Bänksi

2012 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

18.12.2022 Bänksi muutti omaan kotiin veljensä Pantsen kanssa.

***

Bänksi on silityksiä rakastava kissaneiti, joka etsii kotia veljensä Pantsen kanssa.

 

14.11.2022

Bänksi on suloinen ja loputtoman rakkaudenkipeä siro kissaneiti, joka saapui sijaiskotiin veljensä Pantsen kanssa 10.9. Kaksikon aiempi perhe adoptoi kissat pentuina ja sisarukset ovat viettäneet lähes yksitoistavuotisen elämänsä yhdessä. Kodin vaihto tuli ajankohtaiseksi, kun Pantse alkoi käyttäytyä aggressiivisesti perheen vauvaa kohtaan. Kissoja ei siis sijoiteta lapsiperheeseen. Kissoilla ei myöskään ole kokemusta muista eläimistä.

Seurallinen Bänksi ei pidä nostelusta, mutta rakastaa olla sylissä ja siliteltävänä silloin kun siltä tuntuu, eli suurimman osan ajasta. Kissa löytyy lähes aina veljensä kanssa jostain ihmisen lähettyviltä, sillä ne kulkevat kuin varjo ihmisen perässä huoneesta toiseen ja asettuvat syliin tai viereen loikoilemaan. Puhelias Bänksi muistuttaa usein rapsuttelun tärkeydestä, ja ellei päivän silityskiintiö ole vielä täyttynyt, tekee neiti sen äänekkäästi tiettäväksi. Illalla nukkumaan mennessä kisu kömpii usein ihmisen kainaloon halailtavaksi. Kuten veljensä, Bänksi on utelias ja luottavainen uusien ihmisten seurassa ja hyväksyy heidät nopeasti. Kisu on silti hieman säikky koville äänille ja äkillisille liikkeille. Bänksi on vauhdikas ja leikkisä, ja hakee mielellään ihmisiä leikkimään ohjaten heidät lelujensa luokse. Ehdoton lempparilelu on rapiseva sulkahuiska. Bänksin innostuminen saa usein myös sen veljen leikkituulelle, ja kun oikein lähtee vauhti päälle, kaksikko jahtaa toisiaan energiapuuskassa ympäri asuntoa. Bänksi on taitava kiipeilijä ja löytyy välillä yllättävistä paikoista tutkailemasta milloin mitäkin, mutta usein ihan vain ikkunalauta ja auringonpaiste tekevät sen tyytyväiseksi. Toisin kuin veljeään, Bänksiä eivät narut tai langat kiinnosta lainkaan, ja se onkin esimerkiksi hyvää neulomisseuraa!

Molemmat kissat ovat aika nirsoja ruuan suhteen, mutta lemppari Latzin rinnalle on löytynyt myös muutamia muita merkkejä, jotka maistuvat kummallekin. Rutiiniksi on muodostunut ruokailu kolme kertaa päivässä. Bänksi on kokenut matkustaja, ja vaikkei kantokoppa ole sen lempipaikka, voi sen nostaa sinne ilman vastustelua. Sen sijaan kynsien leikkaamisesta Bänksi ei pidä.