Carlita (nyk. Kookos)

Lisätty sivulle: 2010-09-03

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Carlita (nyk. Kookos)
2.6.2012 Kookos muutti omaan kotiin Helsinkiin.

***

Leikattu naaras, noin 1,5-v (alkuvuodesta 2012), kotihoidossa Vantaalla

22.2.2012 Lisätty kauniille Kookokselle uusia kuvia. Kookoksen viikonloppuun kuului leffailta, tytsi makoili sohvan selkänojalla ja hyppi yövieraan sylin kautta lattialle, hoitomamman vierestä kelpasi paikka lepuuttamiseenkin rapsutusten kera :) ei hän aina niin kovin ujo välttämättä olekaan.. Kookos yllättää toisinaan reippaudellakin.

13.2.2012 Kookos täältä huhuilee josko joku huomaisi hänetkin :) Kookos on kaunis kuin mikä, luonteensa puolesta pieni haaste, mutta jossain aivan varmasti on sellainen kissanystävä jota Kookoksen omapäisyys viehättää. Syliin tätä leidiä ei edelleenkään noin vaan nosteta sillä Kookos hätääntyy helposti jos tuntee olevansa pakotettu, mutta etenkin sänky on Kookoksen oma hellittelypaikka – siellä kiivetään päälle hurisemaan ja nautitaan silityksistä ja välillä painitaan kaverin kanssa :) toisinaan tuntuu että Kookoksessa on kuin kaksi eri kissaa, toinen tulee öisin päälle nukkumaan ja toinen pinkoo päivisin piiloon jos luulee jotain kamalaa tapahtuvan. Kookos on siis edelleenkin varovainen luonne, mutta näyttää kyllä pehmeät puolensa luottoihmiselleen. Kuka ymmärtäisi herkkiksen sielunelämää?

10.11.2011 Missä olisi Kookoksen ikioma koti? Hoitopaikan pennut ovat löytäneet koteihinsa mutta Kookos odottelee vielä omaa ihmistään. Kookos on aktiivinen kissamaailman atleetti joka hyppii mahtavia voltteja lelujen perässä ja rakastaa painileikkejä. Varovainen luonne Kookoksella kuitenkin on, lapsiperheeseen tai reissailuun hän ei ole sopeutuvin kissa vaan rauhallisessa kodissa tämän neidin ihanimmat puolet tulevat varmasti parhaiten esiin. Ihmistä Kookos haluaa lähestyä edelleen omilla ehdoillaan, helliä saa silloin kun Kookos itse niin toivoo, ja jos leikkivaihe on päällä niin silloin mieluisampaa olisikin painiminen.. Kotihoitajalle tyttönen on kuitenkin myös oikea sydänkäpy, aamuisin tulee päälle tarpomaan tassuilla ja kietoutuu kaulan tai pään ympärille hyrisevänä turkiskaulurina :D sängystä ei malttaisikaan aamuisin nousta ollenkaan kun siellä on näin ihana seuralainen!

Pentukavereiden löydettyä kotinsa Kookos on alkanut hakea taas enemmän seuraa hoitopaikan omista kissoista, ja lauman yhden tuittupäätytön kanssa välit ovatkin olleet välillä vähän kireät, minkä takia olisi hienoa että Kookoksellekin löytyisi pian oma paikkansa. Tässä tytössä riittää luonnetta ja hieman haastettakin, mutta Kookoksen luottamuksen saavutettua arkalaisesta kuoriutuu huomionkipeä kissa ja aivan omalaatuinen persoonansa :) Herkän vatsan takia Kookoksen ruokavaliota on pitänyt hieman rajoittaa mutta omilla sapuskoillaan neitokainen on voinut oikein hyvin ja päässyt kasvattamaan hieman masuakin sitten hoitoon saapumisensa.. Hoitajana on jo vaikea olla kiintymättä tyttöseen liikaa, mutta omassa laumassa on tyttöjä jo useampi joten parempi tilanne kaikille olisi kuitenkin se että Kookokselle löytyisi mahtava ja ymmärtävä koti jostain muualta.

4.8.2011 Kookoksen kotihoitopaikkaan on näin kesäaikaan saapunut hoitoon myös lauma pikkukissoja, joita nähdessään Kookos on ollut vallan riemastunut! Kotihoitajansa Kookos on ottanut ihan omakseen, nukkuu joka yö vieressä ja on ensimmäinen joka kutsusta usein tulee luokse kiehnäämään ja huomiota hakemaan – toisaalta taas jos mielessä olisi jokin kaamea toimenpide kuten kynsienleikkuu, aavistaa Kookos sen kyllä ihan yliluonnollisen herkästi eikä silloin varmasti tule lähellekään ;) Vieraat useimmiten näkevät Kookoksen sinkoilevan kotona huoneesta toiseen, mutta onpa hän jäänyt siliteltäväksikin muutamalle tutulle ja rauhalliselle vierailijalle ja tullut uteliaasti nuuskimaan ja tutustumaan.

