Ava

2021 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

22.2.2024 Ava löysi ikioman perheen ja sai kaverikseen toisen poikakissan.

***

Ava on rauhallinen, seurallisen ja uteliaan luonteen omaava poika, joka etsii jo jonkin verran kissakokenutta aikuiskotia, josta löytyisi sille samanluonteinen kissakaveri.

9.1.2024

Hurmaava Ava odottelee edelleen ikiomaa kotiaan. Odotellessa poika on jatkanut uusien taitojen harjoittelua hoitajiensa kanssa, ja nykyään muun muassa kynsienleikkuu sujuu etutassuista jo mallikkaasti.

24.9.2023

Ava saapui Rekkujen sijaiskotiin viime vuoden marraskuussa isommasta populaatiosta, eikä ollut tuolloin juuri tottunut käsittelyyn ja aluksi myös piti vähän etäisyyttä ihmisiin. Nykyään Ava tykkää hengata lähellä ihmisiä ja kyöhnäilee aika paljon. Hän myös tykkää tulla valitsemansa ihmisen syliin siliteltäväksi sekä viereen nukkumaan, mutta vain silloin kun itse näin valitsee. Ihmisen toimesta syliin nostamista Ava ei arvosta. Hän on jo jonkin verran ennättänyt tottua perustoimenpiteisiin sekä koko ajan sosiaalistuu lisää ajan edetessä. Ava säikkyy kovia ääniä ja äkillisiä liikkeitä, eikä siten sovellu lapsiperheeseen tai koiralliseen kotiin.

Ava on luonteeltaan utelias tutkija, jonka mielipuuhiin kuuluu kodin tapahtumien seurailu, ja hän tulee aina ensimmäisenä ihmettelemään ja tutkimaan kaikkea uutta. Myös rauhalliset vieraat tullaan katsastamaan jo heti eteisessä. Avalle maistuu kaikki ruoka hyvin, eikä hiekkalaatikon käyttämisessä ole ongelmia.

Ava asustaa sijaiskodissa kahden samasta populaatiosta tulleen tyttökissan kanssa, ja välillä Ava intoutuu juoksentelemaan ja leikkimään toisten kanssa, mutta useammin on katselulinjalla. Myös kissakavereiden kanssa loikoilu ja ympäristön tarkkailu lasitetulla parvekkeella on Avalle mieluista. Sijaiskodissa on huomattu, että välillä Ava saattaa jäädä leikeissä tai namitarjoiluissa sähäkämmän persoonan omaavan sijaiskotikaverinsa jalkoihin. Niinpä tulevalta kissakaverilta toivotaan Avan kanssa yhteensopivampaa rauhallista temperamenttia, ja tämän vuoksi Ava voisi sopia hyvin yhteen myös itseään hieman vanhemman kissan kanssa. Avalle olisi lisäksi ihanteellista, jos lajitoveri olisi rento ja reipas, elämän erilaisiin tilanteisiin ja ääniin tottunut, ja täten esimerkillään tukisi niissä hetkissä, joissa Ava itse edelleen säikkyy.

Avan populaatiossa on todettu mykoplasmaa, klamydiaa ja kalikia, ja sijaiskotiin saapuessaan Avalla oli flunssaoireita. Mykoplasma ja klamydia on hoidettu pois asianmukaisella antibioottikuurilla, mutta kissoilla hyvin yleistä kalikivirusta Ava edelleen kantaa, mutta on jo pitkään ollut oireeton. Jatkossa stressittömyys, hyvä yleiskunto ja rokotesuojan ylläpito talouden kaikilla kissoilla ovat avainasemassa oireiden pois pitämisessä, joskin uuden omistajan on hyvä myös varautua mahdolliseen oireiluun.