Calanthe

2016 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

Sijainti: Suomi, Helsinki (sijaiskodissa)

Varattu

Kaunis kilpparityttö Calanthe etsii kotia, jossa se saisi ihmisiltä seuraa ja läheisyyttä.

13.7.2021

Calanthe on hyvin ihmisrakas ja seurallinen kissa. Se haluaa olla kaikessa mukana ja viihtyy sekä sylissä että kainalossa. Calanthe pitää silityksistä ja rapsutuksista sekä huomion keskipisteenä olemisesta. Se viettää mielellään aikaa ihmisen lähellä hakeutuen vähän väliä syliin siliteltäväksi.

Calanthe voisi sopia ainoaksi kissaksi, ja sille ihanteellisessa kodissa vietetään paljon aikaa kotosalla kissaa huomioiden ja aktivoiden. Calanthen upea turkki vaatii päivittäistä harjausta pysyäkseen takuttomana. Sijaiskodissa on turkinhoidon lisäksi harjoiteltu muun muassa kynsienleikkuuta ja korvatippojen antoa. Calanthe on käsiteltävissä, mutta se ei pidä kasvojen alueen koskettelusta ja siksi sen kaulurin harjaaminen on välillä haastavaa. Myös kynsienleikkuu vaatii edelleen harjoittelua. Calanthe leikkii mielellään sulka- ja onkileluilla. Myös kissanminttulelut sekä leluhiiret ovat sen mieleen. Välillä silitysten lomassa Calanthe saattaa intoutua painiin ja hellästi näykkiä silittäjän kättä.

Calanthelta on jouduttu poistamaan hampaita hammassyöpymän vuoksi ja jatkossa sen hampaat tulisi kuvauttaa 1-2 vuoden välein. Lisäksi Calanthen terveystarkastuksessa ilmeni lievä sydämen sivuääni, joka ei vaadi tällä hetkellä hoitotoimenpiteitä. Uuden kodin on kuitenkin sitouduttava siihen, että Calanthen terveydentilaa seurataan tulevaisuudessa säännöllisesti.

Summary in English

Calanthe is looking for a home where she would get attention and lots of love from her humans.

13.7.2021

Calanthe loves human company and enjoys being the center of attention. She enjoys being petted and likes spending time near people taking part in everything they do. In Calanthe’s ideal home her human(s) would spend a lot of time at home socializing with her. Calanthe’s beautiful fur needs daily brushing in order to stay in shape. Calanthe can be handled but she still needs practice with nail clipping among other things. Calanthe has had some teeth removed due to tooth resorption and in the future she will need regular teeth X-rays. Calanthe was also diagnosed with a mild heart murmur which the future home might wish to have examined further.