Baldur

2020 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

4.4.2021 Baldur muutti omaan kotiin, missä se nauttii saamastaan huomiosta ja rapsutuksista.

11.4.2021 Kuulumisia uudesta kodista:

Haettiin Baldur kotiin viikko sitten sunnuntaina. Balduria jännitti istua autossa, ja kotiin tultua juoksi heti sängyn alle piiloon. Ajateltiin että no, ehkä parin päivän päästä Baldur haluaa tutustua meihin paremmin. Pistettiin ruoka ja vessa näkyvälle paikalle ja annettiin Baldurin olla rauhassa. Siitä noin kolme MINUUTTIA myöhemmin Baldur ryömi sängyn alta pois meitä moikkaamaan, halusi rapsutuksia ja silityksiä, hieroi itseään kaikkia huonekaluja vasten, hyppäsi sohvalle, tutki ympäristöään innokkaana. Tuli myös heti syliin kun istuttiin sen viereen, rapsutusten perässä, ja samana yönä nukkui meidän kanssa nätisti ilman ongelmia. Ruoka ei kuitenkaan ihan ensimmäisinä päivinä maistunut, huomattiin että Balduria jännitti syödä ja katsoi koko aika taakseen ettei kukaan hyökkää. Tähän auttoi että minä istuin Baldurin takana kun hän söi, ja “suojelin” sitä. Parin päivän jälkeen Baldurille alkoi maistua ruoka todella hyvin, ei enää jännittänyt syömistä, ja kävellessään asuntoa ympäri häntä pysyi pystyssä (ekoina päivinä piti häntää alhaalla).

Tänään Baldurin luona kävi ekaa kertaa vieraita (minun perheeni) ja vaikka olin varma että Baldur niitä vähän arastaa niin kiipesi heti heidän syliin ja leikki heidän kanssaan innokkaasti. Baldur näyttää viihtymään meillä hyvin ja nyt on jo uskaltanut lasitetulle parvekkeelle mennä, vaikka raitiovaunun äänet ovatkin hänelle aika vieraita. Turkin harjaamista Baldur rakastaa. Baldur myöskin tulee heti rapsutettavaksi kun kutsun häntä. Ensi viikolla mennään Baldurin kanssa eläinlääkärille rokotusta hakemaan.

***

Eksoottisen kampauksen omaava Baldur on rapsutuksia rakastava suurikokoinen kolli, jolla on suuri sydän.

24.3.2021

Baldurista ei oteta tällä hetkellä enempää hakemuksia vastaan.

22.3.2021

Baldur saapui yhdistyksen huomaan sydäntalvella, kun huolestunut perhe otti yhteyttä eläinsuojelutahoon vieraan kissan ilmestyttyä talvipakkasilla pihapiiriin suojaa ja ruokaa etsimään. Viikkoja kestäneen loukutusoperaation jälkeen Baldur saatiin vihdoin talteen. Loukussa se oli hyvinkin sähäkkä, mutta sijaiskotiin päästyään siitä kuoriutui mitä hellyyttävin herrasmies. Baldur on sijaiskodissa todettu rauhaa ja rapsutuksia rakastavaksi nuoreksi mieheksi. Sen lempiasioita ovat saunan lauteilla loikoilu sekä pään ja kaulan alueen rapsutukset. Sijaiskodissa Baldur nukkuu hoitajansa kyljessä läpi koko yön.

Baldurista löytyy myös sähäkkä puoli. Se ilmaisee mielipiteensä epämiellyttävistä asioista usein sähisemällä ja joskus tassulla huitaisemalla. Baldur ei sovellu ensimmäiseksi kissaksi tai lapsiperheen lemmikiksi, sillä sillä on taipumusta käyttää hampaitaan joissakin tilanteissa. Baldurilla on havaittu niin kutsuttua hellyysaggressiota, ja se saattaa puraista ihmisen kättä rapsutuksista nauttiessaan. Baldur ei pure vahingoittaakseen, mutta isokokoisen kollin leikillinenkin purema saattaa säikäyttää varsinkin kokemattoman kissanomistajan. Baldur puolestaan säikähtää helposti ihmisen äkkinäisiä liikkeitä ja säpsähdyksiä, joten satunnaiseen hampaiden käyttöön tulisi osata suhtautua rauhallisesti.

Toisiin kissoihin Baldur suhtautuu toisinaan kiinnostuneesti ja toisinaan välinpitämättömästi. Uudessa kodissa sille voisi olla toisiin kissoihin tottunut kissakaveri odottelemassa, mutta Baldur saattaisi pärjätä hyvin myös ainoana lemmikkinä, kunhan sen aktivoinnista huolehditaan riittävästi esimerkiksi valjaissa ulkoillen. Baldur käyttää hiekkalaatikkoa moitteettomasti, ja sille maittaa monenlainen ruoka. Baldur syö vain märkäruokaa ja lihoja, sillä kuivaraksujen on huomattu aiheuttavan sille vatsaongelmia. Erityisesti kana tuntuu olevan herran lempiruokalistan kärjessä.

Summary in English

Baldur is a big male cat who has an exotic hairdo and a loving heart.

24.3.

At the moment we are not taking anymore applications for Baldur.

22.3.2021

Baldur was living outdoors before he was rescued in the winter. At first he was pretty angry for being captured but in his foster home he has turned into the most loving gentleman. He loves scratches, especially in the head and neck area, and he sleeps next to his humans through the whole night.

Baldur can be feisty at times. If he doesn’t like something he might hiss or use his claws. He is not suitable for a home with children or as a first cat. Baldur also bites at times. The new owner has to be able to stay calm if Baldur bites or scratches, because Baldur scares easily if people around him are jumpy.

Baldur gets along with other cats: sometimes he is interested in them and sometimes he doesn’t pay attention to them. It would be nice if Baldur had a cat friend in his new home, but he would also be satisfied as an only cat as long as his new family gives him enough things to do. For example going outdoors in a harness could be something Baldur would enjoy.

Baldur eats wet foods and meat. He can’t eat any dry foods, because they aren’t good for his stomach. Chicken is definitely one of his favourite foods.