Annebonny

09/2017 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

17.3.2021 Annebonny muutti omaan kotiin Helsinkiin.

31.3.2021 Kuulumisia kodista:

Tässä hieman kuulumisia :) Annebonny (uusi nimi tuloillaan mutta virallista päätöstä ei olla vielä tehty usean nimiehdokkaan joukosta) on ollut meillä nyt pari viikkoa, ja kotiutuminen on oikein hyvällä mallilla. Ensimmäiset pari päivää menivät uusia nurkkia varovaisesti tutkiskellessa, mutta kolmannen päivän tienoilla alkoi persoonallisuus jo pilkahdella ja leikki maistua.

Ensimmäisen viikon aikana pääsimme jo lähempään tuttavuuteen: silittää sai varovaisesti poskia, päätä ja pian jo selkääkin, kunhan itse seisoi tietyssä paikassa ja Annebonny kiehnäsi jaloissa. Pian sai jo silittää niin, että ihminen istui lattialla. Aamuisin Annebonny odottelee heräämistä oman kissatalonsa katolla sängyn jalkopäässä, tai nojatuolissa sängyn vieressä. Kun kotiin tulee, ollaan heti ovella vastassa silityksiä hakemassa. Kaikki ihmisten puuhailu on yleisesti ottaen hirveän jännää katseltavaa.

Nyt olemme päässeet taas uusille tuttavuuden tasoille: eilen Annebonny hyppäsi jalkojeni päälle makoilemaan kun otin itse sohvalla nokosia, ja tänään Annebonnya sai silittää ensimmäistä kertaa niin, että hän makasi lattialla. Tätä kirjoittaessani Annebonny hyppäsi hetkeksi viereen sohvalle hakemaan silityksiä. Silitettävänä oleminen ja ihmisen lähellä oleilu on selvästi todella kiinnostavaa, mutta edelleen vähän pelottavaa. Olemme kuitenkin jo päässeet luottamuksen rakentamisessa todella pitkälle näinkin lyhyessä ajassa.

Terveydentila vaikuttaa muuten ok:lta, mutta silmät alkoivat erittää ruskeaa töhnää (tai jatkoivat, mikäli aiempi rähmiminen oli vastaavaa) kotiutumisen jälkeen. Annebonnylla on siis melko varmasti herpes, ja muuttostressi varmaankin laukaisi oireita. Lisäämme nyt alkuun ruokavalioon lysiiniä ja katsomme, onko siitä apua, ja aloitamme säännöllisen silmätippojen laiton kun luottamusta on vielä vähän rakenneltu lisää. Silmät alkavat jo mielestäni näyttää vähän paremmilta, eli stressi lienee nyt vähenemään päin. Tarkkailemme tilannetta ja jos silmät vielä rähmivät samalla tavalla viikon kuluttua, voisi harkita eläinlääkärivisiittiä varmuuden vuoksi.

***

Annebonny on hieman omalaatuinen hengailija, joka etsii kissakokemusta omaavaa kotia ainoana kissana.

23.2.2021

Annebonny saapui Rekuille hoitoon kolmen pentunsa (Zorro, Mercedes, Valentina) kanssa syyskuussa 2020. Pennut ovat jo muuttaneet omilleen, mutta Annebonny on vietellyt kissanpäiviä sijaiskodissa hieman pidempään, totutellen yhteiseloon ihmisen kanssa.

Annebonny on lunkki hengailija, joka tykkää seurailla ihmisten puuhia ja pöristä kerällä sohvalla. Seurallisuudestaan huolimatta hän on silti vielä arka ja säikähtelee monia asioita. Häneen ei saa koskea, paitsi ehkä jos tarjolla on jotain herkullista naposteltavaa, silloin muutama silitys saattaa olla ok. Käsittely täytyy tehdä varmoin ottein ja vaatii vielä rutkasti treeniä, ja tästä syystä Annebonnylle etsitäänkin kissakokemusta omaavaa kotia, jossa  aran kissan kanssa toimiminen olisi jo tuttua kauraa.

Kesyttely sijaiskodissa on hoidettu tähän asti namusilla ja tämän takia Anskubonsku onkin saanut hieman pyöreitä kurveja. Ruokailuun tulisikin siis uudessa kodissa kiinnittää huomiota, ettei tytöstä tule entistä muodokkaampi. Annebonny tykkää leikkiä palloilla ja leluhiirillä ja peiton alla olevilla varpailla, mutta ei ole mitenkään erityisen vauhdikas tapaus. Utelias hän kyllä on ja uudessa kodissa uusien asioiden tutkistelu voisi olla hyvää aktivointia tälle neitokaiselle.

Pienten lasten perheeseen emme Annebonnya suosittele hänen arkuutensa takia. Kouluikäiset lapset, jotka osaavat antaa kissan olla rauhassa, voisivat olla ok. Rauhallinen aikuiskoti olisi tälle neitokaiselle kuitenkin se paras paikka päästä pahimmista peloistaan eroon. Myöskään muita eläimiä emme suosittele tämän neidin kaveriksi, Annebonnylle olisi varmasti parasta olla huushollin ainoa lemmikki.

Huom. Annebonnyn silmät vuotivat liian pöllyävän kissanhiekan takia ja ovat siksi hieman vetisen näköiset kuvissa. Silmissä ei mitään vikaa. :)