Kookos on alkanut kyllä kiintymään niin hurjasti hoitopaikkaansa että olisi hyvä kun löytyisi pian se ihan oma koti. Tämä tyttö vaatii huomiota ja on hyvin vahva luonne, mikä kotihoitajaa vähän harmittaa kun omat tytöt meinaavat jäädä vähemmälle huomiolle Kookoksen vaatiessa itsepintaisesti omansa. Kookos voisi viihtyä itsekseenkin jos sille ollaan valmiita antamaan sen paljon sen tarvitsemaa huomiota ja purkamaan sen energiaa yhteisiin leikkeihin, joissa Kookoksella on toisinaan niin raisut otteet että kissakaveriksi ei ihan hissukka parhaiten sovi sillä toista voisi Kookoksen reippaat painileikit hirvittää. Parhaiten Kookos onkin ehkä tullut toimeen poikien kanssa, samassa hoitopaikassa ovat Appelsiini ja Santtu pojat sekä Siina ja Rusina tytöt, joista Rusinan kanssa Kookoksen kemiat ovat käyneet myös yllättävän hyvin yhteen :)

25.5.2011 Kookos on reipastunut hoidossa ollessaan ihan hurjasti, vieraita Kookos kuitenkin arkailee ja on luonteeltaan hieman varautunut joten lapsiperheeseen tämä tyttö ei kuitenkaan ole sopiva kissa. Kookos on herkkä ja hellyyttävä, joskin osaa pistää myös ranttaliksi kun vauhti on päällä, tyttö onkin hyvin energinen kissa :D Äärettömän mielenkiintoinen ja moniulotteinen persoona joka minua kissanystävänä jaksaa kiehtoa loputtomiin. Kissakavereita kohtaan Kookos on oikein kiltti ja tulee tyttöjeni kanssa hyvin toimeen, mutta vielä ihanampaa tuntuu olevan tutun ihmisen huomio! Öisin päälläni tai vieressäni köllöttääkin pieni valkoinen lämpötyyny.. Kookos hakeutuu lähelle ja haluaa huomiota, mutta omilla ehdoillaan. Ruoasta Kookos ei nirsoile mutta herkän masun takia kuppiin ei voi mitä tahansa laittaa. Tärkeimpiä asioita mitä Kookos omalta kodiltaan kaipaa on aikaa asettua, tutustua ja oppia tuntemaan ihmisensä ja luottamaan. Jos osaat puhua kissaa, ymmärrät myös Kookosta :)

7.4.2011 Pieni arkalainen Carlita, lempinimeltään Kookos, palautui yhdistyksen hoiviin alkuvuodesta ja odottaa nyt omaan kotiin pääsyä kotihoitopaikassa Vantaalla.

***

1.12.2010 Aura ja Carlita muuttivat yhdessä uutteen kotiin.

***

Naaraspentu, noin 3,5kk (lokakuussa 2010)

11.11.2010 Lisätty uusia kuvia Carlitalle.

19.10.2010 Carlita olisi valmis lähtemään omaan kotiin.

3.9.2010 Carl, Carlita ja Carlo odottavat omaan kotiin pääsyä kotihoitopaikassa Tallinnassa.

Pennut ja emo asuivat hylätyn mielisairaalan alueella, mutta siitä on suora näköyhteys toiminnassa olevaan mielisairaalaosastoon. Sairaalan työntekijät eivät halunneet, että Larissa (Tallinnalainen kissojen kotihoitaja) olisi ottanut pennut hoitoon, sillä sairaat tykkäsivät katsoa niitä ikkunasta. Välillä Larissaa estettiin jopa käymästä alueella tuomassa kissoille ruokaa. “Kaikki tykkäsivät katsoa kissoja, mutta kukaan ei antanut ruokaa eikä vettä! Onko se mielensairaaus tarttuvaa?!”

Ulkokuvissa on emo-kissa, nuori ja erittäin laiha. Löydettäessä pennut olivat erittäin pahassa kunnossa, nääntyneitä ja kuivuneita. Nyt ne ovat toipuneet hyvin ja ovat kesyyntyneet, ystävälliset ja ne voi ottaa syliin.

KULUKORVAUS leikatusta kissasta on 120€. Kulukorvauksella kissanpentu on saanut matolääkkeet, ulkoloishäädön, rabiesrokotuksen, perusrokotukset ja tunnistemikrosirun sekä sille on tehty sienitesti. Kissalla on oma virallinen EU-passi, josta toimenpiteet käyvät ilmi.