Cavazula

2017 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

1.2.2019 Cavazula sai uuden kodin Harri-kissan kaverina

8.2.2019 Kuulumisia kodista:

Cava on kotiutunut jo todella hyvin. Vähän hän vielä aristaa ja viettää aikaa piilossa sohvan alla, mutta joka päivä kuitenkin vähemmän. Ruoka hänelle on maistunut hyvin alusta asti, ja herkkujen avulla Cavaa onkin ollut helppo houkutella tekemään tuttavuutta. Harrin kanssa Cava tulee myös hyvin juttuun. Aluksi pidimme kissoja enemmän erillään toisistaan, mutta nyt heitä voi pitää samassa tilassa koko ajan. Harri on välillä vähän Cavaa komentanut, mutta mitään varsinaisia tappeluja heillä ei ole ollut. Heidänkin välinsä lämpenevät selvästi päivä päivältä enemmän

***

Upean kaunis Cavazula eli Cava on utelias ja vielä hieman arka kissa. Cava on kotihoitopaikassa leikkinyt mielellään muiden kissojen kanssa, joten olisi mukavaa, jos uudessa kodissa olisi Cavalle mukava kissakaveri.

23.1.2019

Cava oli yhdistykselle tullessaan arka ja sähisevä kissa, josta on kotihoidon myötä kuoriutunut reipas ja utelias neitokainen. Cava on edelleen hieman varautunut ihmisiä kohtaan eikä se esimerkiksi viihdy sylissä. Sijaiskodin oman kissan rohkaisemana se on kuitenkin muutaman kerran uskaltanut hakeutua hoitajan kainaloon rapsuteltavaksi. Cava nauttii rapsutuksista ja ilmaisee tyytyväisyytensä kehräämällä. Cava antaa harjata upeaa turkkiaan, mutta muunlaiseen käsittelyyn tottuminen vaatii vielä harjoittelua.

Cava on kova juttelemaan etenkin ruoka-aikoina sekä seuraa kaivatessaan. Nuorena kissana Cavalla on paljon energiaa, jota se purkaa leikkimällä. Cavan suosikkeja ovat huiskut ja onkilelut, joiden pyydystämisestä se ei saa tarpeekseen. Herkkusuuna Cava pitää myös aktivointileluista ja -leikeistä, joissa on namipaloja tarjolla. Cavalla on hyvä ruokahalu ja laadukkaan kissanruoan lisäksi se on tottunut syömään myös raakaruokaa.

Sijaiskodissaan Cava hakeutuu muiden kissojen seuraan, joten Cava voisi sopia toisen kissan kaveriksi. Arkuutensa vuoksi Cava ei välttämättä sovellu kotiin, jossa on pieniä lapsia.