Beea

5-7 v. (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

10.9.2020 Beea ja Noppa löysivät pitkä odotuksen jälkeen ikioman kotinsa, jossa saavat jatkaa yhteiseloaan.

***

Beea ja Noppa ovat suloinen, toisiinsa hyvin kiintynyt tyttöduo. Hellä ja kiltti Beea on kaksikon reippaampi osapuoli, joka esimerkillään rohkaisee sydänystäväänsä.

28.6.2020

Beean kesäkuulumisia: Beean kesäpuuhiin kuuluu lentävien öttiäisten jahtaaminen, joskin kuumilla keleillä neiti jaksaa leikkiä vähemmän kuin normaalisti. Beea käy joskus myös lasitetulla parvekkeella, mutta sosiaalisena neitinä viihtyy paremmin sisällä ihmisten seurassa. Beean tärkeä tehtävä on pitää huolta, että ihmiset ottavat taukoja: hän käy tasaisen varmasti hakemassa sylittelyä ja rapsutuksia molemmilta sijaiskodin ihmisiltä sekä osallistuu videopalavereihin satunnaisesti.

Beea on myös harmissaan, kun viime päivät ovat olleet liian kuumia pahvilaatikoissa oleiluun. Laatikoiden tuuletus kun ei ole riittävän tehokasta helteille. Neiti menee laatikkoon, ja melko pian kiipeää pois laatikosta, käyden makaamaan laatikon viereen. Selvästi näkee miten sitä harmittaa! Tämä tyttö nimittäin rakastaa pahvilaatikoita.

Sijaiskodin hoitajat jaksavat edelleen ihmetellä, miten kilttejä nämä kissaneidit voivat olla!

20.5.2020

Beea on hyvin lämminhenkinen ja hellyyttä rakastava kissa. Sijaiskotiin tultuaan Beea oli pari päivää piilossa, mutta jo heti piilosta ulos rohkaistuttuaan kiehnäsi sylissä ja nautti rapsuttelusta. Beea kaipaakin aktiivista huomiointia ihmisiltään. Etenkin silloin kun kissakaveri haluaa viettää aikaa omissa oloissaan, Beeasta tulee suorastaan hellyydenkipeä ihmisiä kohtaan. Jos hän kokee olevansa yksin, esimerkiksi jos ei pääse ihmisten lähelle ja kaverikin on piilossa, tulee helposti itku ja valitus.

Beea on aktiivinen ja leikkisä. Laser-avaimenperän tarvitsee hädin tuskin kilahtaa kun Beea on jo juosten paikalla valmiina jahtaamaan valoa ja jos leikittäjää ei juuri ole saatavilla, Beea osaa leluilla leikittää itseäänkin. Kissakaverin kanssa kisailu ja pienet ravirundit läpi kämpän ovat myös jokapäiväistä hupia. Beea on kaveriaan Noppaa aktiivisempi, joten tarvitsee ihmiseltä omia leikkihetkiä päivittäin kissojen keskinäisten leikkien lisäksi. Beea on sijaiskodissa kokeillut valjaiden päällä pitämistä menestyksekkäästi, joten uudessa kodissa neidin kanssa voisi mahdollisesti aloittaa valjasulkoilun. Uteliaana tyttönä Beea ei välitä suljetuista ovista, vaan jokainen paikka pitäisi päästä tutkimaan.

Beea on hieman ylipainoinen ja hänen suurin rakkautensa on ruoka. Beean kanssa saa olla tarkkana, että se ei varasta hitaammin syövän kaverin ruokia ja ruokaa ei siksi voi myöskään pitää vapaasti esillä pitkin päivää. Myös Beean ruokamäärät pitää katsoa tarkkaan, ettei painoa kerry ainakaan lisää. Beean ja ja erikoisruokavaliota noudattavan kaverikissa Nopan syömisten yhteensovittaminen tulee vaatimaan uudelta kodilta jonkin verran asiaan paneutumista ja viitseliäisyyttä.

Kertaakaan sijaiskodissa ei Beea ole käyttänyt kynsiä tai hampaita ihmisiin tai käyttäytynyt millään tavalla aggressiivisesti. Joskus harvoin kaverin kanssa leikkiessä leikin mennessä liian rajuksi hän voi vähän suhahtaa, mutta muuten hän on erittäin rauhallinen ja hyvätapainen. Sijaiskodissa on käynyt muutamia vieraita ja rauhallisia aikuisia kohtaan Beea on oikein tuttavallinen. Lapsivieraat sen sijaan olivat hieman liian jännittäviä ja niiden käydessä hän vetäytyikin piiloon ja selvästi arasteli.

Beea ja Noppa tulivat Rekku Rescuelle kodinvaihtajina itsestään rippumattomista syistä. Etsimme tytöille yhteistä loppuelämän kotia, jossa löytyy aikaa huomioida ja helliä tätä ihanaa kissakaksikkoa. Beealle ja Nopalle sopivin koti olisi aikuiskoti, jossa on ainakin jo jonkin verran kokemusta kissoista ja halua oppia lisää.

Summary in English

Beea is a sweet, affectionate and playful lady, who loves getting attention and cuddles. Being very social by nature, Beea doesn’t like being left alone, so when her friend Noppa wants some time on her own, Beea is glued to her humans’ side. She is very active and likes all sorts of playing. It is important, that Beea’s new owners have the time and energy to do different activities with her. For example, she might enjoy taking walks in a harness.

Beea loves food and is a bit on the curvy side. She also has a tendency to eat everything in sight, so her food should be measured, in order to prevent her from gaining weight. Beea’s new home will have to give some time and effort to mealtimes. Both Beea and Noppa’s eating will need to be monitored, so that Beea doesn’t eat Noppa’s special diet food and vice versa.

Beea is looking for a home together with her dear friend Noppa. They would like a loving home with a calm environment and lots of time and affection to give. They both get scared around children, so it would be best if their new home is with adults only. We also would like the new owners to already have some experience with cats and especially with sensitive cats as well as caring for cats with health problems.