Baloo

2019 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

29.6.2021 Baloo muutti omaan kotiin Mäntsälään.

8.7.2021 Kuulumisia uudesta kodista, josta myös kolme viimeistä kuvaa ovat:

Heippa!
Ei nyt ihan kahta viikkoa olla vielä oltu, mutta oli pakko laittaa kiitosta teille päin.

Meillä eletään tällä hetkellä suurta onnea. Baloo heti kopasta poistuttuaan tarkasti kaikki huoneet ja päätti että keittiö on paras paikka. Jääkaapille ollaan saatu seuralainen joka kerta ja omat ruoat onkin maistuneet. Otettiin märkäruoan lisäksi kokeiluun kuivanappuloita kostutettuina ja nekin tuntuvat uppoavan tosi hyvin. Myös vesi on maistunut tosi hyvin, vaikka kotihoitaja mainitsikin, ettei ole niin kova juomaan. Laitettiin varmuuden vuoksi useampi kuppi ympäri kämppää ja tuntuu että mitä kauempana on ruoasta, sen parempi.

Hiekkalaatikon baloo löysi nopeasti eikä häntä tunnu kattokaan haittaavan, luukku tosin jätettiin suosiolla pois.
Kaikki uudet lelutkin tarkastettiin ja lempparit löytyi: kaikki missä on höyheniä, saa Baloon vauhtiin. Käytiin jopa jo täydentämässä varastoja.

Valjaisiin ollaan kotona totuteltu ja niissä pääsee toistaiseksi parvekkeelle, tällä tai ensi viikolla pitäisi saapua tarvikkeet että saadaan sekin verkotettua loppuun. Ja ulkoilua valjaissa ollaan kokeiltu aina pari askelta kerrallaan, herra on vielä hieman arka etuovesta kulkemaan. Luhtikäytävän lattiaan ulottuva ikkuna tuntuu turvalliselta ja siinä istuttiinkin pitkään. Etuovelle Baloo ei ole tullut vastaan, kun tullaan kotiin, vaan odottelee yleensä keittiön pöydällä tiukasti huutaen ruokaa. Toistaiseksi ei siis olla tarvittu tuulikaappia, mutta verkko-ovi on hankinta-listalla ihan jo tuuletuksenkin takia.

Baloo ei tunnu olevan moksiskaan, kun ollaan oltu poissa, tosin toistaiseksi ollaan vielä lomalla, joten paria tuntia kauempaa ei olla oltukaan. Baloo nukkuu meidän sängyn päädyn päällä yöt ja tulee aina minun kanssa nukkumaan, vaikka muita olisikin hereillä. Tosin heräilee öisin sitten riehumaan.

Tyttö ja Balookin tulevat hyvin juttuun, mutta nuoremmista vieraista ei selvästikään välittäisi. Hammas ei ole ollut ainakaan vielä ongelma, alkuun näytti että painautuu, mutta nyt ei olla nähty mitään jälkiä siitäkään vaan on asettunut uomiinsa. Huh tulipa juttua.

Kiitos paljon teille uudesta perheenjäsenestä, hän on aivan ihana ja juuri sopiva meille. Laitoin vielä pari kuvaa liitteeksi pikku riiviöstä.

***************************

Emme ota toistaiseksi enää vastaan kyselyitä Baloosta.

**************************

Baloo on kaunis, arviolta noin parivuotias, karhumainen hurmuri, jolla on luja luottamus ihmisiin ja suuri rakastava sydän. Se ottaa rohkeasti vastaan uudet tilanteet, sopeutuu helposti, eikä arastele ketään.

11.6.2021

Nuori ja leikkisä Baloo on taustaltaan maalaispoika, jonka siirtymä kaupunkiin sisäkissaksi on sujunut helposti. Entisessä elämässään Baloo liikkui ulkona, joten se olisi todennäköisesti helppo opettaa valjaisiin, sillä se tuntuu sopeutuvan uusiin asioihin ilman stressiä. Baloossa on energiaa kuin pienessä kylässä, joten se odottaa tulevalta kodilta innovatiivista ja sitoutunutta otetta leikittämiseen. Narut, rapisevat lelut ja leikkitunneli ovat Baloon lempiasioita. Se kuitenkin kyllästyy helposti yhteen leluun tai leikkiin, joten uuden kodin kannattaa varautua keksimään jatkuvasti uusia leikkejä.

