Calanthe (nyk. Kali)

2016 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

25.7.2021 Calanthe, uudelta nimeltään Kali, hurmasi itselleen ikioman kodin, jossa hän nauttii täysin rinnoin kaikesta siitä rakkaudesta ja huomiosta, mitä hän kodin ainoana lemmikkinä saa.

2.8.2021 Kuulumisia uudesta kodista:

Ensimmäinen viikko on sujunut erinomaisen hienosti! Ajomatka kotiin oli pitkä, olimme tien päällä noin 5,5h, sillä ajoimme pikkuteitä varmuuden vuoksi jos matkalla olisi tullut ongelmia. Calanthe kuitenkin jaksoi olla kuljetuskopassa hienosti, ihan kuin tosi maailmanmatkaaja! Sunnuntai-ilta ja maanantai meni pääasiassa sohvan alla, mutta välillä tuli hakemaan silityksiä sekä ruokaa. Hiekkalaatikkokin löytyi heti hädän iskiessä. Calanthe taisi kuitenkin hiukan stressaantua matkasta, sillä hänellä tuntui olevan vähän ummetusta. Asia kuitenkin helpottui heti tiistaina ilman, että meidän tarvitsi olla eläinlääkäriin yhteydessä. Tiistain jälkeen Calanthe oli jo täysin kotiutunut!

Calanthe sai meiltä kutsumanimen Kali, joka on hindulaisuudessa esiintyvä jumalatar. Calanthe onkin välillä kutsumanimensä veroinen oman arvonsa tunteva kissa ja hän jaksaa kovaan ääneen muistuttaa, mikäli ei ole saanut mielestään tarpeeksi huomiota (jota hän saa kuitenkin melkein 24/7)! :) Muutoin Calanthe viettää aikaa sohvalla makoillen rapsutuksista nauttien ja välillä hän intoutuu leikkimään, tosin enimmäkseen iltaisin. Kissanminttuhiiret on Calanthen lempparileluja! Yöt Calanthe viettää meidän vieressä sängyssä. Calanthella on hyvä ruokahalu ja olemme tarjonneet hänelle ruokia, jota oli ruokaoppaassa sekä mitä hänelle on tarjottu sijaiskodissa.

Mitään ongelmia Calanthen kanssa ei ole ilmennyt, ja olemme päässeet viettämään ihanaa aikaa yhdessä! Calanthe myös vaikuttaa olevan todella onnellinen täällä meillä ja hän osoittaakin meille joka päivä rakkautta pusuttelemalla ja puskemalla. <3

***

Kaunis kilpparityttö Calanthe etsii kotia, jossa se saisi ihmisiltä seuraa ja läheisyyttä.

13.7.2021

Calanthe on hyvin ihmisrakas ja seurallinen kissa. Se haluaa olla kaikessa mukana ja viihtyy sekä sylissä että kainalossa. Calanthe pitää silityksistä ja rapsutuksista sekä huomion keskipisteenä olemisesta. Se viettää mielellään aikaa ihmisen lähellä hakeutuen vähän väliä syliin siliteltäväksi.

Calanthe voisi sopia ainoaksi kissaksi, ja sille ihanteellisessa kodissa vietetään paljon aikaa kotosalla kissaa huomioiden ja aktivoiden. Calanthen upea turkki vaatii päivittäistä harjausta pysyäkseen takuttomana. Sijaiskodissa on turkinhoidon lisäksi harjoiteltu muun muassa kynsienleikkuuta ja korvatippojen antoa. Calanthe on käsiteltävissä, mutta se ei pidä kasvojen alueen koskettelusta ja siksi sen kaulurin harjaaminen on välillä haastavaa. Myös kynsienleikkuu vaatii edelleen harjoittelua. Calanthe leikkii mielellään sulka- ja onkileluilla. Myös kissanminttulelut sekä leluhiiret ovat sen mieleen. Välillä silitysten lomassa Calanthe saattaa intoutua painiin ja hellästi näykkiä silittäjän kättä.

Calanthelta on jouduttu poistamaan hampaita hammassyöpymän vuoksi ja jatkossa sen hampaat tulisi kuvauttaa 1-2 vuoden välein. Lisäksi Calanthen terveystarkastuksessa ilmeni lievä sydämen sivuääni, joka ei vaadi tällä hetkellä hoitotoimenpiteitä. Uuden kodin on kuitenkin sitouduttava siihen, että Calanthen terveydentilaa seurataan tulevaisuudessa säännöllisesti.

Summary in English

Calanthe is looking for a home where she would get attention and lots of love from her humans.

13.7.2021

Calanthe loves human company and enjoys being the center of attention. She enjoys being petted and likes spending time near people taking part in everything they do. In Calanthe’s ideal home her human(s) would spend a lot of time at home socializing with her. Calanthe’s beautiful fur needs daily brushing in order to stay in shape. Calanthe can be handled but she still needs practice with nail clipping among other things. Calanthe has had some teeth removed due to tooth resorption and in the future she will need regular teeth X-rays. Calanthe was also diagnosed with a mild heart murmur which the future home might wish to have examined further.