Chisu (nyk. Domino)

Lisätty sivulle: 2010-08-02

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Chisu (nyk. Domino)
19.4.2015 Domino sai kodin Helsingistä.

***

Kuvia ja kuulumisia kodista:

26.4.2015 Viikko on nyt kulunut Dominon kanssa ja hän on kotiutunut jo oikein hyvin uusiin maisemiinsa. Ensimmäisen vuorokauden sängyn alla piileskelleestä kissarukasta on paljastunut utelias ja juttelevainen kaveri. Ruoka ja juoma tuntuvat maistuvan ja hiekkalaatikolla ollaan osattu hienosti käydä. Aluksi jännittänyt kiipeilypuukin on tullut tutuksi, kunhan ei ole kukaan katsomassa liian lähellä. Sieltä ja ikkunalaudoilta on kiva katsella maailman menoa. Muuten päivät menevätkin kivasti torkkuja ottaen joko sängyssä tai suosikkipaikaksi muodostuneilla saunan lauteilla. Rennoimmalta Domino vaikuttaa, kun paikalla on vain yksi ihminen, mutta tuli parin tunnin jälkeen tutustumaan meillä käyneeseen ystäväänkin. Muuten Domino on ollut vähän varautunut leikkien suhteen, mutta laserhippa jaksaa aina innostaa ja onpa hänet saatu kerran kiinni itsenäisestikin leikkimästä lelunsa kanssa. Ihmisten suhteen Domino on vielä aika etäinen, mutta tulee kyllä hakemaan huomiota, kun sille päälle sattuu ja silloin pusketaankin voimalla ja nautiskellen. Kehitystä on kuitenkin nähty huimasti tämän ensimmäisen viikon aikana

***

Leikattu naaras, noin 4,5 v. Kotihoidossa Espoossa.

26.2.2015 Dominosta juttua Rekku Rescuen blogissa.

23.2.2015 Dominon varaus peruuntuikin siitä johtumattomista syistä. Neiti jatkaa siis kodin etsintää.

11.2.2015 Domino on huomannut, että ihmiset ovat mukavia ja niiltä saa silityksiä. Ja silityksiä tämä neiti hakeekin ahkerasti, kiehnää ja kiehnää ja saattaapa jopa tipahtaa sängystä, kun niin nauttii. Domino vielä arastelee seisovaa ja liikkeessä olevaa ihmistä, mutta eiköhän sekin ajan kanssa mene ohi. Rauhallinen aikuiskoti on tälle neidille se oikea koti.

8.2.2015 Domino jäi itsekseen hoitopaikkaansa sillä muutto kotoa sai sen ja Filon lukkiutumaan eikä neitien yhteiselo enää luonnistunut.

Domino tykkää kovasti koirista, joten rauhallinen aikuiskoti jossa olisi tarjolla kiltti koirakaveri olisi Dominolle mieleen.

19.1.2015 Domino ja Filo siirtyivät yhdistyksen kotihoitopaikkaan. Kuulumisia ja kuvia tulossa, kunhan kaksikko ensin kotiutuu.

Chisu (nyk.Domino) ja Dolli (nyk.Filo) joutuvat etsimään uutta kotia itsestään riippumattomista syistä. Läheiset sisarukset haluaisivat päästä yhteiseen kotiin. Omistaja kertoo:

Domino on luonteeltaan hyvin rauhallinen tarkkailijaluonne. Hän ei juuri kiinnostu onkileluista tai leikkimisestä, tykkää enemmän katsoa kun muut leikkivät. Minulle tullessaan Domino kiintyi syvästi koiraani, hän usein nukkuu koiran vieressä ja välillä jopa pesee häntä. Minulta Domino ei juurikaan ole kaivannut huomiota. Ei siis sylikissa mutta antaa kyllä rapsutella. Domino olisi loistava kaveri rauhalliseen perheeseen jossa on rauhallinen koira. Kovin vilkas ja hektinen koti ei ehkä ole Dominolle paras vaihtoehto. Dominon rauhallisuus yhdistettynä hänen valtavaan ruokahaluunsa on johtanut lievähköön palleroitumiseen. Domino on aina kupil eka ja kupil vika.

Domino on oman tiensä kulkija, hieman arka ja koiran paras kaveri mutta silti iltaisin tulee sängyn jalkopäähän nukkumaan ja välillä viereen sohvalle. Hän on hidas lämpeämään mutta uskon että hänestä tulee paljon
sosiaalisempi jos vain jaksaa tehdä töitä sen eteen. Parasta olisi jos hänen ei tarvitsisi kovasti kilpailla huomiosta.

HUOM! Jos kiinnostuit tästä kissasta, ota yhteyttä varaajaan. Kerro mahdollisimman kattavasti itsestäsi, asumismuodostasi, perheestäsi, muista eläimistäsi, eläinkokemuksestasi, elämäntilanteestasi jne. Huomioithan myös, että kissa voi olla osa elämääsi seuraavat 15-20 vuotta. Emme luovuta kissoja vapaana ulkoileviksi.

KULUKORVAUS leikatusta kissasta on 120 €. Kulukorvauksella kissa on saanut matolääkkeet, perusrokotukset, tunnistemikrosirun ja kissa on leikattu. Kissa on eläinlääkärin tarkastama, ja sillä on eläinlääkärin antama virallinen terveyskortti, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Kissan mikrosiru on rekisteröity joko Kissaliittoon tai Turvasiru-palveluun.

