Amira

2018 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

23.3.2022 Amira sai pitkän odotuksen jälkeen ikioman kodin, jossa sillä on kaverina toinen kilpparineiti.

***

Kovia kokeneesta Amirasta on kuoriutunut muutamassa kuukaudessa suloinen ja kiltti kotikissa, joka rakastaa leikkejä sekä päivittäisiä rutiineja. Neiti ottaa vakavasti roolinsa ihmisten puuhien valvojana ja onkin ilmeikkäiden kasvojensa ansiosta saanut hellittelynimen Prinsessa Paheksunta.

7.1.2021

Amira on edistynyt tasaiseen tahtiin kotikissataitojen opettelussa. Viimeisten viikkojen aikana neiti on suorittanut kiitettävin arvosanoin harjattavana olemisen sekä vieraiden kanssa seurustelemisen (ensin haisteltiin kaikkia ja syötiin herkkua seurassa, sitten limputettiin ja vahdittiin sopivan etäisyyden päässä, että vieraat osaavaat käyttäytyä). Amira on myös alkanut puskemaan hoitajaansa rapsutusten toivossa. Välillä tilanne kuitenkin saattaa vielä hämmentää sen verran, että neiti katsoo parhaaksi hieman läpsiä ihmisen kättä. Tämä hellyysaggressio on kuitenkin jo vähenemään päin.

Näiden kuulumisten lisäksi Amiran alla oleva, vanhempi, kuvaus pätee yhä.

15.12.2021

(Amiran ilmoitus oli teknisistä ongelmista johtuen sivuiltamme pois hetken, nyt siis kodinetsintä jatkuu!)

Amira saapui Rekku Rescuelle Kotkan seudulla olleesta syrjäisestä saunamökistä, minne se oli hylätty noin 40 muun kissan kanssa. Sijaiskotiin tullessaan Amira oli hyvin arka ja pelokas, mutta ei ole ikinä puraissut tai sähissyt, vaikka häntä olisikin pelottanut esimerkiksi kovat äänet. Amiraan ei alussa saanut koskea, mutta alusta asti neitiä on kuitenkin kiinnostanut ihmisten vahtiminen. Amira kerrytti pikkuhiljaa rohkeuttaan ja nykyään nauttii silityksistä ja huomiosta, joskin välillä saattaa niitä vielä myös ihmetellä, sillä neiti ei varmaan ole tottunut kumpaankaan aiemmassa elämässään. Silityksen tulee tapahtua Amiran omin ehdoin — kaikki hetket eivät sovi silityksille, mutta yleensä kovan riehumishetken jälkeen tyttö alkaa iloisesti piehtaroimaan ja pyytämään rapsutuksia.

Amira on aktiivinen ja rutiineihin orientoitunut, joten päivästä tulee aina varata aikaa hänen kanssaan touhuten. Neidin mielipuuhia ovat asunnossa juoksentelu, leikkiminen kaikenlaisilla leluilla sekä omien ihmistensä vahtiminen. Paremman puutteessa myös vieraiden ihmisten tarkkailu ikkunasta tai parvekkeella oleskellen kelpaa viihdytykseksi. Amira myös rakastaa leikkiä ihmisen kanssa huiska- ja keppileluilla, joskin hänen lelujensa kanssa tulee olla tarkkana, sillä lelut saattavat saada välillä kovaakin kyytiä Amiran käsittelyssä ja tämän yrittäessä syödä niistä irtoavia osia.

Amira on siisti kissa ja hiekkalaatikkokäynneissä ei ole ollut mitään ongelmia. Hänen lempiruokaansa on raakaruoka, mutta neiti kelpuuttaa ajoittain myös tietyt kastike- ja mousseruoat. Kuivanappuloista tai kovista herkuista tyttö ei sen sijaan välitä lainkaan, mutta rakastaa nestemäisessä muodossa olevia herkkuja. Amiralla on taipumusta ummetukseen, mitä on kuitenkin saatu lievitettyä helposti ruokakaupasta löytyvällä psylliumlisällä. 

Amiran suu on huonossa kunnossa, oletettavasti kalikiviruksen takia. Amiralta jouduttiin jo poistamaan muutamia hampaita ja eläinlääkärin arvion mukaan loputkin tulee todennäköisesti poistaa jossain vaiheessa. Amiran kanssa tulee siis jatkossa pitää kiinni säännöllisistä terveys- ja hammastarkastuksista ja uuden omistajan on hyvä varautua tuleviin suurempiin eläinlääkärikustannuksiin.

Amira on sielunmaailmaltaan herkkä ja reagoi muutoksiin helposti esimerkiksi mouruamalla runsaammin ja olemalla levoton öisin. Amira tarvitseekin rutiineja, kuten säännölliset ateriat ja päivittäiset pidemmät leikkituokiot, mitkä tuovat hänelle turvallisuudentunnetta. Kun rutiinit ovat kunnossa, Amira nukkuu yöt hyvin, eikä ole levoton. Amiralle ihanteellinen koti olisi sellainen, missä elämän isoimmat muutokset ovat jo takanapäin ja arki on tasaista. Amira viihtyy mainiosti ainoana kissana kunhan huumanit viettävät runsaasti aikaa kotona – Amira olisikin esimerkiksi täydellinen etätyöläisen kissa! Neiti ei sovi pitkiä työpäiviä kodin ulkopuolella tekevälle eikä pienten lasten perheeseen tai kotiin, minne on tulevaisuudessa odotettavissa perheen lisäystä. Teinien kanssa hän tulisi luultavasti hyvin toimeen. Muihin kissoihin yhdistämistä harkitessa tulee ottaa huomioon Amiran todennäköinen kalikitartunta.