Cinderella

2017 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

13.12.2019 Cinderella löysi Sen Oman Kotinsa maaseudun rauhasta, missä sitä hemmotellaan perheen ainoana kissana.

21.12.2019 kuulumisia kodista:

Meille kuuluu oikein hyvää. Cinderella on kotiutunut erittäin hyvin, silmät ovat täysin terveet ja hän on oikein reipas.
Cinderella oli ensimmäisen viikonlopun vain kirjastossamme. Ensimmäisen yön hän nukkui kirjahyllyjen kulman tyhjässä kolossa eikä syönyt ja juonut mitään. Lauantai iltana aloin jo tekemään “tuttipulloa”, jolla olisimme juottaneet häntä, mutta hän alkoi kuitenkin itse juoda ja syödä, kehräsi ja tuli jo vähän puskemaan. Nukuin Cinderellan kanssa kaksi ensimmäistä yötä kirjastossa ja hän kävi yön kuluessa useasti tervehtimässä. Sunnuntai iltana päästimme hänet kulkemaan vapaasti ja silloin hän oli jo tottunut meihin melko hyvin. Sunnuntaina Cinderella tuli mm. jo viereen sohvalle ja kehräsi kovin kun häntä rapsutti ja harjasi turkkia karstalla. Tämän jälkeen hän on vain reipastunut ja on tosiaan jo täysin kotiutunut meille. Yöt Cinderella on nukkunut sänkymme jalkopäässä ja mitä ikinä puuhaamme kotona hän on mukana.
Hiukan säikky Cinderella vielä on jos äkkinäisiä ääniä tai liikkeitä tapahtuu hänen lähellään. Säikkyminen on kuitenkin tasaisesti vähentynyt. Kovin reipas hän on ja tuntuu että jatkuvasti täällä on jotain tutkittavaa ja mielenkiintoista. Ruokakin maistuu oikein hyvin.
Kaiken kaikkiaan en voi kuin ihmetellä kuinka hyvin kaikki on mennyt. (kotihoitajat) ovat tehneet uskomattoman hyvää työtä Cinderellan hyväksi ja tutustuminen Cinderellan kanssa on ollut ensiarvoisen tärkeää.
Istun juuri nojatuolissa läppäri sylissä. Cinderella hyppäsi juuri viereeni ja alkoi kehrätä. Aika mukavaa!
Kiitos aivan valtavasti luottamuksesta! Cinderella on juuri sellainen kissa, josta olemme haaveilleet (kissojemme) poismenon jälkeen ja uskomme että Cinderellakin viihtyy uudessa perheessään hyvin.

 

***

Etsitkö uskollista ystävää, joka pitää sinulle seuraa hyvinä ja huonoina päivinä, osallistuu arkeen ja rakastaa omaa ihmistään täysin sydämin? Cinderella on juuri tätä ja enemmän. Tämä suloinen, silkkiturkkinen tyttö on luonteeltaan kiltti, rakastava, seurallinen ja hyvin leikkisä. 

20.10.2019

Cinderella on ajan kanssa tullut rohkeammaksi sijaiskodin tutussa ja turvallisessa ympäristössä. Nykyään hän uskaltaa jo tulla pois piilostaan moikkaamaan joitakin vieraita ja harvoille ja valituille prinsessa jopa suo audienssin. Kotihoitajan kanssa tyttö on täysin rentona, ravaa pitkin asuntoa ja on kaikessa mukana, erityisesti lempipuuhassaan ruoanlaitossa. Cinderella on myös osoittanut, että hän on hyvin kiintyvää sorttia, hyvinkin koiramainen uskollisuudessaan omalle ihmiselleen. Syksyn tullen tyttö on alkanut nukkumaan sängyssä peiton alla, aivan sijaishoitajan kyljessä kiinni.

Cinderellan turkinhoito on osoittautunut hieman haasteelliseksi. Pumpulin pehmeä, hento ja pitkä karva tuppaa välillä menemään takkuun ja paakkuiseksi ahkerasta harjauksesta huolimatta. Uudessa kodissa Cinderellan turkinhoito tulee ottaa vakavasti. Takut ja erityisesti paakut ovat kissalle kivuliaita, joten jos niitä ei saa harjaten selvitettyä tai ehkäistyä, pitää kissa viedä eläinlääkäriin, jotta takut saadaan ajeltua.

