Barbi

17.04.2016

Alkuperä: Suomi

11.11.2022

Barbi muutti omaan kotiin yhdessä veljensä Rexin kanssa.

***

Ihanat sisarukset Barbi ja Rex etsivät yhdessä loppuelämän kotia.

22.10.2022

Barbi ja Rex ovat saaneet nauttia rauhallisesta ja stressittömästä sijaiskodin arjesta nyt puolen vuoden ajan. Kiireetön elämä sopii tälle kaksikolle mainiosti eikä Barbin munuaissairaudesta ja stressistä johtuvat vatsaongelmat ole vaivanneet pitkään aikaan. Barbi syö erikoisruokansa moitteettomasti ja hyvällä ruokahalulla, mutta edelleen tarvitsee vahtia, ettei veli Rex pääse pihistämään Barbin ruokia. Barbi on saanut kokoa, karvaa ja rohkeutta lisää ja hänestä onkin ajan saatossa kuoriutunut erittäin nätti kehruukone, jonka suloiseen purinaan on maailman rentouttavin nukahtaa.

12.8.2022

Barbi ja Rex jatkavat ikioman kodin etsintää, sillä heistä riippumattomasta syystä jo katsottu koti ei voinutkaan kaksikkoa adoptoida.

19.7.2022

Barbi on 6-vuotias ragdoll tyttö, joka etsii kotia yhdessä veljensä Rexin kanssa. Barbi nauttii ihmisen läheisyydestä tulemalla itsenäisesti syliin ja parkkeeraamalla ihmisen päälle mihin asentoon tahansa. Barbi tykkää seurata sivusta kodin askareita ja välillä innostuukin auttamaan esimerkiksi lakanoiden vaihdossa. Imuri on kuitenkin Barbin pahin vihollinen, mutta robotti-imurin kanssa onkin mukava juosta kilpaa.

Aiemmasta huonosta kokemuksesta johtuen Barbi pelkää lapsia, rapusta kuuluvat lapsien äänet saavat Barbin pakenemaan sängyn alle perimmäiseen nurkkaan. Aikuisiin Barbi suhtautuu kuitenkin luottavaisesti ja erittäin rohkeasti. Tästä syystä kaksikko etsii aikuiskotia, jossa arki on rauhallista ja ennakoitavissa olevaa. Veljensä kanssa Barbin rohkeus on korkeimmillaan ja kaksikko ottaa kodin kuin kodin omakseen, kunhan se on lapsivapaa.

Barbilla on varhaisessa vaiheessa oleva munuaissairaus, jonka vuoksi tämän neidin ruokailu on todella tarkkaa ja hän vaatii erikoisruokaa loppuelämän. Toistaiseksi hoidoksi riittää erikoisruokavalio. Isoimman haasteen ruokailuun tuo veli Rex, joka ei malta olla syömättä Barbin erikoisruokia, jolloin Barbi pyrkii siirtymään Rexin kipolle. Ruokailu vaatii siis ihmisen läsnäoloa ja kissojen tulee pysyä vain omilla ruokakipoillaan. Uusi koti voi vaihtoehtoisesti myös harkita siruilla toimivia ruokinta-automaatteja helpottamaan kissojen eri ruokavalioiden toteuttamista. Lääkkeet Barbi on tottunut ottamaan ruiskulla, mutta se ei kuitenkaan ole Barbin lempi puuhaa. Jatkossa Barbi tulee käyttää munuaiskontrolleissa aina 6–12 kuukauden välein.

Rexillä ja Barbilla huomattiin yhdistykselle saapuessa pienet patit kummankin päälaella. Näitä tutkittiin kissoihin erikoistuneella klinikalla. Eläinlääkärin hoitosuunnitelman mukaisesti Barbin patti poistettiin ja lähetettiin patologille. Patologinen tutkimus varmisti patin olleen hyvälaatuinen, joskin usein sitkeästi samaan kohtaan uudelleen palaava kasvain. Näin ollen tilannetta on uudessa kodissa tarkkailtava, ja mikäli patti uusiutuu ja alkaa häiritsemään Barbia, tulee asiasta konsultoida eläinlääkäriä. Turkin harjaus onnistuu mainiosti silitysten lomassa, toisinaan Barbi innostuu kehräämään kesken harjauksen. Takkujen ilmaantuessa ne saadaan helposti harjattua pois. Kynsien leikkaamisesta Barbi ei pidä, tämä toimenpide vaatii kärsivällisyyttä ja mielellään saman verran ihmiskäsiä, kuin kissan tassuja. Vessakäyttäytyminen Barbilla on moitteetonta, mutta munuaissairaudesta johtuen uloste on useimmiten löysän puoleista. Barbi on tottunut käyttämään psylliumia ruoan lisänä, jonka ansiosta uloste on pysynyt kiinteänä. Psylliumlisän käyttöä on suositeltavaa jatkaa ainakin toistaiseksi myös uuteen kotiin siirtyessä, jotta vatsan toiminta pysyy kunnossa.

Barbi tykkää katsella ulkomaailmaa ikkunan takaa tai parvekkeella. Barbin lempipuuhaa on akrobatia ihmisen päällä sekä rapsutusten pyytäminen kesken ihmisen ruokailun. Sijaiskodissa ollessaan Barbi on joka yö nukkunut ihmisen kanssa sängyssä, joko pään vieressä tai jaloissa. Barbi antaa ihmisen nukkua pitkiäkin yöunia, mutta heti ihmisen herätessä alkaa nälkä kurnimaan ja Barbi pyytää ruokaa. Barbin ja Rexin kanssa elämä on ihanan rauhallista

Summary in English

Barbi is looking for her forever home together with her brother Rex.

Barbi loves to be around people and being on people’s laps. She likes to watch when people are doing their things and sometimes she even helps when changing bed sheets. Barbi is afraid of children due to her history, even the voices of children in the stairwall makes her run away under the bed. Consequently, Barbi and Rex are looking for a home without children. Barbi is very calm and trusting around adults.

Barbi has a chronic kidney disease which is on an early stage. Therefore she requires a special diet for the rest of her life. Barbi’s brother Rex brings the biggest challenge to eating as he tries to eat Barbi’s food. It is crucial that the future home needs to watch for them during their feeding times so that Rex won’t eat Barbi’s meals. In the future Barbi needs to go to the vet every 6-12 months due to her kidney disease. When the duo arrived to Rekku Rescue, it was noticed that both of them have small lumps in their heads. They were examined in a vet clinic that’s experienced in cats. Barbi’s lump was operated and pathological examination revealed that it was a benign tumor. However, it might grow back again and their future home should be aware of the possibility.

Barbi loves to watch outside world from the balcony or behind the window. Barbi doesn’t wake her foster home in the mornings but she makes sure to ask for a meal as soon as her human wakes up.