Astro (nyk. Killi)

Lisätty sivulle: 2007-05-28

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Astro (nyk. Killi)
8/2007 Astro muutti omaan kotiin.

***

Kuulumisia kodista:

15.09.2007 Olimme tutkineet kissojen kuvia pitkään ja hartaasti koko perheen voimin. Simo Silmu oli ykkönen, mutta sitä ei olisi saanut Suomeen kesälomani aikana, joten päätimme valita jo paikalla olevista. Tiikeriä meillä ei ollut koskaan ollut edes lähipiirissä, joten nyt olisi sen aika. Keravalla oli pentue, josta Astro oli minun lemmikki, Andorra tyttären. Andorra olikin saanut jo kodin, joten menimme katsomaan Astroa.

Astro oli pitkäjalkainen ja -nokkainen hontelo otus, joka hyppi ja pomppi minkä ehti. Mielikuvani pienestä suloisesta (kuvien mukaisesta) mussukasta rapisi hyppyjen tahtiin. Kotimatkalla autossa sanoinkin varovasti, ettei kisu ollutkaan niin nätti kuin olin ajatellut. Koko muu porukka tyrmäsi pöyristyneenä mietteeni ja halusi ehdottomasti ottaa Astron. Mietin, että kai se riittää, jos muut rakastavat kissaa koko sydämestään. Minä aikuisena kykenen kyllä sitä hoitamaan, vaikken olisikaan aivan täysillä mukana.

Kävimme Astron kotiin elokuun alussa. Autossa se vinkui vähän, mutta rauhoittui kun kuuli meidän juttelevan rauhallisesti ympärillä. Kotona heti laatikosta päästyään se alkoi tutkia paikkoja reippaasti. Ei tietoakaan arkuudesta tai pelokkuudesta! Ruoka ja vesi maistui, hiekkalaatikko ymmärrettiin heti, pelit ja leikit tulivat tutuiksi jo ensimmäisenä päivänä. Ainoastaan nukkumaan tämä pieni pirpana halusi mennä yksin. Yleensä paikkana oli lasten sänkyjen aluset, etenkin legolaatikko siellä.

Alusta pitäen totutimme kisun ulkoilemaan valjaissa. Kisu, josta siis muotoutui Killi, sillä Astro ei sointunut kenenkään suuhun eikä varsinkaan pienen villiviikari kiiluma killisilmän luonteeseen, tykkäsi kovasti olla ulkona. Jopa niin paljon, että aloitti jokapäiväisen ulosmenovinkumisen heti aamusta. Viikonloppuisin ulkoilu onnistui helposti, mutta arkiaamuina vinkuminen ja ovensuussa onnettoman näköisenä istuminen alkoi rassaamaan koko perheen hermoja. Siis onko meillä todella niin tylsää ja kamalaa, että täytyy pyrkiä ulos jokaikisen räppänän kautta hinnalla millä hyvänsä?

No, muutaman kirjan luettuani ymmärsin, että kisu todella tarvitsee parempaa seuraa kuin mitä me onnettomat kaksijalkaiset kykenemme tarjoamaan. Ja koska Killi ei vieläkään oikein suostunut sylikissaksi eikä unikaveriksi, aloin tutkimaan uudestaan Rekkurescuen kissasivuja mielessäni jokin ihana iilimato, josta olisi seuraa sekä Killille että sen emännälle. Iilimato, joka muutti meille syyskuun alussa, oli nimeltään Silja Silmu, mutta hänestä lisää omilla sivuillaan.

Nykyään Killin ja minun välit ovat lämmenneet, tai siis siihen meni noin sekuntti, kun kissa oli saapunut! Lapset sanovat: “Miksi sinä äiti puhut niin ihanasti kissojen kanssa ja meille vain aina huudat?” Killi on opettanut minut jopa “lässyttämään” ja puhumaan kissavauvojenkieltä! Siis minä, joka en harrastanut moista edes omien lastenikaan kanssa, saatan nyt keskellä kirkasta syyspäivää sanoa vaikka että:” Tiellä te äitin oma pieni hubulibubuli nukkuu, niin te nukkuu ihnatti, voi äitin lakat, lakat, lakat!” Ja sitten tyttäreni sanoo, että “Muistatko, kun sanoit, ettet tykkää etkä halua Killiä?” Niinpä, ihminen on erehtyväinen ja hyvä niin.

Yritän laittaa vielä muutaman kuvan meidän Killi Kiltsu Kiltsistä.

***

Naaras, synt.06.04.07 / Keravalla

Terveet, seuralliset ja hellät 1,5 kk sisarukset:

6 kissatyttöä- 2 mustaa, 2 raidallista,1 tabby- kuvioinen, 1- valkea-raidallinen.

2 kissapoikaa- tabby-kuvioinen ja valkea-tabby-kuvioinen.

Kilppari-kuvioinen emo-kissa (Amber) ja sen viime vuonna syntynyt musta-valkoinen tyttö (Avalon) synnyttivät pennut ruokakioskin alle 06. ja 10.huhtikuussa.

Kissa-emot ovat olleet erottomattomat, erittääin ystävälliset ja kiintynyt toisensa ja 8 pennua kasvaavat yhdessä. (Pennut ovat Astro, Aspen, Alger, Avis, Akira, Andorra, Ares ja Andalusia.)

KULUKORVAUS leikatusta aikuisesta kissasta on 100€ ja leikkaamattomasta pennusta 90€. Kulukorvauksella kissa on saanut matolääkkeet, ulkoloishäädön, rabiesrokotuksen, perusrokotukset ja tunnistemikrosirun sekä sille on tehty sienitesti. Yli 6kk ikäiselle kissalle on tehty lisäksi myös fel- ja fiv -testit. Kissalla on oma virallinen eu-passi josta toimenpiteet käyvät ilmi.