Arpinaama Ilmari

n. 1-vuotias (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

28.7.2020 Lapsirakas Arpinaama Ilmari sai kodin, missä sillä on ihmislapsi leikkikaverina ja rakastavat ihmisaikuiset pitämässä siitä huolta. 

11.8.2020 kuulumisia kodista:
Nyt parin viikon kuulumisina on todettava, että llmari on soljahtanut perheeseemme joten aivan täydellisesti. Alusta lähtien hän ollut kuin kotonaan kotonaan ja omassa possessaan. Meidän mielestämme Ilmari on hyvinvoiva ja onnellisen oloinen. Hän luottaa meihin ja uhkaavissa tilanteissa (esim joku vieras kissa osuu ulkona kohdalle) selkeästi luottaa meihin. Hän on sosiaalinen, utelias ja rohkea ja haluaa olla seurassa ja mukana kaikessa, mikä on meidän mielestä ihana asia. Hän rakastaa leikkiä (perheen lapsen) kanssa, todellakin voltteja heitellen. Kaupungissa Ilmari ulkoilee suvereenisti valjaissa ja saa käsittämättömän määrän ihailua joka kerta, kun ulkona ollaan. Ollaan ulkoiltu ihan joka päivä. Kun Ilmari haluaa omaa rauhaa, kiipeää hän ylös ikiomaan paikkaansa, jonka (perheen aikuinen) rakensi meille kotiin ja joka toimii raapimis- ja kiipeilypuuna sekä nukkumapaikkana. Öisin Ilmari nukkuu osan yötä (lapsen) jalkopäässä ja osan (aikuisten) – vähän etäisyyttä pitäen, mutta kun joku avaa silmät, niin alkaa kyllä onnellinen kehräys ja kiehnäys.

Mökkielämää Ilmari tuntuu rakastavan. Mökki on täynnä ihmeellisiä koloja ja hajuja. Nyt ollaan oltu jo kahtena viikonloppuna – ja tokana yönä Ilmari pyydysti mökistä sisältä hiiren. Kissa tuli siis tarpeeseen! Kissatarhassa Ilmari voi ulkoilla ja kiipeillä milloin vain ja käyttää kyllä aktiivisesti tätä tilaisuutta hyväkseen. Ilmari oppi saman tien kulkemaan sinne ja siellä ja tulee kyllä lepäämään sisälle niin halutessaan. Mökillä ollaan kissatarhan lisäksi ulkoiltu valjaissa ja sielläkin se sujuu mainiosti. Automatkakin mökille sujuu lungisti omassa turvavyössä maisemia katsellen, hyvin rauhallisesti. Muutaman kerran saattaa vähän maukua, mutta yllättävän vähän. Mitään pahoinvointia ei ole ollut. Kotiin kun palataan mökiltä, niin Ilmari yleensä vähän lepäilee ja kaikki tuntuu olevan hyvin.

Mitään pissa- tms. vahinkoja ei ole sattunut kertaakaan. Allergiaruokaa ollaan annettu ja Ilmari tuntuu syövän ja juovan hyvin. Nyt ollaan sen lisäksi kokeiltu kerran raakaa naudanlihaa pieniä paloja. Ilmari söi niitä muutaman palan innolla.

Kyllä, Ilmari on kyllä ihmeellinen! Ja me olemme hänestä oikein onnellisia. Tuntuisi siltä, että tunne on molemminpuoleinen.

***

Arpinaama Ilmari on leikkisä ja aktiivinen nuori kissa, joka rakastaa sijaisperheen pientä lasta enemmän kuin ketään muuta. Se touhuaa päivät yöt, ja tykkää kun on tekemistä. Ilmarin herkkä vatsa vaatii allergiaruokavalion.

2.7.2020

Arpinaama Ilmari on aktiivinen nuori poika, joka ei juurikaan jaksa turhanpäiten pötkötellä. Se kuljeskelee ja tutkii paikkoja ja leikkii itsekseenkin, jos leikittäjää ei heti löydy. Parhaiten Ilmari kuitenkin viihtyy ihmisten seurassa.

Ilmarilla on maailman hienoimmat temput. Se tykkää leluista, joissa on naru ja hyppii mielellään niiden perässä. Ilmarilta onnistuu leikin tiimellyksessä jopa voltti. Myös pallojen perässä Ilmari juoksentelee mielellään. Leikin jälkeen Ilmari haluaa latailla akkuja kaikessa rauhassa ja silloin se vetäytyy korkeaan pesäänsä nukkumaan.

Ilmarin lempi-ihminen on sijaisperheen pieni lapsi. Jos lapsi ei ole kotona, Ilmari etsiskelee häntä maukuen. Ilmari viettää myös yönsä sijaisperheen lapsen sängyssä, jolloin se pesee ihmispennun hiuksia ja kehrää kovaan ääneen. Myös sijaiskodissa vieraillut vauva kiinnosti Ilmaria kovasti.

Ilmarin kasvojen arpi on tullut omasta vinksottavasta hampaasta. Ilmarin hampaat on operoitu ja sen puolesta kaikki on nyt hyvin. Ilmarilla on todella herkkä vatsa, joten Ilmari syö allergiaruokaa.

Ilmari on niin aktiivinen kissa, että se ei sovi ihan kenen tahansa kaveriksi! Mahdollisen kissakaverin pitäisi olla leikkisä ja reipas. Ilmari tykkäisi myös, jos oma perhe viettäisi paljon aikaa kotona.