Bowser

06/2022 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

21.11.2022 Bowser muutti omaan kotiinsa toisen nuoren tyttökissan kaveriksi.

***

Bowser on populaatiosta pelastettu nuori tyttö, joka on kasvanut sijaiskodissa eri-ikäisten pentujen joukossa.

12.11.2022

Bowser saapui Rekuille heinakuun lopulla populaatiosta, jossa oli useita eri-ikäisiä kissoja. Sen ottoperhe sijaiskodissa on koostunut emo Amandasta sekä neljästä muusta pennusta, jotka ovat kaikki Bowseria nuorempia. Pienemmistä sisaruksista on onneksi ollut hippakavereiksi, ja Bowserin suosikkileikkeihin lukeutuukin huiskalelun jahtaamisen lisäksi sisarusten vaaniminen ja niiden niskaan hyppiminen. Bowserilla riittää vauhtia aamusta iltaan ja usein myös öisin.

Bowserin elämän alkutaival oli kuoppainen, eikä luottamusta ihmiseen ole päästy rakentamaan aivan alusta lähtien. Siksi Bowser on vielä ajoittain epäluuloinen hoitajiaan kohtaan. Käsittely ei vielä onnistu kovinkaan sujuvasti, mutta herkkujen avulla Bowser tulee jo syliin asti ja sitä saa varovasti silittää. Bowser ei ole lainkaan aggressiivinen, mutta säikähtää vielä melko helposti nopeita liikkeitä ja kiinniottamista. Luottamuksen rakentamista on siis jatkettava uudessa kodissa leikin ja namien avulla.

Energinen tyttö nauttisi varmasti toisen reippaan ja nuoren kissan seurasta. Unille se vetäytyy sisarustensa tai emonsa viereen, joten uudesta kissakaverista Bowser toivoisi leikkikaverin lisäksi unikaveria. Pienet ja vilkkaat lapset voivat olla Bowserille liikaa, joten mikäli uudessa kodissa on lapsia, tulisi heidän olla vähintään kouluikäisiä. Leikittäjiä Bowserin mielestä ei voi koskaan olla liikaa.

Bowserin suvussa osalla pennuista on esiintynyt kehityshäiriöitä. Bowserilla ei kuitenkaan ole toistaiseksi esiintynyt ongelmia, eikä eläinlääkärin tarkastuksissa tai sterilaation yhteydessä ole tavattu mitään poikkeavaa. Bowser kuitenkin kärsii satunnaisesta ripulista esimerkiksi ruokamerkin vaihdoksen yhteydessä. Tämä on todennäköisesti seurausta sisäloistartunnoista, jotka ovat vaurioittaneet suolistoa. Suolinukan korjaantuminen vie yleensä joistakin viikoista muutamiin kuukausiin. Herkkävatsaisille kissoille tarkoitettu ruoka on hyvä vaihtoehto, mikäli vatsan toiminta vaikuttaa epätasaiselta.