Betty

Lisätty sivulle: 2011-06-19

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Betty
14.9.2011 Betty muutti omaan kotiin.

***

Naaraspentu, 4,5kk (elokuussa 2011)/Helsingissä

26.8.2011 Betty on reipas ja määrätietoinen kissa, joka ei ujostele vieraita. Kynnet hoidetaan raapimispuussa eikä niiden leikkaaminenkaan kovasti pelota. Tapaamiensa tyttökissojen kanssa Betty on tullut mainiosti toimeen, mutta itsenäisen luonteensa ansiosta se pärjäisi myös ainoana kissana. Yöllä vierestään löytää pikkuruisen kissakerän.

Lisätty myös uusia kuvia! :)

15.8.2011 Kuulumisia kotihoidosta: Betty on nyt päässyt hoitohuoneesta hyödyntämään uteliaisuuttaan ja vilkasta luonnettaan normaalissa kotiympäristössä yhdessä meidän 1-vuotiaan Mindyn kanssa. Mindy on Bettyn suuri idoli ja pirpana seuraa tätä lähes kaikkialle. Bettylle näyttäisikin sopivan kaveriksi emo-hahmoksi soveltuva kissa, joka ei kuitenkaan hermostu Bettyn kohelluksesta tai ajoittaisesta lutkutuksesta. Betty ei varsinaisesti haasta leikkiin, mutta pyörii kuin väkkärä toisen ympärillä.

Bettyllä on edelleen melkoinen ruokahalu, varsinkin nyt kun se saa vielä jonkin aikaa normaalia pienempiä annoksia erikoisruokaa toipuessaan suolistotulehduksesta. Ei siis pidä ihmetellä, jos Betty kiipeää reittä pitkin kohti ruokaa. Normaalisti Betty tyytyy kuitenkin vain naukumaan erikoisella äänellään. Kumma kyllä minkäänlainen kuivaruoka ei yhtään kiinnosta Bettyä. Jäätyään Aprikoosin lähdön jälkeen yksin hoitohuoneeseen pariksi viikoksi Betty alkoi hyppiä syliin lähes aina, kun tilaisuus tuli. Mindyn seurassa Betty ei enää ole syliin tullut, mutta todennäköisesti alkuriehakkuuden jälkeen se muistaa taas sylittelyn.

Bettyn olisi hyvä päästä mahdollisimman pian varttumaan omaan kotiin ennen kuin Betty liiaksi kiintyy ja tottuu varsinkin Mindyyn.

27.7.2011 Kuulumisia kotihoidosta: Betty on rauhoittunut selvästi alkuhetkistä. Ennen kaikkea Betty on huomannut, ettei hän ole maailman keskipiste, vaan vieressä on ihanaa kissaseuraa, jonka kanssa voi olla kuin paita ja peppu. Ja ihmisiltä saa rapsutuksia, leikitystä ja makoisaa ruokaa. Aprikoosin hypättyä syliin, Bettykin kurkottelee mukaan ja niinpä usein molemmat ovat yhtä aikaa sylissä. Ilman Aprikoosin houkutusta Betty ei sentään omatoimisesti syliin tule. Betty on alkanut pitää Aprikoosia äitihahmona, jonka nisiä pitää lutkuttaa. Aprikoosi ei ole tästä niin ilahtunut, mutta antaa Bettyn imeä aikansa. Betty leikkii itsenäisesti enemmän kuin Aprikoosi eikä ole yhtä innostunut häntäjahdista. Usein tuntuu siltä, että Bettyn päässä raksuttaa suuret suunnitelmat. Se katsoo, miten ovi avataan ja minne lautanen laitetaan ja suunnittelee itselleen akrobaattisesti vaativan reitin perille. Jos Aprikoosi on pomppija, Betty on kiipeilijä. Betty todennäköisesti nauttisi aktivointileikeistä, sillä se tuntuu hokaavan asioita. :)

17.7.2011 Betty siirtyi hoitoon Helsinkiin Aprikoosi-pennun kanssa. Mistä löytyisi Bettylle se ikioma koti ja perhe?

Kuulumisia kotihoidosta: Alle vuorokauden yhteiselon jälkeen voin todeta Bettyn olevan hyperaktiivinen koheltaja. Meni aikansa ennen kuin aina ensimmäisenä paikalle syöksyvä Betty antoi Aprikoosillekin mahdollisuuden leikkimiseen. Betty antaa silittää ja kehrääkin jonkun verran, mutta ei oikein malttaisi pysyä paikallaan. Ruoka maistuu sirolle neidille todella hyvin ja vessakäynnit sujuvat esimerkillisesti.

13.7.2011 Betty on valmis lähtemään omaan kotiin.

22.6.2011 Lisätty uusia kuvia

19.6.2011 Sisarukset Babar, Bamse ja Betty odottavat omaa kotiaan kotihoitopaikassa Tallinnassa. Pennut ovat valmiita lähtemään koteihinsa heinäkuun puolivälissä.

Kolmikon emo on sama kuin jo kodin saaneilla Carlita, Carl ja Carlo kissoilla, se oli pitkään jo vältellyt loukkuun jäämistä vanhan mielisairaalan alueella.

Kissaa ei tarvitse itse lähteä hakemaan Tallinnasta, vaan kuljetus Suomeen hoidetaan sovitusti ja ennen Suomeen tuloa kissa käytetään vielä virkaeläinlääkärin tarkastuksessa.

KULUKORVAUS kissanpennusta on 100€. Kulukorvauksella kissanpentu on saanut matolääkkeet, ulkoloishäädön, rabiesrokotuksen, perusrokotukset ja tunnistemikrosirun sekä sille on tehty sienitesti. Kissalla on oma virallinen EU-passi, josta toimenpiteet käyvät ilmi.