Carillo (nyk. Viivi)

Lisätty sivulle: 2007-07-12

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Carillo (nyk. Viivi)
14.9.2007 CARILLO MUUTTI OMAAN KOTIIN KAHDEN MUUN KISSAN KAVERIKSI

****

KUULUMISIA omasta kodista:

30.5.2008 Tervehdys, Viivi (entinen Carillo) on ollut perheessämme viime syksystä. Meillä oli ennestään kaksi kissaa; vanhin Siri 7 v. ja keskimmäinen Manta, 5 v, jotka hekin ovat löytökissoja. Viivi on ollut ihmisarka, mutta onneksemme näiden kuukausin aikana edistystä on huomattavastikin tapahtunut. Tosin Viivi nk. pitää selustansa avoimena kohdatessaan poikani tai minut ja vieraita kun tulee, menee kissa piiloon. Aamutoimiimme kuuluu mm. keskusteluun virittäytyminen. Minä kyselen kuulumisia Viiviltä ja se vastailee ”väkättämisillä” samalla kun kissoille aamuruokaa laittelen. Langanpäähän sidottu leluhiiri, joka perässäni vilistää saa myös Viivin liikkeelle ja niin mennään peräkkäin huoneiston ympäri.

Meillä on kaksio, jossa pojalla on oma huone ja itselläni olohuoneen nurkassa parvi nukkumiseen. Se on ahkerassa käytössä kissoilla, joita varten on rakennettu oma tikaspuuviritelmä kulkemiseen. Vanhemmalta Manta-kissalta plagioitu juttu on tullut tässä kevään aikana, että nukkumaparvelle tehdään ”tunneleita” joko lakanan tai patjankin sisään. Sinne on sitten mukava mennä pesään päiväunille. Illalla mennessäni nukkumaan saan sitten ensimmäiseksi pedata parven uudelleen. Hiirien ottaminen kiinni ja pudottaminen takaisin lattialle yhdessä Mantan kanssa, kun parvella ovat ja sinne leluhiiriä heitämme, on yksi ajanvietteistä.

Ruokalautasta ojentaessani Viivi nuuhkii sormia; makkaramakupalan ottaa kädestä, mutta en voi samalla alkaa silittämään tai kissa ottaa pakin päälle. Levätessään vanhempien kissojen vieressä parvella voi meikäläinen silittäessään vanhempia kissoja samalla silittää Viiviäkin.

Viivi on ainut kissoistamme, joka tykkää akvaarion elämää seurata (varsinkin kun nuoliaiset syödessään pudottamiani tabletinpuolikkaita akvaarion pohjalle pitävät jännää ”naksuttavaa” ääntä). Viivi saattaa istua pitkäänkin katselemassa kalojen touhuja (ja kun ”silmä välttää” voi nousta tutkimaan lähemmältäkin ja lasia käpälällä ”töpätä”).

”Leluhiiret pitää pestä” –juttu on myös tullut tutuksi Viivin toimesta. Useimmiten aamulla herättyämme löytyy leluhiiri ”uiskentelemasta” kissojen juomavesiastiasta.

Meillä on lasitettu parveke, johon paistaa ilta-aurinko. Siellä on mukava kissojen olla joko auringosta nauttien tai varjossa leväten ja katsellen lasin takana ohilentäviä lintuja.

Monenmoista puuhaa kolme neitokaista keksii päivän (ja yönkin) kuluessa. Useimmiten leikkiä keskenään löytävät nuoremmat kissoista vanhimman Sirin nauttiessa pitkistä päiväunilevoista sekä nuorempien hoitamisesta (nuolee puhtoiseksi sekä Viivin että Mantan).

Kesäisin, aurinkoisin terveisin

Soili Lauren sekä poikansa

****

NAARAS, noin 4-5kk (elokuussa 2007) / Espoossa

19.8.2007 Sisaruksista Tequila muutti koiran kaveriksi Tampereelle, tytöt Campari ja Carillo vielä odottavat omaan kotiin pääsyä.

14.8.2007 Carillo on nyt rohkaistunut niin että silittäminen onnistuu lähes tulkoon ilman taakse vetäytymistä eli rauhallisesti kun lähestyy ja silittää alkaa kehruu :) Leikkii enempi isojen kisujen kanssa ja seurailee isojen touhuja tarkkaan. Carillo on rauhallinen kahteen sisarukseensa verrattuna, ujo tyttö.

29.7.2007 Eläväisiä pikkukisuja, porukka tääl riehuu ihan kuin olisivat kingit talossa. Herää yöllä siihen et pikkuiset loikkii yli sänkyy ees taas ja kotvasenkuluttua kauhee kehräys joka kovenee kovenemistaan ;) Carilla seurailee Casimiria (hoitopaikan oma kissa) pitkin huushollia kuin isoveljeään konsanaan. Carilla on myös ujoin joukosta joten hakee varmasti myös turvaa isommastaan ,mikä on vain hyvä.Carilla ei anna koskea vielä itseään muuta kuin salaa,mutta ujolle annettakoon aikaa. CAMPARIseuraa TEQUILAA ja nämä myös leikkii PALJON keskenään. Nukkuvat myös useasti vieretysten.

