Bella (nyk. Dolli)

Lisätty sivulle: 2007-11-07

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Bella (nyk. Dolli)
9.2.2008 Bella muutti omaan kotiin.

***

Kuulumisia kodista:

6.10.2010 Heippa! Helmikuussa 2008 meille muutti ihana pieni persialaisrouva, josta tuli kerta heitolla koko perheen (varsinkin miehen ;D) lellikki. Bellan nimi ei ole enää Bella, eikä ole koskaan virallisesti ollutkaan. Bellan nimi on nyt Dolli. Virallisesti papereiden mukaan Dolli Diask. Paperithan tällä mummelilla oli mukana ja tosiaan rotupuhdas persialainen on kyseessä.

Ensimmäiset päivät Dolli asusteli meidän saunatiloissa ja pelkäsi kovasti meitä ihmisiä ja äkillisiä liikkeitä. Varovaisesti tutustuimme tähän pieneen huuhkajan näköiseen kissaan, ja muutaman päivän jälkeen ei enää juostukaan lauteiden alle karkuun, vaan uskallettiin jo vähän puskea rapsuttavaa kättä. Kohta sitten päästiinkin tutustumaan perheen muihin kissoihin ja tämä sujuikin ilman kummempia sähinöitä. Tuolloin perheessämme asusteli pitkäkarvainen maatiaiskissa Rölli ja somalipersialaissekoitus Fernando.

Dolli oli alkuun hyvin nirso ja meille oli annettu mukaamme lista mitä ruokia arvon rouva suostuu syömään. Ei kuitenkaan kulunut kauaa, kun Dolli huomasi, että jos ei ala murkina maistumaan, niin kaksi muuta ahmattia kyllä tyhjentää kupit nopeasti. Nykyään Dolli on lähes kaikkiruokainen, mutta huonot hampaat rajoittavat harmillisesti rouvan makuelämyksiä.

Dollille tehtiin vuosi sitten suuri hammasremontti, jossa poistettiin paljon hampaita niiden huonon kunnon takia. Suuhun taisi jäädä yksi iso kulmahammas ja muutama pikku nökönen, jolla täytyy nyt pärjätä. Tosin Dolli ei tätä ennenkään pureksinut ruokaansa, joten eipä niillä hampailla niin väliä. Hampaattomuuden takia Dollin kieli lerppuu lähes koko ajan ulkona ja siksi Dolli onkin hyvin hassun näköinen kissa. Kooltaankin Dolli on hyvin pikkuruinen, vain 2,5kg. Kovasti on yritetty toista lihottaa, mutta pikkuruisena Dolli pysyy. Muuten on onneksi hyvin sitkeä ja terve kissa. Hammasremontissakin tarvittiin kolme annosta rauhoittavaa, että saatiin mummo taintumaan!

1,5 vuotta sitten Dolli sai uuden ystävän. Ystäväksi saapui exotic-narttu Bella, joka oli kiertänyt monissa kodeissa. Bellasta ja Dollista tuli heti mitä parhaimmat ystävykset ja on ihanaa seurata kuinka nuorempi Bella pitää huolta vanhasta Dollista. Bella pesee Dollin päivittäin ja välillä hoivaaminen on niin perusteellista, että Dollikin hermostuu ja kipittää karkuun. Myös päiväunet pitää nukkua kylkikyljessä.

Dolli täytti nyt heinäkuussa 12 vuotta ja on ikäänsä nähdän hvyinkin terhakkaassa kunnossa. Hyvin jaksetaan leikkiä narujen kanssa, ja harjaamisen ja pesunkin kanssa jaksetaan vielä laittaa vähän kampoihin. Dollin kissakaverit ovat iältään; Rölli 10-v, Bella 9,5-v ja Fernando 8-v, joten ihan pentujen kanssa ei enää tarvitse riehua. Dollin perheessä on minun ja mieheni lisäksi myös 8-v ja 6kk vanhat lapset, afrikkalainen kääpiösiili Nilli, sekä uusimpana tulokkaana leijonaluppakani Roosa. Toivottavasti sitkeä mummeliini-Dolli jaksaa ilahduttaa elämäämme vielä monen monta vuotta :)

***

Leikattu naaras, noin 9v (syksyllä 2007)

7.11.2007 Kaunis Bella etsii omaa rakastavaa kotia.

Kertomus Tallinnasta: “Rotupuhdas perssialainen (paperit olemassa) on ollut aina kotikissa ja synnyttänyt vuosikausia monilukuisia pennuja. Se oli edullinen tulon lähde perhelle. Mutta! Nuoruuden päivät on ohi, kissan elimistö on kuluttunut ja uuvuttunut- mitään hyödyä ei enää ole. Jos ei ole hyödyä- ei ole mitään syytä elää.”

KULUKORVAUS kissasta on 100€. Kulukorvauksella kissa on saanut matolääkkeet, ulkoloishäädön, rabiesrokotuksen, perusrokotukset ja tunnistemikrosirun sekä sille on tehty sienitesti. Yli 6kk ikäiselle kissalle on tehty lisäksi myös fel- ja fiv -testit. Kissalla on oma virallinen eu-passi josta toimenpiteet käyvät ilmi.