Be

2020-2021 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

19.9.2023 Be sai ikioman kodin.

***

Be on kaunis kodinvaihtajatyttö populaatiotaustalla. Be on lähtöisin populaatiosta, jossa on todettu mykoplasmaa, kalikia sekä klamydiaa, joten uudelta kodilta toivotaan kissakokemusta oireiden tunnistamiseen ja hoitoon, mikäli oireilua ilmenee.
Be saapui sijaiskotiin Huhtikuun puolivälissä.  Pikkuneidiltä on jouduttu poistamaan hammaskiveä ja joitakin hampaita on parodontiitin vuoksi tippunut ja katkennut. Tämän vuoksi vuosittaiset hammastarkastukset ovat Ben kohdalla erittäin tärkeitä.

Be oli alkuun hieman arka mutta tulee siliteltäväksi omasta tahdostaan, silloin kun hänelle sopii. Aamuisin hän tulee tervehtimään ja pyörimään kotihoitajan jaloissa. Hän saattaa olla aluksi hieman hermostunut vieraiden ihmisten seurassa tai ehkä tulla pyörimään jalkojen ympärillä. Hänen lempipuuhaansa on leluilla leikkiminen (yksin, että ihmisen kanssa) ja lämpimällä parvekkeella nukkuminen/oleskelu. Kissa-tv YouTubesta on myös ollut suosiossa.

Be lähtisi uuteen kotiin joko kiltin ja rauhallisen, toisiin hyvin suhtautuvan kissan kaveriksi, tai vaihtoehtoisesti ainoaksi kissaksi kotiin, jossa on hänelle paljon aikaa. Hän on aiemmin hermostunut sijaiskodin muiden kissojen leikkiyrityksistä. Hän  sopisi kotiin missä on jo ennestään kissoista kokemusta ja paljon kärsivällisyyttä (kantokoppaan meno/laitto on haastavaa). Be ei sovellu kotiin, jossa on pieniä lapsia.