Byte (nyk. Mörkö)

n. 12 v (arvioitu)

Alkuperä: Viro

31.5.2020 Mörkö muutti omaan kotiin Manu-kissan kaveriksi Tampereelle.

***

Byte, tuttavallisimmin Mörkö, on jo seniori-ikään kasvanut kolli, joka on elämänsä aikana joutunut vaihtamaan kotia kolmesti itsestään riippumattomista syistä. Elämän muutoksista huolimatta Möröllä riittää virtaa ja hän nauttii täysillä niin ihmisten kuin kissakaverinkin seurasta.

10.1.2020

Mörkö odottelee omaa kotiaan edelleen. Joulureissu sijaiskodin kanssa maalla osoitti, että Mörkö osaa matkustaa hyvin rauhallisesti eikä uusi paikkakaan stresannut, kun oli tutut ihmiset ja kissakaveri mukana.

Mörön päivät kuluvat kölliessä tai jaloissa pyöriessä, mutta myös vauhtia riittää. Se jaksaa edelleen innostua kunnolla leikkimään, jolloin se juoksee aika pitkiä juoksuja ja painii kissakaverinsa kanssa.

25.11.2019 

Mörkö on ikäisekseen hyvin vikkelä ja virkeä kissa. Se innostuu sulkaleluista ja kiidättää leluhiirtä vauhdilla pitkin lattioita. Viime vuodet Mörkö on asunut kodin ainoana kissana, mutta sijaiskodissa se sopeutui nopeasti elämään yhdessä rauhallisen poikakissan kanssa. Mörkö selvästi nauttii leikeistä kissakaverin kanssa, joten se muuttaisi mielellään kotiin, jossa sillä olisi seuraa. Kissakaverista olisi apua myös sopeutumisessa, sillä Mörkö on luonteeltaan arka ja stressaa elämän muutostilanteita. Pienten lasten kissaksi tai koirien kaveriksi Mörkö ei sovi, sillä se pelkää kovia ääniä ja äkkinäisiä liikkeitä. Kouluikäisten lasten kanssa Mörkö tulee hyvin toimeen.

Ruoka maistuu Mörölle hyvin, mutta sen herkkä vatsa sietää lähinnä vain siipikarjaruokia. Toisin kuin monilla sisäkissoilla, sirolla Möröllä ei ole haasteita liikapainon kanssa. Hampaat sen sijaan ovat vuosien aikana menneet hiukan huonoon kuntoon, joten tuleva koti joutuu jatkossa sitoutumaan niiden säännölliseen hoitoon. Möröltä on hiljattain poistettu kuusi hammasta syöpymien vuoksi.

Uuteen kotiin sopeutuminen vie Möröltä jonkin aikaa, mutta kun se tutustuu, se lahjoittaa koko sydämensä omille ihmisilleen. Lempeäluonteinen Mörkö tulee päivittäin syliin ja nukkuu mielellään samassa sängyssä ihmisten kanssa. Uudessa kodissa on tarvittaessa hyvä varautua kasvisaneeraukseen, sillä viherkasveista ja yrteistä innostunut Mörkö maistelee varmasti koko valikoiman läpi. Tuoreen vehnänoraan tarjoilu tosin vähentää ei-toivottua maistelua.

***

12.3.2009 Byte muutti omaan kotiin Ilolaan toisen kissan kaveriksi.

Kuulumisia kodista:

18.3.2009 Terve, tässä hieman kuulumisia Mörön ensimmäisestä viikosta uudessa kodissa. Yllätyin kovasti, miten nopeasti pikkuinen kotiutui ja kuinka helposti 3 vuotta ainoana lapsena ja talon valtiaana ollut Puksu hyväksyi uuden kaverin.

Mörkö on pohjattoman utelias, tutki heti kirjahyllyt sekä kaapit. Kaveri osaa myös avata komeroiden ovet ja tykkää järjestellä vaatteet sekä lakanat uusiksi, useimmiten lattialle. Puksun kanssa torkutaan päivät ja yöllä sitten ajetaan rallia ja rymistellään ettei Laura vaan saisi nukuttua.

