BätKis

08/2021 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

31.3.2022 BätKis muutti siskonsa Fisun kanssa yhteiseen loppuelämän kotiin.

19.4.2022

Kuulumisia omasta kodista:

“Tässä tulisi nyt kotiutumiskuulumiset meiltä :) Fisu sai uudeksi nimekseen Fiina ja BätKis on edelleen BätKis, koska mitäs sitä hyvää muuttamaan.

Fiina ja BätKis muuttivat meille siis 31.3. ja aloitettiin elo alkuun kylppärissä, jossa molemmat tietysti kipittivät heti piiloon. Eivät pariin ekaan päivään syöneet kuin vähän raksuja, mikä herätti huolta ja Fiinaa ei edes näkynyt kiukaan takaa (paitsi hännänpää). BätKis kävi reippaasti tutustumassa takkahuoneeseen jo seuraavana päivänä ja samana yönä alkoikin ruoka maistua onneksi molemmille. Fiinakin pääsi lauantaina pois kiukaan takaa ja tuli tutkailemaan varovasti takkahuonetta. Muutin takkahuoneen sohvalle väliaikaisesti kissojen kanssa nukkumaan, mutta eipä ole paljoa tullut nukuttua kun yö on parasta riehumisaikaa tietysti. Öisin ovat kuitenkin myös rohkeampia ja erityisesti BätKis on monena yönä ja aamuna hakenut rapsutuksia ja läheisyyttä tulemalla kainaloon tai viereen köllimään. Fiina on pari kertaa innostunut puskemaan ja sallinut rapsut, mutta on vielä tosi arka.

Fiina säikkyy myös BätKistä enemmän liikkeitä ja tarkkaileekin tosi paljon ja lähtee helposti sohvan alle turvaan (ja siellä viettää muutenkin aikaa). Myös BätKis hakee turvaa sohvan alta jos jotain säikähtää. Molemmilla on nyt ollut vähän flunssaa, mutta se mennee pian ohi. Ruoka on maistunut alun jälkeen oikein hyvin ja raksuilla saa kyllä kummankin houkuteltua esiin, ja kun herkkupussi avataan niin Fiinan nenä ilmestyy melkein joka kerta sohvan alta. Leikkiä tykkäävät kovasti ja jos BätKis on muualla ja koitan leikittää vain Fiinaa, niin syöksyy kyllä paikalle aika äkkiä. BätKis on sellainen pikkunen härvääjä.

Tulipa nyt pitkästi, mutta siis tiivistettynä: menee ihan hyvin ja edistystä tulee hiljalleen. Kissojen tahtiin edetään. Odotan kyllä sitä päivää, kun tulevat syliin, Fiina-neiti erityisesti. On Fiina kuitenkin niin reipas että uskaltaa ottaa raksuja kädestä tai jalan päältä tai välillä jopa tulla samalle sohvalle, turvallisen etäisyyden päähän tietysti.”

***

BätKis lempeä, utelias ja leikkisä, vielä uusia asioita ja ihmisiä hiukan aristava pikkukissa, joka mielellään osallistuu muiden kissojen ja ihmisten puuhiin. BätKis on erityisen hyvää pataa siskonsa Fisun kanssa ja kaksikko elelisi mielellään jatkossakin saman katon alla.

21.2.2022

Tullessaan sijaiskotiin hyljätystä piharakennuksesta löydetty, Liiterikissoiksi ristitty arka pesue, oli aliravittu, kärsi loisista ja erilaisista tulehduksista. Nyt BätKis on luottoihmisten seurassa jo rentoutunut, leikkisä ja loputtoman utelias. Ihmisten puuhat kiinnostavat erityisesti aamuisin ja iltaisin. Myös TVn luonto-ohjelmat ovat tämän kisun mieleen. Pieni kissaherra nauttii silityksestä itselleen sopivina hetkinä ja palkitsee ihmisen vienolla kehräyksellä. BätKis saattaa kevyesti vielä näykkäistä silittäessä, mutta tämä hellyysaggressio on jo vähenemään päin. Pikkuherra tulee myös iltaisin mielellään nukuttamaan luottoihmiset sekä vielä vähän peuhaamaan ennen yöksi rauhoittumista.

Päivät BätKiss viettää torkkuen kissakasassa ja välillä painien sisarustensa kanssa. Rauhallisena runopoikana BätKis seurailee ensin mietteissään muiden kissojen leikkiä, ja vasta harkinnan jälkeen liittyy itsekin mukaan. Erityisesti pesueen railakas kissaneiti Fisu on yleensä aina siellä missä BätKis – ja päinvastoin. Siksi nämä ystävykset hakevatkin nyt yhteistä loppuelämän kotia.

Vaikka BätKiss on kesyyntynyt jo hyvin, on uuden kodin varauduttava kärsivällisesti totuttamaan pikkukissaa uusiin ihmisiin ja ympäristöön. Tämän vuoksi BätKisille ja Fisulle etsitään kissakokenutta aikuiskotia, johon ei ole tulossa perheenlisäystä. Koirat ovat Liiterikissoille kauhistus.