Aurora Stark (nyk. Ryöstö)

Lisätty sivulle: 2015-12-09

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Suomi

Aurora Stark (nyk. Ryöstö)
17.3.2016 Aurora muutti omaan kotiin Jyväskylään yhdessä Faron kanssa.

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

29.4.2017 Tytöillähän tuli jo vuosikin täyteen yhdessäeloa meidän kanssa, eikä olla ollenkaan muistettu kuulumisia kertoa, joten tässäpä tulee! Ryöstö on omalla tavallaan varautuvaisempi, eikä esimerkiksi uskalla tulla kuljetuskoppaan niin reippaasti, eikä tule tai anna meidän oikein ottaa itseään syliin, mutta viime aikoina tässäkin on havaittu merkittävää edistymistä, ja neidistä saa jo pitää tiukahkollakin otteella kiinni eikä se luiki pakoon! :) Koska varsinaista reissaamispakkoa ei ole, olemme yrittäneet edetä asian kanssa niin, että sitä ei koskaan oteta väkisin syliin. Ryöstö kuitenkin välittää ihmisseurasta, ja se tuleekin aina ovelle tervehtimään ihmisten tullessa kotiin. Sillä on myös hauska, jokailtainen tapa: kun ihmiset menevät nukkumaan, se naukaisee aivan tietynlaisen MJAUR-äännähdyksen ja kipittää sängyn tyynypäätyyn ja kellahtaa siihen rapsutettavaksi. Jos rapsutukset loppuvat kesken, tulee tyrmistynyttä tuijotusta. Siinä se saattaa kölliä suurimman osan yöstä, ja jos se onkin yöllä lähtenyt, aamulla herätyskellon soidessa se rientää välittömästi takaisin hakemaan aamurapsutukset. Vapaapäivinä onkin todistettu, että edes puolentoista tunnin aamurapsuttelu ei ole tälle katille liikaa…

Kosto ja Ryöstö myös tulevat keskenään mainiosti toimeen. Muutama kuukausi sitten huomasimme, että ruokailutilanteissa Ryöstö joutui aina väistämään, jolloin ostimme toisen ruokailualustan, jonka sijoitimme niin, ettei ruokakupeilta näe toiselle kupille, sekä varmuuden vuoksi yhden lisähiekkiksen, ja nyt ne tuntuvat tulevan entistäkin paremmin toimeen. Ne nukkuvat välillä kerällä vierekkäin sängyllä auringon paistaessa suoraan tyynyille, ja joka päivä pitää ottaa säännönmukaiset jahti- ja painileikit yhdessä. Välillä vähän ihmisten kannalta kiusalliseen aikaan, esimerkiksi kahdelta yöllä ja sängyn yli täysiä loikkien.

22.3.2016 Automatka sujui kumpaiseltakin todella hyvin, vaikka matka Helsingistä Jyväskylään oli pitkä! Autossa nukuttiin ja makoiltiin, ainoastaan Aurora oli tehnyt pienet pissat vilttinsä nurkkaan. Perillä Jyväskylässä Aurora tuli parissa minuutissa kopastaan varovaisesti ulos ja lähti hyvin varovaisesti hiipien tutkimaan asuntoa, ja löysikin heti hiekkalaatikon. Faro oli päättänyt pesiytyä koppansa nurkkaan. Jotakuinkin puolen tunnin odotuksen jälkeen avasimme kopan katon, jos se helpottaisi toisen liikkeelle lähtöä – ja kyllähän se helpottikin, sekin lähti hiipimään ympäri asuntoa, mutta hyvin pian totesi, että pöydän tai sängyn alla on ihan turvallista.

Auroralle maistuivat pienet makupalat heti, mutta Faron syömisestä tuli jo seuraavana päivänä kova huoli ja murhe. Emme olleet nähneet sen syövän yhtikäs mitään meille tulon jälkeen. Iltaa kohden huoli kasvoi, kun oletettua syömättömyyttä alkoi tulla vuorokausi täyteen. Apteekista käytiin Nutriplus- eeliä ja ruutta varmuuden vuoksi. Yöksi jätettiin tarjolle kaikkea mahdollista; Maukas-lihapullia, Cosman kanaruokaa, tonnikalaa, juustoa, katkarapuja… Yöllä kuunneltiin myös riehumista, naukumista ja taisivatpa molemmat käydä sängyssäkin kääntymässä – mutta pakenivat paikalta heti, kun huomasivat, että me huomasimme niiden olevan siinä. :D Aamulla osa sapuskoista oli kadonnut, mutta koska emme vieläkään olleet varmoja, oliko ruokia syönyt Aurora vai Faro, yritin antaa ruutalla Nutriplussaa ja vettä. Sain vastaukseksi saunan lauteilta vihaista sähinää, mutta kun Faro pääsi maistamaan geeliä, se alkoikin syödä sitä hyvällä ruokahalulla eikä tarvinnut edes pitää kiinni. Heti geelin perään alkoivat maistua myös katkaravut. Luojan kiitos se syö!

