Armi

06/2020 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

14.9.2021 Armi ja Tosca saivat yhteisen kodin Helsingistä

***

Kaunis mustavalkoinen Armi etsii rauhallista aikuiskotia ystävänsä Toscan kanssa tai sitten kotiin, jossa olisi toinen kiltti ja rauhallinen tyttökissa kaverina.

23.8.2021

Armi on arviolta 1-vuotias tyttökissa, joka on luultavasti syntynyt alunperin vapaana luonnossa eläneeseen kissapopulaatioon. Kesällä se päätyi eläinsuojeluyhdistyksen hoiviin ja aloitti matkansa koti loppuelämän kotia,  yhdessä ystävänsä Toscan kanssa.

Armi on suloinen kissa, joka on jo oppinut nauttimaan ihmisen kosketuksesta, vaikka häntä vielä vähän jännittääkin. Pelästyessään varsinkin aluksi Armi usein sähisi ja hän osaa myös huitaista tassulla jos eteneminen tapahtuu liian nopeasti. Armilla on normaalia roikkuvapmi vatsa, joka tutkimusten pohjalta vaikuttaa olevan sisäsiittoisuudesta johtuva rakennevika. Se ei kuitenkaan elämää haittaa. Siksi ruoka-annokset on pidetty varmuudeksi pieninä ja mahdollisimman nestemäisinä, vaikka raksujakin saa nameina antaa. Onneksi Armi rakastaa ruokaa eikä nirsoile, joten namien kautta on ihmisiinkin alkanut tulla luottoa.

Armi tulee välillä lähistölle istumaan tai sohvalle välimatkan päähän hengailemaan. Hän on nauttinut pitkistäkin rapsutussessioista kun vaan on odotettu oikeaa hetkeä. Armilla saattaa olla huono lähinäkö, mikä myös selittäisi jännitystä. Tytöt viihtyvät usein läheisillä tuoleilla tai puussa nukkuen. Huiskuakin tullaan yhdessä jahtaamaan. Vaikka tytöt ovat ystävykset, Armi kyllä kertoo Toscalle sitten kun villimmät leikit eivät häntä kiinnosta. Namipussin rapistessa tulevat tytöt yhdessä herkkuja odottamaan.

Sijaiskodissa on paljon viherkasveja ja yhteiselo niiden kanssa on sujunut hyvin. Armille kehittyi alkujännityksestä virtsatietulehdus, mutta muuten asiat on tehty aina oikeaan paikkaan hiekkalaatikkoon. Tytöt etsivät ensisijaisesti yhteistä kotia, jossa on virikkeitä sekä kiinnostusta hieman ujomman kissan käyttäytymisen ymmärtämiseen. Armille sopisi myös kiltti kissakaveri. Taustojensa vuoksi Armi ja Tosca eivät sovellu perheeseen, missä on pieniä lapsia tai paljon melua.