Bozita

Lisätty sivulle: 2007-01-10

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Bozita
4/2007 Bozita muutti omaan kotiin.

***

Leikattu naaras, noin 7kk (maaliskuussa 2007) / kotihoidossa Helsingissä

Bozita on löydetty pentuna Rottermannin kauppakeskuksen alueelta Tallinnan keskustasta ja odottelee nyt kasvettuaan ja vahvistuttuaan omaa kotia kotihoidossa.

Bozita ja Masjanja (Tallinnan kuulumiset 19.2.) ovat tottuneet ihmisseuraan mutta ovat kuitenkin vähän ujoja. Niiden kanssa tarvitaan rauhallisia otteita ja aikaa luottamuksen saavuttamiseksi. Ne ovat uteliaita, iloisia ja leikkisiä kissatyttöjä, ja tykkäävät kiipeillä hyllyille ja kaapin päälle, missä ne usein nukkuvatkin laatikossa.

Ruokahalu on hyvä mutta ne ovat tosi herkkävatsaisia. Siksi niille on annettu kuivaruuan (Royal Canin Intestinal) lisäksi vain

– keitettyä ja hienoksi leikattua kanaa (ilman nahkaa ja rasvaa)
– vasikan- ja naudanlihaa
– keitettyä turskaa
– nestemäistä rahkaa, maustamatonta jogurttia ja smetanaa

Bozita on luottavaisempi ja rauhallisempi, se tulee ensimmäisenä luokse ja kerjää silityksiä.

3/2007 Bozita on paljon kauniimpi kuin kuvista näkyy. Se on söpö ja rohkea pikku tyttö, joka tekee kaiken sievästi, jopa oman hännän jahtaamisen. Häntä sillä onkin huomattavan pitkä ja sitä se pitää reippaasti pystyssä. Bozita tutustui helposti muutamassa päivässä kahteen muuhun hoidossa olevaan kissaan. Se osaa leikkiä niiden kanssa hienosti ja tunkeutuu viereen nokosille. Kaikkien lelujen perään se hyökkää pentumaisesti salamana. Ja jotkin leikit vain ovat niin kivoja, että leikkiessäkin pitää kehrätä. Sillä on paljon tutkittavaa ja kommentoitavaa ympäristössään. Eikä sen juttelu rajoitu pelkkään naukumiseen. Se tulee kehräten pyytämään ruokaa ja kehrää vielä syödessäänkin. Sille maistuu hyvin kaikenlainen ruoka eikä vatsa ole ollut mitenkään erityisen herkkä. Syötyään se tulee vielä puskemaan, kehräämään ja ottamaan vastaan silityksiä. Se on oikea silittelyä kaipaava pieni kehruukone vaikka sylikissa se ei vielä ole. Pahojaankaan se ei ole tehnyt, mitä on nyt kirjahyllyssä käväissyt.
Reipas Bozita sopeutuu varmasti helposti uuteen kotiinsa ja mahdollisiin uusiin kissakavereihin.

KULUKORVAUS leikatusta aikuisesta kissasta on 100€ ja leikkaamattomasta pennusta 90€. Kulukorvauksella kissa on saanut matolääkkeet, ulkoloishäädön, rabiesrokotuksen, perusrokotukset ja tunnistemikrosirun sekä sille on tehty fel- ja fiv -testit sekä sienitesti. Kissalla on oma virallinen eu-passi josta toimenpiteet käyvät ilmi.