Bambi

Lisätty sivulle: 2009-09-07

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Bambi
10.1.2010 Bambi ja Neppi-Nappi saivat yhteisen kodin Helsingistä.

***

Kuulumisia kodista:

15.11.2010 Bambi ja Neppi-Nappi viettävät kissanpäiviä Helsingissä. Neppi-Nappi haluaa kiivetä olkapäälle ja panna kuononsa piiloon hiuksiin. Se on jo aika kookas kissa. Bambi on pienempi. Arkajalka on oppinut kehräämään ja sitä saa pitää silloin tällöin sylissä. Unesta, heräämisen jälkeen, sillä on herkkä hetki, jolloin se viihtyy hetken sylissä ja nojaa leukaansa käsivarteen. Bambi ei ääntele toisin kuin Neppi-Nappi, jolla on usein asiaa. Neppi naukuu hillityllä äänellä milloin ihmiselle, kaverilleen Bambille tai kukkakärpäselle, jonka se haluaisi syödä suuhunsa.

Kirjahyllystä on tehty kissahylly. Hyllyyn on kiinnitetty narulla päällystetty puutolppa kiipeämistä varten. Tolppa on kiinnitetty hyllyn päätyyn kolmella tukevalla ruuvilla. Tolpan ympärille on kierretty narua, joka ei saa olla liian ohutta eikä ihan köyttäkään. Narun kiertämiseen tarvitaan kaksi henkeä niin se sujuu vaivattomasti. Narun alku- ja loppupää lyödään esim. huonekalunupilla kiinni tolppaan. Hyllyt on päällystetty kissaystävällisellä pehmeällä kankaalla. Kisut teroittavat kynsiään narutolppaan ja kiipeävät sitä pitkin vauhdilla suoraan ylimmälle hyllylle. Tolppa, 2×4 tuumainen, on rautakaupasta ostettu kuten narupakettikin. Naru ei kestä kynsien teroitusta kovin hyvin, ja puolen vuoden kuluttua tolpan naru oli uusimiskunnossa. Kiipeämisestä se on vähän löystynytkin, kuten kuva kertoo. Mutta hyllystä on kissoille suurta iloa ja ne kiipeävät hyllylleen vuorotellen monta kertaa päivässä. Narulla päällystetty kakkosnelonen on kovasti niiden mieleen ja ilmeisesti helppo tarttua kynsillä ja kiivetä. Hyllyn toiseenkin nurkkaan pystytettiin tolppa. Se oli poikkileikkaukseltaan neljäsenttinen ja pyöreä, ja siihen kierrettiin naru tiiviisti ympärille kuten edelliseenkin. Pyöreän tolpan naruttaminen kävi nopeammin, mutta kapeampana, ja kun narukin on ohuempaa, tämä tolppa ei ole yhtä mieleinen kiivettävä kuin kulmikas tolppa.

Päivät kuluvat ikkunoista maisemia katsellen, sohvalla torkkuen ja välillä reippaasti painien. Kun ihmiset asettuvat työpöydän ääreen tai nojatuoliin, kisut ovat siinä lähellä. Uloslähtijää tullaan eteiseen ihmettelemään silmät suurina: Kuinka voit jättää meidät? Kotiin tulijaa ollaan vastassa, paitsi jos tulija on vieras. Silloin ampaistaan kirjahyllyihin. Bambi suosii tietosanakirjahyllyä olohuoneen perällä, Neppi-Nappi lähempänä olevaa hyllyä, josta ylettyy kurkkimaan eteiseen. Neppi-Nappi kävi kesällä pari kertaa valjaissa kävelyllä pihalla. Bambi ihmetteli kovasti lähtöä ja tuloa, mutta se ei ole valjaita käyttävää kissatyyppiä, eikä kyllä Neppikään. Kotona paras.

20.1.2010 Bambi ja Neppi-Nappi ovat nyt olleet uudessa kodissa kymmenen päivää. Paikkaan totuttiin pian kun kaikki nurkat oli katsastettu. Ihmiset otetaan kalustoon kuuluvina, mutta ollaan vähän pidättyväisiä. Kirjahyllystä on löydetty turvallinen piilopaikka. Neppi lymyilee mielellään kukkaruukkujen takana ja Bambi uskaltaa istua jopa keinutuolissa, ei ole merisairasta lajia. Yhdessä juosta tömistellään huoneesta toiseen. Välillä makoillaan ikkunalaudalla ja katsellaan ihmisten toimia. Unesta herännyt Neppi on antanut silitellä kylkiään ja oikein nauttikin ihmiskäden kosketuksesta. Bambi pitää vielä etäisyyttä. Mielenkiintoisin leikki on hiirimäisesti liikkuvan ja ilmaan hyppivän narusolmun jahtaaminen. Sentin kokoinen narupallukka on sidottu (melkein) näkymättömällä langalla keppiin, jota ihmiskäsi liikuttelee. Hyvin on totuttu uusiin oloihin, ruoka maistuu ja asiat toimitetaan niin kuin pitääkin. Kissankiipeilyhylly on rakenteilla, saa nähdä ottavatko sen omakseen vai pitävätkö tietosanakirjahyllyä parempana.

***

Leikattu naaras, noin 7kk (joulukuussa 2009)/ Helsingissä

27.12.2009 Bambi kävi eläinlääkärissä tehosterokotuksella ja se on nyt myös steriloitu. Bambin leikkikaverina on kotia etsivä Neppi-Nappi ja lisikin mainio juttu jos tämä nuoripari pääsisi yhdessä omaan kotiin!

4.11.2009 Bambi siirtyi viime viikolla toiseen hoitopaikkaan jossa sitä yritetään saada vähän tulemaan kuorestaa, sillä reppana on vielä kovin arkajalka. Bambi ja Brita voivat siis lähteä erikseen omiin koteihin, mutta kodissa saisi mieluusti olla valmiina mukavaa kissaseuraa.

12.10.2009 Brita ja Bambi ovat pikkuhiljaa toipuneet hoitopaikan vaihdosta ja perusasiat on hyvin mallillaan, ruoka maistuu ja hiekkalaatikolla käydään, nyt myös leikki maittaa ja kaikki lattialle laitetut leluhiiret katoavat pian parempaan käyttöön:) Brita on tosiaan kaksikon reippaampi osapuoli, se tulee mieluusti ruokakipolle siliteltäväksi ja onpa se sylissäkin innostunut jo kerran kehräämään. Bambia vielä vähän ujostuttaa, mutta eiköhän siitäkin vielä kiva kissa tule kunhan katsoo “isosiskosta” mallia. Brita ja Bambi lähtisivät mieluusti yhdessä uuteen kotiin.

29.9.2009 Brita ja Bambi ovat Nekku-Nakun kanssa samassa hoitopaikassa.

7.9.2009 Sisarukset Bambi ja Brita on löydetty suljetun mielisairaalan alueella olevasta maanalaisesta tunnelista jonne emokissa on käynyt synnyttämässä pennut.

Kotihoitajan mukaan Brita on kaksikosta reippaampi ja viihtyy enemmän sylissä, mutta Bambi on vielä vähän ujo.

KULUKORVAUS leikatusta kissasta on 115€. Kulukorvauksella kissa on saanut matolääkkeet, ulkoloishäädön, rabiesrokotuksen, perusrokotukset ja tunnistemikrosirun sekä sille on tehty sienitesti. Kissalla on oma virallinen EU-passi, josta toimenpiteet käyvät ilmi.