***

27.11.2010 Chisu ja Dolli muuttivat yhteiseen kotiin pääkaupunkiseudulle.

Kuulumisia kodista:

29.11.2010 Moikka! Hain pienet tyttöset kotihoidosta lauantaina, pari päivä sitten. Kotihoitaja oli saanut huijattua tytöt kantokoppaan jossa odottelivat matkaa omaan kotiin.

Filo (Dolli) ei millään olisi malttanut pysyä kantokopassa automatkan aikana. Naama oli oviristikossa kiinni ja tassu ulkona ovesta, niin kamalasti kiinnosti että mitä tapahtuu. Domino (Chisu) oli pakkautunut ihan kopan perälle ja tuijotteli minua kauhuissaan.

Tytöt joutuivat ensin totuttelemaan uuteen elämään makuuhuoneessa. Domino pysytteli piilossa yöpöydän alla ja uskaltautui liikkumaan vaan kun olin pois huoneesta. Filo syöksyi heti kopasta tutkimaan huoneen läpi ja parkeerasi sitten sängyn alle tarkkailemaan tilannetta. Ensimmäisenä iltana kävi pieni vahinko, tytöt eivät tajunneet että kissanvessa on kissanvessa kun siinä oli ovi. Pissat ja kakat tehtiinkin sitten sänkyyn.. Onneksi pyykkikone on olemassa ja haju on lähtenyt petivaatteista. Hiekkalaatikosta otin oven pois ja sen jälkeen kissat ovat hienosti käyneet siellä. Ei ole enää tullut lurautuksia vääriin paikkoihin.

Ensimmäisenä yönä siis nukuin sohvalla olohuoneessa ja kissat olivat makuuhuoneessa. Oven olin teljennyt kiinni kun Filo kuulemma osaa avata oven. Yöllä alkoi ryminä kun Filo tahtoi avartaa maailmaansa, eli päästä ulos makuuhuoneesta. Dominoa ei pahemmin näkynyt kun edelleen pysytteli piilossa.

Eilen avasin makuuhuoneen oven, koirani Nalle yritti innosta vinkuen tutustua uusiin tulokkaisiin, mutta tytöt eivät olleet kovin vastaanottavaisia. Kova pörinä kävi kun Filo kiipeilypuun turvasta uhosi Nallelle. Pääsinpä silittämään Filoa kun oli niin keskittynyt vahtaamaan Nallea. Nalppa onneksi pitää hajurakoa kissoihin vaikka kamalasti kiinnostaisi päästä haistelemaan. Kissat alkavat huomata, että Nalppa perääntyy kun vähän sähähtää, eli sitä on helppo pomottaa :D Domino pääsi yllättämään ja hiippaili ensimmäisenä ulos makuuhuoneesta. Filolla meni pari tuntia vielä sen jälkeen että rohkaistui ulos.

Illalla nukkumaan mennessä huomasin että molemmat uskalsivat jo hiippailla tutkimassa uutta valtakuntaa, Nallea myös uskallettiin varovasti käydä haistelemassa kun se nukkui. Aamulla kun heräsin niin kaikki matot olivat rullalla, ovat tainneet yön pimeinä tunteina vetää omia kiihdytysajojaan eteisessä. Molemmat pörisivät pitkin kämppää ja olivat kuin kotonaan <3 Domino tuli jopa aamulla ihmettelemään mun hampaidenpesua ja Filo taas änkesi kupille syömään vasta kun olin laittamassa ruokaa siihen. Eli todella nopeaa edistystä on ollut, ei varmaan montaa päivää mene että pääsen kunnolla tyttöjä rapsuttelemaan. On ne niin ihania <3

***

Naaraspentu, noin 4,5-5kk (lokakuussa 2010)/Helsingissä

17.10.2010 Chisu ja Dolli pääsivät hätämajoitukseen Helsinkiin, olisi hienoa js tämä kaksikko pääsisi pian omaan kotiin, joko yhdessä tai erikseen.

12.10.2010 Lisätty uusia kuvia kauniista Chisusta. Kotihoitaja kertoo, että Chisu on kiva kissatyttö-se syö hyvillä mielin jopa kurkkua ja vesimelonia! Chisun kodin löytäminen alkaa näyttää epätoivoiselta, mistä saataisiin koti tälle suloiselle kisulle?

6.9.2010 Lisätty uusi suloinen yhteiskuva Chisusta ja Daanasta.

2.8.2010 Pentue Chisu, Caffe, Coba, Creme ja Chilly odottavat omaan kotiin pääsyä joko yhdessä tai erikseen. Pentuje emo on asunut hylätyn mielisairaalan alueella ja se on otettu pentujensa kanssa hoitoon, jotta kissat saatiin pois kadulta. Emo oli kuitenkin liian villi kotikissaksi, joten se on nyt leikattu ja päästetty takaisin tuttuun pihapiiriin, jossa sitä käydään säännöllisesti ruokkimassa ja sen kuntoa seurataan. Onneksi nyt pentuja ei sentään sen emon kohdalta tule lisää.

Chisu on kotihoitajan mukaan vähän ujo, mutta ystävällinen ja lupaa silittää, tykkää isoista kissoista ja koirasta.

KULUKORVAUS kissanpennusta on 100€. Kulukorvauksella kissanpentu on saanut matolääkkeet, ulkoloishäädön, rabiesrokotuksen, perusrokotukset ja tunnistemikrosirun sekä sille on tehty sienitesti. Kissalla on oma virallinen EU-passi, josta toimenpiteet käyvät ilmi.