Ava

2009 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

11.8.2019  Ava muutti heinäkuussa omaan kotiin Tuusulaan.

***

Ava on 10v kissarouva, joka tuli Rekuille uutta kotia etsimään omistajansa kuoleman jälkeen. Parhaiten Avalle sopisi rauhallinen aikuiskoti, jossa ei olisi muita eläimiä.

2.7.2019

Ava on luonteeltaan aivan ihana kissa, rauhallinen kissanpäiviä viettävä täti. Hakeutuu kovasti kotihoitajansa seuraan, kiehnää jaloissa ja juttelee paljon. Seurailee keittiön tuolilla istuen, josko makupaloja irtoaisi, kun sijaismamma kokkailee. Ava tulee ovelle vastaan kertomaan päivän kuulumiset maukuen ja on alkanut myös vieraita tervehtimään heti ovella rapsutuksien perässä. Sijaismamman mennessä nukkumaan Ava hakeutuu viereen puskemaan ja hakemaan rapsutuksia ja asettuu kainaloon tai viereen nukkumaan, vaikkei mikään sylikissa muuten olekaan. Omasta rauhasta nauttii myös ja tykkää majailla saunassa itsekseen.

Ikkunasta tykkää katsella lintujen ja oravien menoa. Välillä Ava myös intoutuu leikkimään hetken verran ja ihan saalistajan otteet on leikeissä. Ruoan suhteen hän on hieman valikoiva ja näin ollen oikein sopusuhtaisena säilynytkin. 

Ava on aina elänyt ainoana kissana ja viihtynyt sellaisena, eikä ole ollut mielissään kohdatessaan muita eläimiä. Ava saattaa säikähtää äkkinäisiä ääniä tai liikkeitä ja osaa myös näyttää kyntensä, jos otteet ovat rouvalle vääränlaiset. Siispä Ava etsii rauhallista aikuiskotia, jossa saisi viettää leppoisaa elämää ainoana lemmikkinä.