20.9.2019

Cinderellasta on tullut iso määrä kyselyitä, mutta SITÄ OIKEAA kotia ei ole vielä löytynyt. Haluaisimme nyt hieman tarkentaa, minkälaista elämä Cinderellan kanssa olisi:

Cinderellalle pitää silmävaivojensa takia  loppuelämänsä ajan antaa päivittäin vähintään kosteuttavat tipat kaksi kertaa päivässä sekä ravintolisä ruuan joukossa. Lisäksi Cinderella on vähän huono syömään, joten sitä pitää vähän vahtia että se varmasti syö kaiken. Muuttoa uuteen kotiin Cinderella tulee stressaamaan: se tulee pysyttelemään alkuajat piilossa ja silmä todennäköisesti tulehtuu. Nyt silmä on ollut ihan hyvällä mallilla, kun Cinderella on oppinut että sijaiskoti on turvallinen paikka, mutta tämä tulee viemään aikaa, vaivaa ja kärsivällisyyttä uudelta omistajalta.

Cinderellan kanssa pitää jatkuvasti huomioida, miten sen stressitasoa voisi minimoida, koska stressi laukaisee silmätulehduksen herkästi. Esimerkiksi vieraat ihmiset stressaavat Cinderellaa, eli pitää kotoa löytyä piilopaikka Cinderellalle. Paljon matkustavalle ihmiselle Cinderella ei sovi kaveriksi, ja vähemmänkin matkustavalta pitäisi löytyä vakituinen, tuttu hoitaja Cinderellalle.

Samaan aikaan myös kaikki aiemmin kirjattu Cinderellan ihanasta luonteesta pitää edelleen paikkaansa!

 

16.8.2019

Cinderellan kodinetsintä joutui jäähylle sitkeän silmävaivan uusiutuessa aina uudelleen ja uudelleen. Nyt Cinderellan vaiva vaikuttaa rauhoittuneen, joten kodinetsintä alkakoon uudelleen!

Cinderella on hellyyttävä, pikkuinen kissaneiti, joka rakastaa ihmisen seuraa ja viihtyy mukana kaikissa kodin askareissa. Olipa kyse sitten siivouksesta, ruuanlaitosta, lakanoiden vaihdosta tai tavaroiden järjestelystä, Cinderella on puuhassa mukana ja tutkii tarkkaan kaiken, mitä tilanteessa tapahtuu. Jopa kissojen perinteistä pelkoa, imurointia, Cinderella tulee valvomaan vierestä.

Cinderella pitää kovin paljon leikkimisestä ja innostuu lähes mistä tahansa lelusta. Ihmisen heiluttamalla sulkavavalla Cinderella voisi leikkiä tuntitolkulla, mutta osaa myös viihdyttää itseään mm. palloradalla ja kissanminttuhiirellä. Myös palloista Cinderella pitää paljon ja tykkää, kun ihminen heittelee niitä hänelle jahdattavaksi. Cinderella pitää rutiineista ja osaa naukuen vaatia päivittäistä leikkihetkeä, kun sen aika on. Tarkkana tyttönä Cinderella myös muistuttaa nukkumaanmenoajasta, jos ihminen vaikka erehtyy katselemaan myöhäisillan elokuvaa tavallisen nukkumaanmenoajan yli. Cinderellasta saa myös unikaverin – neito kun nukkuu mielellään ihmisensä kanssa hänen sängyssään. 

Cinderella kaipaa runsaasti ihmisen seuraa ja huomiota. Sijaiskodissa hän tulee työpäivän jälkeen ovelle vastaan ja on koko illan liimattuna kotihoitajan viereen. Cinderellalle sopisikin parhaiten koti, jossa ihmiset eivät tee pitkää työpäivää ja viettävät paljon aikaa kotona. Cinderella sopisi aikuiseen kotiin tai perheeseen, jossa lapset ovat vähintään alakoulun ylemmillä luokilla. Pienten lasten kanssa Cinderella saattaisi arkailla, koska hän välillä säikkyy äkkinäisiä liikkeitä ja odottamattomia tapahtumia. 

Cinderella nauttii suuresti silityksistä ja rapsuttelusta ja antaa silittää itseään pitkän aikaa. Hän myös pitää rauhallisesta turkin harjauksesta, mikä onkin hyvä, koska neidin upea turkki tarvitsee päivittäistä huolenpitoa pysyäkseen takuttomana ja kauniina. Saamansa huomioon Cinderella vastaa kehräämällä ja puskemalla sekä asettumalla aivan ihmisen viereen, kiinni kylkeen. Cinderella viihtyy myös sylissä.