Campari on aavistuksen varovaisempi kuin Tequila mutta antaa silittää ja ottaa syliin rauhallisessa tilanteessa :) tulee lattialla leikin lomassa syliinkin ihan huomaamatta. TEQUILA on jo vanha tekijä sylissä maleskelussa :) rennosti vaan onkin tämän pikkuisen motto :) JOTEN äkkiä nyt koti tälle (tää on ihan piip) luopuminen tulee olemaan tuskaa muuten..JA onneksi mulla
ei oo videokameraa ;) se ois täys näiden kisujen touhuja muuten :)))*

*Koirat on ok kaikinpuolin :) ainoastaan kun koirut riahaantuu oikein
kunnolla ja sattuvat samalle kohalle kisujen kanssa saattaa kisut vähin
äänin poistua kauemmas katselemaan et mitäs nuo touhuaa:) Aatos ja Aatoksen
häntä olisi kisujen mielstä oiva lelu ;) ja Aatoksesta se on ihan ok kunhan
ei isketä hampaita häntään .*

*Pikkuiset maukuu välillä kuin kutsuakseen ja Laku ja Aatos ovat heti katsastamassa et mikäs o hätänä kuin myös isot kissatkin ja oi pikkuisten riemua kun kaikki on ympärillä -pusketaan ,hyristään ja ei tiedetä miten päin oltaisiin .SUPERlelukin on löytynyt ja se on pallo ,sitä kanniskellaan ja jos heitetään sitä noudetaan puoleenväliin saakka ja odotetaan että no liikkuuko se uudestaan.Kisujen tullessa meillä oli iso tv.n pahvilaatikkojoka olikin kisujen lemppari leikkipaikka :) reistä lelu laatikon sisään ja jopas alkoi leikki

*Ja en voi kuin kummastella kuinka nopeasti ovat rohkaistuneet! Yksi tekijä
voi tietysti olla että meitä on monta ihmistä joten eivät juurikaan joudu
olemaan ilman ihmisseuraa saati eläinseuraakaan. Niin ja meillähän noita
leikkijöitä riittäää :) nuorimmainen on jo taitava kissankäsittelijä :) osaa
jipot kohta paremmin kuin minä!*

*Nämä kisuset veikkaisin että tulisi toimeen melkein joukossa kuin joukossa. TEquila ja Campari rohkeampina ainakin Carilla kun on ujompi tarvitsee aikaa tutustumiseen enempi. Kaneista eivät hirveesti välitä mutta marsu
KYLLÄ ! Tassua koetetaan ujuttaa häkkiin heti kun silmä välttää. Eli jos on
jyrjisöitä uudessa perhees ovat ne suuressa vaarassa ,kisut ovat osoittaneet
kykynsä ovien aukomisessa jo jotta …Sylvester antoi jo oppituntia kuinka
kissaruoka kaappiin voipi murtautua :) muita kujeita odotellessa päätän taas
tähän.*

26.7.2007 Sunnuntai iltapäivänä 22.Heinäkuuta pienet kissavaavit tulivat talohon. Oletin että vaavit vierastaisivat mutta osottautui vääräksi arvioinniksi :) vauvat päätti jo iltasella että nyt loppu tää eristys! Omat kollimme myös katsastivat tilannetta ja yön hiljaisina tunteina hiippailivat koko sakki täällä!

Valvoskelin sitten katsomassa että kaikki on sulassa sovussa jne Leikkiin ryhtyivät oitis alakertaan päästyään ja säikkyivät vain koirien nopeita nousuja tai minun heilumisiani. Kotvanen leikittiin ja oi Campari tuli hyristen ihan syliin asti. Campari siis on rohkein joukosta. Carillo taas vetäytyy aikajoittain omiin oloihin mutta leikki jos on käynnissä tulee katsomaan ensin tilanteen ja sitten leikkiin ryhtyy. Carilla seurailee hyvin tiivisti Camparin edesottamuksia ja olen jopa kerran silittänytkin pikkuista. Nämä pikkuiset kyllä ovat sopeutuneet älyttömän nopeasti! Koiria ei kavahdeta karkuun joka käänteessä, toiset kissat ovat lähinnä turva ja mikä ihaninta jokainen näistä seurailee ihmisten ja muiden eläinten touhuja hyvinkin tarkkaan.

Kyllä pikkuisista tulee mukavia seuralaisia! Vielä hiukan aikaa ja
rauhallisia tilanteita .

12.7.2007 Sisarukset Tequila, Campari ja Carillo odottavat omaan kotiin pääsyä joko yhdessä tai erikseen.

Pentujen tarina: Tequila, Campari ja Carillo ovat sisarukset kissoille Arbus, Malene, Rimmel ja Hansu- mutta seuraavasta poikueesta.

Keväällä pyydettiin loukulla kiinni naaraskissoja jotka leikattiin ja hoidettiin kuntoon. Yksi naaraskissa oli kuitenkin kadonnut eikä sitä siis saatu leikattua ja sen luultiin jo kuolleen.

Yllätys yllätys! Pari kuukautta myöhemmin kissa kuitenkin palasi ja toi mukanaan uudet 3 pentua. Ne olivat hyvin ruokittuja ja isokokoisia, kauniita ja terveitä sekä tuuheaturkkisia. Unelmapennut!

Emo-kissa on todella hyvä äiti. Vaikka se onkin itse laiha ja nuhruisen oloinen reppana niin se on pitänyt pennuista erinomaista huolta. Emo on nyt myös pyydetty kiinni loukulla ja se on leikattu.

KULUKORVAUS leikatusta aikuisesta kissasta on 100€ ja leikkaamattomasta pennusta 90€. Kulukorvauksella kissa on saanut matolääkkeet, ulkoloishäädön, rabiesrokotuksen, perusrokotukset ja tunnistemikrosirun sekä sille on tehty sienitesti. Yli 6kk ikäiselle kissalle on tehty lisäksi myös fel- ja fiv -testit. Kissalla on oma virallinen eu-passi josta toimenpiteet käyvät ilmi.