Cilla (nyk. Milla)

2017 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

3.4.2019

Cilla eli Milla, kuten nimi uusien omistajien suussa muuntui, löysi oman kodin Vantaalta. Tutustuttaminen kissakaveriin on vienyt oman aikansa, mutta pikkuhiljaa Milla on alkanut rohkaistumaan. 

***

19.2.2019

Cilla oli jo varattuna omaan kotiin, mutta neiti sairastui pahaan ripuliin, joten sen varaus peruuntui ja Cilla sai rauhassa toipua. Cillan ripuliin ei löytynyt selittävää tekijää, joten olettamuksena on jonkinlainen ruoka-aineyliherkkyys. Tulevan kodin onkin hyvä varautua tarkkaan ruokavalioon ja varoen tutustuttava Cilla mahdollisiin uusiin ruokiin. Cilla on kunnostautunut myös ruokavarkaana, joten omia ruokiaan ei kannata jättää vartioimatta. Toipilasaikana Cilla on reipastunut hurjasti! Se tulee nykyään tervehtimään vieraita ja antaa heidän jopa itseään silittää, kunhan ensin hetken aikaa rauhallisesti tutustutaan – mielellään huiskalelun avulla. Kotihoitajalta Cilla tulee itse hakemaan huomiota, se puskee, kehrää ja nauttii kun sitä silitellään. Cillan turkki vaatii harjaamista, mutta siitä se onneksi tykkää. Muiden hoitotoimenpiteiden kanssa on vielä haasteita ja niiden totuttamiseen pitää kodissa olla valmiuksia, jotta tulevaisuudessa esimerkiksi mahdollinen lääkitseminen sujuisi ilman suurempia ponnisteluja.

10.1.2019

Cillasta on kuoriutunut leikkisä, aktiivinen ja jutteleva nuori neiti. Cillan uteliaisuuden ja leikkisyyden varjolla sitä voikin hyvin totuttaa käsittelyyn. Se rakastaa, kun sitä leikitetään ja huiskalelut ovat sen intohimo. Cilla jopa komentaa kotihoitajaansa itseään leikittämään ja kuulee sikeässäkin unessa sen, kun huiskalelu otetaan kaapista esiin. Onneksi neiti osaa leikkiä myös itsekseen ja silloin erilaiset lelut saavat kyytiä ja se kantelee palloleluja pitkin asuntoa, se voisikin oppia noutamaan leluja. Ihan pienten lasten perheeseen Cilla ei sovi, sillä se on ajoittain vielä pelokas. Tulevan kodin tuleekin ymmärtää aran kissan sielunelämää ja olla valmis panostamaan sosiaalistamiseen ja käsittelyyn totuttamiseen lempein keinoin ja antaa sille aikaa luottamuksen löytymiseen. Hoitopaikassaan Cilla on jo päässyt pahimmista peloistaan ihmistä kohtaan eroon eikä se enää pakene kauhuissaan ihmisiä. Nyt neitiä saa silittää, kunhan sitä lähestyy rauhallisesti, ja silloin se myös tykkää silityksistä. Myös harjaamista on hoitopaikassa jo pystytty tekemään sekä lyhyitä hetkiä on neiti jo sylissäkin viihtynyt. Silti se pelkää vielä kiinnipitoa, joten kynsien leikkaaminen ja muut hoitotoimenpiteet vaatii vielä paljon harjoittelua ja kodin on hyvä varautua, että neiti voi vielä pitkään olla vaikeasti käsiteltävä.

7.1.2019

Cilla on lähtöisin isommasta kissaporukasta ja se oli tullessaan takkuinen, likainen ja erittäin arka ja pelokas ihmisen kättä kohtaan. Cillalla riittää virtaa ja se saakin hirmuisia hepuleita, jolloin meinaa kotihoitaja ja muut kissat jäädä sen jalkoihin. Hoitopaikan omien kissojen kanssa on yhteinen sävel alkanut löytyä ja Cilla haastaa niitä jahtausleikkeihin ja hakeutuu toisinaan kissakaverin viereen nukkumaan. Cillalle voisikin sopia koti, jossa sillä olisi reipas ja hyvillä hermoilla varusteltu kaveri odottamassa. Kovin arka tai nuorempi kaveri voi jäädä kuitenkin jalkoihin, joten Cilla tarvitsee toisen vahvan luonteen vastapainoksi. Myös ainoana kissana neiti voisi viihtyä, kunhan kodilla on riittävästi aikaa huiskalelun heiluttamiseen ja muutenkin neidin kanssa puuhasteluun.