö kaipaa myös kissaseuraa uudessa kodissa, ja hänelle sopisi parhaiten kaveriksi reipas tyttökissa. Cirilla voi muuttaa myös Yenneferin kanssa yhteiseen kotiin.  Cirilla ei sovi perheeseen, jossa on lapsia tai halutaan valjasulkoileva kissa. Hänen suhtautumistaan koiriin tai muihin eläimiin ei tiedetä.