Aurora myös alkoi sosiaalistua, se alkoi leikkiä ja hengailla ihmisten läheisyydessä enemmänkin. Faro oli päättänyt, että tv-tason alle jäävässä sokkelissa oli sille turvallisin paikka, ja linnottautui sinne. Aurora pitää hyvää huolta kaveristaan, ja kävi aina päivätorkkujen jälkeen etsimässä Faron ja tarkistamassa, vieläkö kaveri lymyää piilossaan. Yöllä jatkui Faron kurina- aukumiskonsertti, ja nousin itse vähäksi aikaa katsomaan kissojen touhuja, kun en saanut unta, ja Farokin uskaltautui leikkimään kanssani huiskalelulla. Maanantaina Faro vaihtoi vakiopaikkansa jo sokkelista pois, ja hengasi kirjahyllyn päällä näkösällä. Ruokaa katoaa tasaisesti, ja meillä onkin nyt maisteltu jo monenlaista; NaturesMenun pentumärkää, Maukas kana-possu-nauta -lihapullia, Cosman märkäpurkit, Cosman kuivanamut, katkaravut, tonnikala, possun sydän, sika-nautajauheliha sekä vehnänoras. Tästä voi pikkuhiljaa alkaa säännöllistää ruokailua niin, että ruoka tulisi tasaisesti 3 kertaa päivässä, eikä sitä olisi ihan koko ajan tarjolla. Ensimmäisinä päivinä sitä on pidetty koko ajan jotakin esillä, että kissat saisi ylipäätään syömään.

Kiitos vielä näistä ihanista kissoista! Olemme ihan rakastuneita niihin jo nyt, ja mikään ei ole tärkeämpää, kuin taata niille kissanpäivät koko loppuelämäksi.

***

Leikattu naaraspentu, synt. 9/2015, kotihoidossa Helsingissä.

23.2.2016 Aurora siirtyi samaan hoitopaikkaan, jossa Faro jo on hoidossa.

16.2.2016 Auroran sisko Arya löysi jo kodin, mutta missä olisi Auroran oma koti? Auroralla olisi kiire löytää koti, sillä sen kotihoitaja muuttaa kuun lopussa. Aryan lähdön jälkeen Aurorassa on tapahtunut iso muutos parempaan. Se on tullut paljon rohkeammaksi ja sosiaalisemmaksi ihmisten ja muiden kissojen suhteen. Kun sitä aiemmin pystyi silittämään vain pitkän leikkituokion jälkeen, nyt se kellahtaa heti kyljelleen kehräämään kun sitä paijaa. Sitä pystyy myös vähän nostamaan, vaikkei se sylissä vielä suostukaan olemaan. Aurora leikkisi mielellään koko ajan ja seuraa muuten kotihoitopaikan aikuista poikakissaa joka paikkaan. Aurorasta on kovaa vauhtia kasvamassa suloinen pieni kissa!

Aurora etsii kotia jossa se voisi olla toisen tyttökissan kaverina. Auroralla on herkkä vatsa ja tulevan kodin tulisi ottaa tämä ruokinnassa huomioon. Tällä hetkellä Auroran vatsa pysyy kunnossa pääosin raakaruokinnalla.

17.1.2016 Arya ja Aurora kärsivät pitkään löysästä vatsasta, mutta nyt ne ovat tervehtyneet ja valmiina etsimään sitä ikiomaa kotia! Kissojen kotihoitajat ovat muuttamassa, joten Aryalle olisi hyvä löytää koti ennen muuttoa.

Aurora on edelleen paljon ujompi kuin siskonsa, mutta se kesyyntyy hitaasti koko ajan. Aurora rakastaa kotihoitopaikan aikuista kissaa ja sen ollessa paikalla Auroraa saa silittää. Auroran saa nostettua syliin silloin kun se antaa ottaa kiinni. Aurora etsii kotia reippaan tyttökissan kaverina. Kodissa tulee panostaa kesytystyön jatkamiseen.

9.12.2015 Arya Stark ja Aurora Stark ovat saapuneet yhdistyksen kotihoitopaikkaan Somerniemen suunnalta arkoina ulkokissan pentuina.

Aurora on arka, mutta kaunis ja rauhallinen kissanpentu joka tykkää kovasti leikkimisestä ja syömisestä. Ihmisten lähelle Aurora tulee joskus uteliaisuudesta ja varsinkin leikkiessä tai syödessä. Silloin Auroraa voi myös vähän paijata, mutta kovin paljon koskettamista Aurora ei vielä siedä. Auroralla on musta nenä, valkoinen rinta ja muutama beige täplä. Muuten Aurora on harmaiden ja mustien raitojen peittämä. Aurora on myös jonkin verran siskoaan Aryaa isompi.

Aurora ei sovi kotiin, jossa on pieniä lapsia. Omistajilla tulisi olla kokemusta aran kissan sosiaalistamisesta ja sen tuomista haasteista. Kärsivällisyyttä ja aikaa tullaan varmasti kaipaamaan, jotta pentu tottuu ihmisen käsittelyyn, sillä kiinni ottaminen on tällä hetkellä pennuille vielä todella hankala asia ja siihen ne tulevat kaipaamaan vielä rutkasti totuttamista. Auroran kodissa tulisi olla kaveriksi reipas tyttökissa. Se voisi antaa turvaa ja hyvää esimerkkiä siitä, miten tulla toimeen ihmisten kanssa.

HUOM! Jos kiinnostuit tästä kissasta, ota yhteyttä varaajaan. Kerro mahdollisimman kattavasti itsestäsi, asumismuodostasi, perheestäsi, muista eläimistäsi, eläinkokemuksestasi, elämäntilanteestasi jne. Huomioithan myös, että kissa voi olla osa elämääsi seuraavat 15-20 vuotta. Emme luovuta kissoja vapaana ulkoileviksi. Kissanpentuja ei luovuteta ainoaksi kissaksi, mikäli siitä ei ole erikseen mainittu.

KULUKORVAUS leikatusta kissanpennusta on 180 €. Kulukorvauksella kissanpentu on steriloitu, ja se on saanut matolääkkeet, ulkoloishäädön, perusrokotukset ja tunnistemikrosirun. Kissanpentu on eläinlääkärin tarkastama, ja sillä on eläinlääkärin antama virallinen terveyskortti, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Kissan mikrosiru on rekisteröity Turvasiru-palveluun.