Pesukone on vielä vähän pelottava härveli. Mörkö säikkyy myös kovia ääniä ja äkillisiä liikkeitä. Itseän Mörkö ei anna kantaa, vaikka muuten onkin oikea halivauva; tulee syliin puskemaan naamaa ja tassuttaa kaikilla neljällä jalalla, usein myös nukahtaa niille sijoillensa.

Puksu ja Mörkö nahistelevat melko vähän. Toisinaan tulee riitaa siitä, kumpi saa lötköttää olkkarin patterin päällä lintuja bongailemassa. Puksu koittaa välillä kiusata pienempää, mutta väliintuloni auttaa ja Mörkö on rohkaistunut siinä määrin, että saattaa antaa jo takaisin samalla mitalla.

Oikein suloinen hurmuri tämä frakkitakki on. Mainiota että hän viihtyy selvästi uudessa kodissaan ja ystävystyi Puksun kanssa.

***

Leikattu uros, noin 1,5v (maaliskuussa 2009)

6.3.2009 Byte on käynyt nyt kastroitavana ja se on saanut tehosterokotuksen.

25.2.2009 BYTE joutuu valitettavasti etsimään uuden kodin allergian takia.

Byte on hieman yli vuoden ikäinen poikakissa, joka asustelee Vallilassa Helsingissä. Kaverina sillä on toinen uroskissa, jonka kanssa se tykkää kisailla ja leikkiä. Toinen mielipuuha on ulkomaailman tarkkailu ikkunalaudalta käsin. Linnut, kaikenlaiset muut lentävät pörriäiset, ihmiset ja autot kiinnostavat.

Byte on luonteeltaan hieman arka, johtuen varmaankin taustasta. Rauhallisessa ympäristössä se kuitenkin tulee mielellään kerjäämään rapsutusta ja on hyvinkin hellyyden kipeä. Sylissä se ei juuri viihdy, mutta tulee mielellään esim. sohvalle viereen kiehnäämään ja nukkumaan.

Byte etsii kotia rauhallisesta ympäristöstä, jossa sillä mielellään olisi toinen kissakaveri seurana. Uuteen kotiin se voisi muuttaa maaliskuussa 2009 käytyään kastroitavana ja tehosterokotuksessa.

***

22.5.2008 Byte muutti omaan kotiin toisen kissan kaveriksi.

****

Uros, noin 7kk (huhtikuussa 2008)/Vantalla

22.4.2008 Ihana Byte! En voi uskoa että tämä pikkupoika ei vieläkää ole päässyt omaan kotiin!? Byte on alkuun kovin jännittynyt kaikesta uudesta, mutta rakastaa ihmisen syliä kun siihen malttaa rauhoittua. Byte on vielä tosiaan hieman ujo, joten ei pienten lasten perheeseen vaan mieluusti rauhallisempaan kotiin. Byte tulisi varmaan hyvin toimeen mukavan kissakaverin kanssa, tällä hetkellä Byten kavereina ovat James ja Jessie, ja kahden kissan etsijälle hyvä paketti voisivat olla komeat kollikaverukset Byte ja James:)

7.3.2008 Byte on suloinen pikkumies, uudet asiat tuntuu aluksi hirmu pelottavilta, mutta nyt ollaan parina päivänä harjoiteltu sylissäoloa uudelleen ja hyvinhän se on mennyt, ihan kehräämään astikin Byte innostui:)

25.3.2008 Byte on kaunis nuori kolli, sen veli Bitti on jo turvallisesti omassa kodissa, mutta missä olisi koti tälle nuorelle kollipojalle?

Kertomus: “Tämä mustavalkoinen pikkukolli on BITTI-kisun kaksoisveli. Ikävä kyllä, se ei löydynyt aiemmin mutta onneksi pääsi kotihoitoon. Hämmästyttävä että se ei ole vain ulkokuvalta kuin valettu BITTI, mutta luonteeltaankin sama hellä ja suloinen, ystävällinen ja ihmisrakas- istuisi koko päivät sylissä, laulaisi riemulauluja ja antaisi suukkoja.”