Sijaiskodissa on harjoiteltu myös valjaiden käyttöä Cinderellan kanssa: Valjaat saa päälle helposti ja sijaiskodissa hän on tottunut pitämään niitä ja kulkemaan hihnan kanssa. Kerrostalon rappukäytävä välillä jännittää joten harjoittelussa ei olla vielä päästy ulos asti.

Cinderella on suht pieniruokainen ja hieman nirso. Hän syö vain, kun on kova nälkä ja helposti jättää aterian väliin, jos tilanne on yhtään stressaava tai poikkeava. Mieluiten Cinderella aterioi yhtä aikaa ihmisen kanssa keittiössä tai sitten muuten samassa huoneessa ihmisen kanssa, esimerkiksi kun katsotaan telkkaria. Cinderellalle jouduttiin kokeilemaan useampaa ruokaa, ennen kuin löydettiin ne, mitkä hänelle maistuvat. Nyt on muutama merkki löydetty, joita neiti suostuu syömään ja onneksi ne ovat lähes kaikki laadukasta kissanruokaa. Koska Cinderella on niin pieniruokainen, on sitäkin tärkeämpää, että uudessa kodissa huolehditaan, että tytön ruoka on laadukasta ja hänelle maittavaa. 

Cinderella on kärsinyt kroonisesta silmätulehduksesta kuukausia ja häntä on hoidettu Rekku Rescuella yhteistyössä silmäpolin eläinlääkärin kanssa. Nyt kesän aikana Cinderellan silmätulehdus saatiin aisoihin useamman lääke-tipan, ruokaan sekoitettavan lisäravinteen ja stressittömän ympäristön yhteisvaikutuksella. Cinderellan silmätulehduksen taustalla epäillään olevan kissojen herpesvirus, joten jatkossakin stressin minimoiminen tulee olemaan olennainen ja pysyvä osa Cinderellan hoitoa. Lisäksi Cinderella tulee tarvitsemaan vähintään kosteuttavia silmätippoja loppuelämän ajan. Cinderella ottaa silmätipat kiltisti ja on muutenkin helposti käsiteltävä, joten lääkitsemisen lisäksi muutkin hoitotoimenpiteet, kuten kynsien leikkuu, onnistuvat kotona. Tällä hetkellä lääkityksenä olevan lisäravinteen Cinderella syö reippaasti herkkuruuan seassa.

Cinderella etsii kotia ainoana kissana tai toisen kiltin ja leikkisän tyttökissan kissan kaverina. Kissojen herpesvirus on lajikohtainen, joten se ei tartu ihmisiin, koiriin taikka muihin eläinlajeihin. Herpesirus on kissoilla yleinen, ja siksi herpes ei estä Cinderellaa olemasta samassa taloudessa toisten kissojen kanssa. Annamme asiasta mielellämme lisätietoa

 

15.1.2019

Cinderellaa on hoidettu Rekuilla kuntoon ja saatu nähdä neidistä kuoriutuvan aktiivinen ja sosiaalinen kissa, joten oman kodin etsintä saa vihdoin alkaa! Cinderella on kaunis tyttökissa, joka nauttii kun sitä leikittää vaikkapa huiska- tai laserlelulla. Jonkun verran Cinderella keksii itsekseenkin omia leikkejään, mutta erityisesti öisin, joten aktiivinen leikittäminen päivällä on tärkeää ihmisten unen turvaamiseksi. Cinderella on seurallinen tapaus, joka kulkee oman ihmisensä mukana ja tarkkailee tämän touhuja. Cinderella tulee mielellään viereen nukkumaan, vaikkei mikään varsinainen sylikissa olekaan. Tämä tyttö muuten nauttii rapsutuksista ja on kova kehräämään! Vieraiden suhteen Cinderella on kuitenkin vielä ujo ja ehkä hieman pelokas, ja siksi vieraiden aikana Cinderellalla pitää olla mahdollisuus pysyä piilossa. Rekku Rescuella Cinderellalta on hoidettu sitkeää silmätulehdusta. Silmää seurataan edelleen mahdollisen uusinnan vuoksi. Cinderellan pitkä turkki vaatii harjaamista, mitä vielä Cinderellan kanssa opetellaan.