Ruoan suhteen Baloo on kaikkiruokainen. Sijaiskodissa se on tottunut syömään laadukasta märkäruokaa. Baloolta jouduttiin poistamaan yksi poskihammas ja toinen kulmahammas, joten uuden kodin on syytä varautua hoitamaan Baloon hampaita ja viemään se säännöllisesti hammastarkastukseen. Kaikki lääkkeet, niin antibiootit kuin silmätipatkin, Baloo ottaa vastaan tyynen rauhallisesti. Kynsien leikkaaminenkin sujuu ongelmitta. Käpälien anturoita on jouduttu sijaiskodissa jonkin verran rasvaamaan, sillä niiden iho kuivuu ja halkeilee.

Luottavainen ja rakastava Baloo kömpii usein syliin istumaan, nauttii rapsutuksista ja nukkuu yöt ihmisen kainalossa. Nosteluun se suhtautuu rauhallisesti ja kantokoppaan se menee aina itse. Paksuturkkiselta Baloolta on sijaiskodissa lähtenyt kesällä paljon karvaa, mutta se tykkää harjaamisesta ja karvanlähtö näyttää olevan väliaikaista. Kodin viherkasveista Baloo ei ole ollut kiinnostunut, eikä se ole pureskellut johtoja. Myrkylliset kasvit tulee kuitenkin pitää varmuuden vuoksi Baloon ulottumattomissa ja johtokäyttäytymistä kannattaa seurata erikseen Baloon tulevassa kodissa.

Sijaiskodissa ei ole omia kissoja, joten on vaikea arvioida, kuinka Baloo tulisi muiden kissojen kanssa toimeen. Baloo ei myöskään ole tavannut leikki-ikäisiä lapsia, mutta kouluikäisten kanssa se tulee hyvin toimeen. Kovat äänet eivät tätä kissaa pelota, joten on mahdollista, että se viihtyisi myös leikki-ikäisten lasten kanssa. Riehumisleikeissä Baloo ei tosin aina osaa varoa kynsien käyttöä, joten sen kynnet kannattaa pitää lyhyinä säännöllisesti leikkaamalla.

Baloo etsii kotia ainoana kissana aktiivisesta, kissan virikkeellistämiseen panostavasta perheestä tai toisen nuoren poikakissan kaveriksi jakamaan lukuisat leikkihetket. Koska Baloo rakastaa ihmisiä ja seuraa niin paljon, etsimme hänelle sellaista kotia, jossa ei joutuisi olemaan pitkiä aikoja yksin.

Tämä karhupoika on kaikin puolin aivan täydellinen pakkaus ja aivan mahtava kaveri perheeseen, joka osaa arvostaa tätä uutta mahdollisuutta, jonka Baloo on elämältä saanut. Baloo totisesti osaa sitä arvostaa.

 

Summary in English

We no longer take applications for Baloo.

****

Baloo is a bearlike charmer with strong trust in humans and a big loving heart. He bravely adapts to new things and is scared of almost nobody.

11.6.2021

Baloo used to live in the countryside, where he was an outdoor cat without a home. He has, however, got used to living indoors very easily. He could possibly like exploring the nature using a harness, since he seems to take new things without any stress. He is very energetic and therefore his new home should be very interested in playing with him and always trying to find new ways of entertainment for Baloo.

Baloo is not picky with his food and in the fosterhome he is used to eating quality wet food. He had couple of teeth removed and the new home has to be prepared to take him to the vets for regular check ups. Baloo takes his medicine nicely and clipping his nails has also been successful.

He is very loving and a bit of a lap cat,  he enjoys tenderness and sleeps with his humans. Baloo is easy to pick up and there is no problem getting him into his carrier box. He´s had some fur loss during the summer, but this seems to be temporary and he loves to be groomed anyway, which is why it should not be a problem.

There are no other cats in the fosterhome and it is difficult to estimate how Baloo would react to other cats. He has also never met any younger kids (under 7 years), but he gets along just fine with the older ones. He is not scared of loud noises. When playing wildly, he cant´t always be that careful with his nails and therefore it would be better to keep them short.

Baloo is looking for an active home, which is ready to activate this energetic boy or possibly a home where there already is a young male cat to share the moments of play.

This little bearboy is a perfect cat in every way and great companionship to the right family, who knows how to appreciate Baloo´s new chance in life. Baloo really does just that.