Ashi

06/2021 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

2.2.2022 Ashi muutti omaan kotiin toisen kissan kaveriksi.

***

Ashi on pusutteleva hurmuripoika, joka kuitenkin vielä hieman arastelee vieraita ihmisiä ja asioita.

2.1.2022

Ashin kodin etsintä oli jonkin aikaa tauolla vatsaongelmien vuoksi. Tilanne on parantunut raakaruokavaliolla, jota pojan uuden kodin tulee olla valmis jatkamaan ainakin jonkin aikaa.

Veljesten, Ashin ja Kaon luonteiden erot ovat korostuneet poikien kasvaessa. Ashi on entistä sosiaalisempi ja haluaisi omia kokonaan sijaiskodin ihmiset. Myös leluihin ja varsinkin ruokaan Ashi suhtautuu varsin omistushaluisesti.

Harkitsevainen ja tilanteita alkuun hieman etäämpää tarkkaileva Kao jää helposti rohkeamman veljensä jalkoihin. Niinpä emme enää etsi pojille yhteistä kotia.

Ashille etsimme aikuiskotia, jossa olisi toinen nuori, sosiaalinen ja leikkisä kolli kaverina.

14.11.2021

Ashi löydettiin loppukesällä emonsa ja kahden sisaruksensa kanssa. Pieni perhe vietti lakisääteisen 15 vuorokautta löytöeläintalossa, minkä jälkeen se siirtyi Rekku Rescuen sijaiskotiin valmistautumaan uuteen elämään. Emo ja pennut olivat tottumattomia ihmisiin ja ruokkivat toistensa arkuutta. Lokakuun alussa emo muutti toiseen sijaiskotiin, ja pian sen jälkeen pentujen kesyyntyminen pääsi vauhtiin.

Ashi on söpösti käyttäytymisen mallioppilas. Hän osaa käpertyä syliin kerälle ja painaa päänsä mitä herttaisimmalla tavalla jalkaa tai kättä vasten. Ashi antaa paljon nenäpusuja, puskuja ja välillä kokeillaan tassulla hellästi kasvoja. Varsinainen hurmuri!

Ashi ei kuitenkaan ole tottunut vieraisiin, joten pelottavan vieraan tullessa sisään poika saattaa vetäytyä korkealle kiipeilypuuhun sähisemään. Ashin uudella kodilla onkin oltava kärsivällisyyttä kissan luottamuksen saavuttamiseen.

Ashi tarvitsee uudessa kodissa kaverikseen reippaan nuoren kollin, joka näyttää sosiaalisen kissan mallia. Kissakaverin tulisi olla luonteeltaan myös rento ja suvaitsevainen, sillä Ashilla on välillä tapana muristen puolustaa saamiaan herkkuja ja leluja, joskus ihan tavallista ruokaakin.

Arkuutensa vuoksi Ashi ei sovellu pienten lasten perheeseen.