Arbus

Lisätty sivulle: 2007-04-10

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Arbus
1.7.2007 Arbus ja Rimmel muuttivat yhdessä omaan kotiin.

***

Kuulumisia kodista:

2007/2008 “Nyt vähän pidemmällä juoksulla vois sanoa että kissat ovat kotiutuneet hyvin. Molemmat ovat alkaneet luottamaan jopa vieraisiin kyläilijöihin ja muutenkin suhtautuvat varsin lempeämielisesti kaikkiin. Ruoka maistuu ja terveys on pysynyt hyvänä.

Rimmelistä on tullut aika hellyyden tarvitsija ja se saakin aika ajoin “mähän tulen syliin nyt” kohtauksia ja jostain syystä varsinkin silloin, kun joku istuu tietokoneen ääreen työskentelemään. Arbus on enempi sellainen jaloissa kiehnääjä mutta antaa hyvin paijailla ja rapsutella. Alkuun Arbuksen kanssa näytti ettei se ei oikein tajunnu että paijausyritykset tarkoittaa vaan hyvää vaan räväytti aika herkästi takasin.

Molemmilla kissoilla on edelleen jonkinasteinen varautuneisuus iskostunut takaraivoon, Arbuksella se näkyy siinä että yllättävät liikkeet tai esim tumman puhuva toppatakki saa aikaan kunnon sähinät ja korvien luimistelun mutta kun toteaa “että hei minä se vaan tässä” ni Arbus on itsekkin vähän hölmistyneen näköinen että mikäs tässä muka oli hätänä.

Rimmeli on muuten taas herkkä, olen jotunut muutamasti torumaan vähän kovempaan ääneen kun Rimmel on jäänyt toistuvasti housut kintuissa kiinni vessapaperirullien ja postin tuhoamisesta. Tosin eihän Rimmel voi sitä ymmärtää että siinä mitään pahaa on jos nyt vähän vessapaperia silppuaa… mutta kuitenkin toruin ja siitä Rimmel sitten loukkaantumaan. Pariin päivään ei tyttöä näkynyt… Okei nyt ollaan taas kamuja.

4.7.2007 Kissat tuntuvat rentoutuvan päivä päivältä enemmän ja muutenkin vauhti alkaa olemaan huima. viime yönä ilmeisesti Arbus pudotti kukkaruukun ikkunalaudalta joka meni säpäleiksi, heräsin ryminään ja menin katsomaan mitä kävi nin arbus mulle sähisi ja suhisi vihaisesti vähän siihen tyyliin että mitäs jätkä siinä rymyät kun toiset yrittää yötä väijyä. ruoka maistuu hyvin, ehkä liiankin hyvin, täytyy ehkä hieman hioa ruoka aikoja. kisut otti lapset vastaan tosi hyvin eikä lasten ja kissojen välillä ole ollut suhinoita tai kynsien esittelyä vaan sulassa sovussa mennään, leikitään, annetaan rapsuttaa ja paijata. illalla kissat tuntuivat nukkuvankin lasten vieressä.

2.7.2007 Ensimmäiset kuulumiset omasta kodista: Tervehdys, eilinen matka uuteen kotiin pelotti sen verran Arbusta ja Rimmeliä että molemmilla tuli hätäpissat kuljetusboxiin, Rimmeliltä pääsi kakkakin…:-)

Ensin kisut päättivät lymyillä ja sähistä vessan kaapin alla mutta jo tunnin
kuluttua kumppanit lähtivät varovaisin askelin tutustumaan uuteen ympäristöön ja kirjahyllyn takaa löytyikin oivallisen turvallinen paikka pestä pisut pois turkista. Tutustuminen jatkui pitkin asuntoa matalana ryömimällä ja Arbus ei malttanut olla sähisemättä aina kun joku muu liikkui, pari kertaa piti käydä varpaita koukkimassa sohvan välistä.

Ensimmäisen ruokapurkin avauduttua liikeni muutama nopea pusku jalkoihin ja Rimmel kommentoi ruokatarjoilua toteamalla että kur kur, hyr hyr , hyvin maistui. Sitten päättivät vetäytyä unille ja herättyään aloittivat kilpajuoksun ja painin. Viherkasvit olivat ilmeisen eksoottinen kokemus että piti joka kasvi haistella läpikotaisin, koukkia vähän lehtiä ja varmuudeksi sähäyttääkin. Yöllä kuulosti olevan jonkin sortin juostaan ympäri asuntoa ralli.

Aamulla makkarin oven takana odottikin sitten kaksi reipasta kissaa jotka päättivät näyttää viehättävät puolensa hurisemalla ja puskemalla niin etten
meinannut keittiöön päästä ja aamupala maistui hyvin.

Hiekkalaatikkokin on kelpuutettu ja vuoron perään käyvät pikku pisut vääntämässä. Tänään ollaan pikkusen paijailtu ja rapsuteltu, harjaankin tutustuttiin vähän. Rimmel näutti harjaamisesta silmin nähden ja Arbuskaan ei malttanut pysyä loitolla mutta harja näyttikin sitten läheltä katsottuna
hieman pelottavalta joten sille piti näyttää kaapin paikka suhisemalla ja ottamalla pieni painiottelu Arbus vs Harja. Arbus voitti ja poistui arvokkaasti häntä pystyssä. Sitten oli taas kaksin taistelun vuoro Rimmelin kanssa ja mattojen rullaamisen jälkeen kissat vetäytyivätkin meidän sänkyyn unille. Eli hyvin lähtenyt liikkeelle täällä uudessa kodossa elo.

***

Uros, noin 8kk (toukokuun alussa 2007) Arbus saapui kotihoitoon Suomeen 15.4.2007 / kotihoidossa Vantaalla Rimmel-kissan kanssa.

Sosiaalinen puolipitkäkarvainen Arbus kissa odottaa omaa kotia kotihodossa. Arbus, Malene, Rimmel ja Hansu on löydetty Coca Cola Plazasta Tallinnasta. Venäläiset rakennusmiehet ruokkivat kissoja ja päästivät kissat välillä lämmittelemään parekkeihin joten kissat ovat tottuneet ihmiseen.

Kuulumisia kotihoidosta 9.5. Turkki on pehmeä kuin kermavaahto, korvat
vaaleanpunaiset ja kolli niin kaunis kuin kissa vain voi olla! Arbus on
kaduilla viettämänsä pentuaikansa jälkeen nyt alkanut oivaltaa, että
ihmisten seura voi tarkoittaa myös hyvää ruokaa ja hauskoja leikkejä. Vaikka
välillä vanha pelko panee jännittämään,on tämä kisu kovin sosiaalinen ja
utelias ja ensimmäisenä makuuhuoneen oven takana pyytämässä ruokaa aamuisin.
Päivä päivältä enemmän rohkaistuva Arbus tykkää harjaamisesta ja
silittämisestä, mutta haluaa ymmärtäväiseen kotiin joka antaa sille aikaa
oppia luottamaan ihmisiin ikävien kokemustensa jälkeen. Pitää myös muista
kissoista, ja onkin ensi viikolla menossa kastroitavaksi ennen kuin hormonit
alkavat liikaa hyrrätä. Veikeä Arbus on pian sen jälkeen valmis omaan
kotiin- tule katsomaan ja ihastu!