Baby

2022 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

28.3.2024

Baby lähti omaan kotiin

15.3.2024

Baby on utelias, vilkas ja hyvin puhelias pieni poika, joka tarvitsee paljon seuraa ja virikkeitä päivän aikana.

Alle kaksivuotias Baby on hurmaava ja seurallinen kissa, joka palasi yhdistykselle maaliskuussa. Poika ei tullut toimeen toisen kissan kanssa, joka asui jo kodissa.

Nyt Baby on saanut sijaiskodissa viime syksyyn verrattuna entistä enemmän rohkeutta ja poika on ollut reipas ja valloittava hoitolainen. Iltaisin Baby makoilee mielellään ihmisen rinnan päällä rapsutettavana ja nukkuu osan yöstä sängyssä hoitajan vieressä. Baby kaipaa paljon seuraa ja olisi hienoa, jos uudessa kodissa olisi useampi leikittäjä ja ihmisiä kotona välillä päivisinkin.

Baby rakastaa nakerrella asioita ja kyytiä saavat niin lelut kuin kengännauhatkin. Sijaiskodissa havaittiin toimivaksi harhautukseksi tyhjät pahvilaatikot, joita poika saa pureskella kaikessa rauhassa hoitajien työpäivien aikana. Nyt Babylle on myös löytynyt toimiva hypoallergeeninen ruokavalio, jolla vatsavaivat on saatu kuntoon. Baby käyttää hienosti hiekkalaatikkoa eikä vahinkoja ole sattunut. Babylle parhaiten sopisi kissakokenut lapsiperhe, jossa Baby olisi joko ainoana kissana tai kaverina olisi toinen aktiivinen poikakissa.

30.9.2023

Baby rakastaa kommunikointia, ja hänen täytyykin ilmaista jokainen ajatus ja mielipide ääneen, vaikka hänellä onkin pieni ja sievä ääni. Juttelut voi joskus venyä jopa yöhön asti, mutta hän yleensä käpertyy viereen nukkumaan jos tarpeeksi kärsivällisesti häntä odottaa.

Baby on nuori ja energinen ja rakastaa leikkimistä, lempileluihin kuuluu pallo ja kepin päässä oleva pieni lelu. Parasta on kuitenkin saada leikkiä ihmisten kanssa. Baby rakastaa katsella ikkunasta ulos, varsinkin lintujen perään. Kotihoitajan kanssa Baby on myös käynyt terassilla ulkoilemassa valjaiden kanssa, vaikka se paljon häntä jännittääkin. Toiveena olisikin että uudessa kodissa Babylla olisi mahdollisuus käydä välillä ulkona, tai vaikka edes parvekkeella istuskelemassa.

Babyn kanssa on täytynyt olla paljon kärsivällisyyttä, sillä hänen piti opetella sisäkissojen käytöstavat ensimmäistä kertaa. Babyn kanssa saattaa aluksi esiintyä pissailua vääriin paikkoihin, mutta stressin lievittäessä hän käyttää hienosti laatikkoa. Vaikka Baby kovasti haluaisikin olla rohkea, hän saattaa pelätä joitain toimenpiteitä tai esimerkiksi kovia ääniä, ja stressi voi nousta jos hän joutuu olla pitkiä aikoja yksin, mutta jos hän pääsee istumaan syliin niin olo nopeasti helpottaa. Baby on sijaiskodissa asunut hoitajan kanssa kahdestaan, mutta tottunut vieraisiin. Hän saattaa ujostella aluksi, mutta tykkää levittää rakkautta ympärilleen.

Babyllä on herkkä vatsa, jonka takia uuden kodin tulisi sitoutua hypoallergeeniseen ruokaan. Baby kärsi myös ilmavaivoista, jotka helpottivat, kun jätettiin kuivaruoka kokonaan pois. Vatsa voi reagoida myös jännitykseen tai stressiin. Lähes kaikki ruoka on kuitenkin hänelle maistunut, ja ruokkimisajat ovatkin hänelle päivän kohokohta!

Baby voisi mahdollisesti muuttaa sellaseen kotiin missä on toinenkin nuori ja reipas kissa, jolta se vois oppia lisää kotikissan taitoja ja saisi paljon kaipaamansa seuraa. Baby pärjäisi kuitenkin myös ihmistaloudessa, jossa ihmisellä on paljon aikaa vietettäväksi hänen kanssaan.